Faruk Alpaslan'dan Yeni Türkiye Teşekkürü

Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı meydana gelen darbe girişimine canını ortaya koyarak karşı çıkan, Türkiye’nin önüne yeni ufuklar açılmasına vesile olan herkese teşekkür et

Politika 11.08.2016 17:10:28 0
Faruk Alpaslan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün Haberi

15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan darbe girişimi ve sonrasında meydana gelen gelişmeler hakkında bir değerlendirme yapan Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, “Değerlerimize, ülkemize ve insanımıza sahip çıkmak bizim için en onurlu ve şerefli bir görevdir” dedi.

 

“DEĞERLERİMİZE VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ”

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı darbe girişimini öğrendiği andan itibaren darbecilere karşı koyabilmek için harekete geçtiğini ve sokağa çıktığını belirten Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, “Bir arkadaşımızın düğün töreninden dönüşte darbe girişimini haber aldım. Darbeye karşı koyabilmek için yakınlarımızı ve dostlarımızı arayarak hemen harekete geçtik. Kısa sürede organize olarak AK Parti Van Parti İl Başkanlığı’nın önünde geldik. Burada gittikçe sayısı artan halka ve basın mensuplarına hitaben yaptığım konuşmada darbeye karşı yapacağımız mücadelenin önemine ve gerekliliğine değindim. Toplanan halk ile birlikte cumhuriyet caddesine, oradan da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın bulunduğu kışlaya doğru yürüyüşe geçtik. Kışla önünde Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tedbir almıştı. Her dakika gelenler ile halkın sayısı giderek artıyordu. Bu süreç içinde Valilik ve emniyet yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda herhangi bir hareketliliğin olmadığı bilgisini aldım. Bunun üzerine polis panzerinin üzerinden yaptığım konuşmada aldığım bilgileri toplanan halk ile paylaştım. Halkı kışla önünden Beşyol Meydanı’na yönlendirdim ve sabaha kadar meydandaki nöbete devam ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine son güne kadar meydan nöbetlerimiz sürdü. Değerlerine, ülkesine ve geleceğine sahip çıkan böyle bir halkın bireyi, böyle bir devletin vatandaşı olmanın onurunu yaşadım” dedi.

 

GELECEĞİMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKTIK”

Darbe girişiminin olduğu andan 10 Ağustos 2016 Çarşamba akşamına kadar dimdik ayakta durarak lidere hükümete ve devlete duyulan güvenin tüm dünyaya ilan edildiğini belirten Faruk Alpaslan, “Yaşanan olaylar karşısında, ülkemizin ve insanımızın demokratik değerlerine, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkarak, 24 gün süresince her gece sabahlara kadar meydanları dolduran halkımıza en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Söz konusu vatan olunca canını feda etmekten kaçınmayan, her kökene ve her görüşe sahip olan fedakâr insanımızın, gerek 15 Temmuz akşamı ölümü göze alarak ülkemizi yaşatma çabası, gerekse Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine 10 Ağustos akşamına kadar sürdürdüğü demokrasi nöbeti geleceğimizi aydınlattı” dedi.

 

“HALKIMIZ İŞGAL HEVESLİLERİNİN PLANLARINI BOZDU”

Halkın 15 Temmuz akşamı basireti, cesareti, sağduyusu ve mücadele azmi ile destan yazdığına vurgu yapan Faruk Alpaslan, “Oluşan her ortamı kişisel reklamını yapmak için fırsata dönüştürmek isteyenlerin aymazlığına rağmen, sadece ülkemizin geleceği, istiklal ve istikbalimiz için fedakârlık yapmaktan başka isteği olmayan halkımızın samimiyeti, kötü niyetli ve hain planları olanların planlarını tersine çevirdi. Tarih boyunca birçok kez tarih yazan halkımız, günümüzde de insanlığa örnek olacak bir mücadele ile tarih yazdı. Çanakkale savaşındaki mücadele ruhu ve azmi ile ülkemize, geleceğimize, seçtiğimiz parlamentoya, hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkan insanımız, uluslar arası güçlerin FETÖ aracılığı ile planladığı darbe girişimi ile ülkemizi işgal etme hesaplarını çöpe attı” diyerek 7’den 77’ye herkese teşekkür etti.

 


YAZARLAR