Başkan Yılmaz'dan Tuşba Belediyesine ziyaret

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Van’ın Tuşba Belediyesini ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Politika 15.12.2016 21:49:38 0
Başkan Yılmaz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Van’ın Tuşba Belediyesini ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Van’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Başkan Yılmaz, beraberindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Metin Bağ, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gölhaş ile birlikte Tuşba Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledikten sonra belediyeye geçtiler. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve meclis üyeleri ile birim müdürleri tarafından karşılanan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a, Tuşba Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerle yürütülen projeler ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Burada konuşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Belediye Projesi’nin önemine değinerek, projenin maddi desteklerin yanı sıra bilgi, tecrübe paylaşımı ve motivasyon açısında çok önemli olduğunu kaydetti. Samsun Büyükşehir Belediyesinin yaptığı desteklerin yanı sıra yerel yöneticilik konusunda belediyecilikte tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi duayen olan Yusuf Ziya Yılmaz’ın 4 dönemdir başkanlığını yaptığı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile kardeş oldukları için ziyadesiyle memnun olduklarını ifade eden Başkan Özgökçe, “Samsun Büyükşehir Belediyesinin Tuşba’mıza kazandırdığı çok amaçlı salonun yanı sıra uzun yıllar Van’da Karayolları Bölge Müdürlüğünü yapan ve ilin yapısını çok iyi bilen Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımızın engin bilgi ve tecrübelerinde yararlanmak istiyoruz. Sağ olsunlar kendileri de bugün bizi ziyaret ederek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyorlar” dedi.

İskele Sahil Rekreasyon Alanında Samsun Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile yapımının büyük bir bölümü tamamlanan ‘Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Eğitim ve Konferans Salonu’ hakkında da bilgi veren Başkan Özgökçe, “Başkanım öncelikle siz ve ekibiniz Van’ımıza ve Tuşba’mıza hoş geldiniz. Yol göstericiliğiniz, tecrübe paylaşımınız ve gerekse desteklerinizden dolayı minnettarız. Tuşba’mızda destekleriniz ile yapmış olduğumuz bu mükemmel projeyi de her ortamda dile getiriyoruz. Projemizin ilk başında sizde gelmiştiniz ve proje alanında beraber gezmiştik. Biz Sahil Rekreasyon Alanı Projemizi yapmıştık. Sizin katkılarınızla yaptığımız çok amaçlı konferans salonu, bu projemizin tabiri caizse gülü oldu. Bu proje Van’ımızda ilk kez yapılan ve gerçekten bölgemize farklı bir hava katacak bir proje. Sizlerin bu projedeki katkılarınız çok önemli; Van ve Tuşba insanı gerçekten bu projeyi duydukları andan itibaren çok mutlular ve bir an evvel hizmete açılmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Biz Tuşba Belediyesi olarak 2 yıllık bir belediye olmamıza karşın sizin gibi kıymetli dostlarımız ve büyüklerimizin desteğiyle kısa zamanda bölgemizde ilkleri başararak çöplük alanları halkımızın rahatça gezip dolaşabileceği ve bizden sonraki nesillerin de rahatça hareket edebileceği, vakit geçireceği en mükemmel projelere imza atıyoruz. Bu konuda sizlerin de bizlere verdiği gerek maddi gerek manevi tüm desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Tuşba Belediyesi hizmetlerini çok beğendiğini ve iki yıl gibi kısa bir sürede çok mükemmel işler başarıldığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Gerçekten Tuşba Belediyesi çalışanlarını ve Başkanı Fevzi Beyi tebrik ediyorum. Kısa zamanda çok büyük işler yaparak Van’a ve bölgeye çok büyük yatırımlar kazandırdılar. Cazibe merkezi oluşturuyorlar, sahil bandını oluşturuyorlar, halka ve özellikle gönüllerine dokunuyorlar. Bugün bu hizmetleri hem yerinde inceledik, hem de Fevzi Bey bize sunumla bu eserleri gösterdi. Gerçekten iki buçuk yılda muhteşem hizmetlere imza atmışlar, tebrik ederiz. İster İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap olsun, ister çok amaçlı eğitim ve konferans salonu olsun çok güzeller. Ayrıca Geleneksel Van Evleri de başka bir cazibe olarak muhteşem bir yerde hayata geçirilmiş. İnşallah, bu hizmetlerin devamı da gelecek. Bizler de bu projelere destek vermek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah, bu hizmetlerin açılışında da Van’a geleceğiz. Hepinize çok teşekkür ederim, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

Belediye ziyaretinin ardından Başkan Yılmaz ve beraberindekiler Van’dan ayrıldı.


YAZARLAR