Van'da AK Partili Kadınlardan 'Seçme ve Seçilme Kakkı' konferansı

AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82. Yıl dönümü dolayısıyla bir konferans düzenlendi.

Politika 5.12.2016 22:00:25 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Ziya Türk’ün Haberi

 

AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Şişli Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda bugün saat 14.00’de düzenlenen konferansa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki TAŞTAN konuşmacı olarak katıldı.

 

SOĞANDA, “KADINLARIMIZ ÜLKEMİZE CANI PAHASINA SAHİP ÇIKTI”

 

Konferansa katılan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ise kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmiş olmasının önemine değindi.

 

Soğanda yaptığı konuşmada, “5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. Yıl dönümünü kutluyorum.  Anadolu kadını kendi inancı nedeniyle yıllarca engellerle karşılaşmış, zulme uğramıştır. Merve Kavakçı’nın başı örtülü olduğu için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ettirilmeyip vatandaşlıktan dahi çıkarıldığı zulüm döneminin engelleri,  Ak Parti döneminde kaldırılmış ve kardeşi Ravza Kavakçı Kan başörtüsü ile Meclisteki yerini almıştır. AK Parti iktidarları kadınlara yönelik birçok kişisel hak ve hukuk alanında yaptığı iyileştirmeleri geliştirerek sürdürüyor. Kadınlar arasında açık kapalı diyerek yapılan ayırımcılığa da son veren bizler, sadece belli günlerde hamasi nutuklar atarak değil, somut adımlar atarak toplum hayatında hak ettiği yeri edinmesini destekleyerek değer veriyoruz.  AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana kadınların; siyasette, sanatta, akademide, bilimde, teknolojide ve diğer alanlarda aktif rol üstlenmesine büyük destek verdik. Önümüzdeki dönemde gerek yerel yönetimlerde gerekse TBMM’de kadın temsilinin daha da artmasını temenni ediyorum. Çünkü başımızın tacı olan kadınlarımız 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişiminde canı pahasına ülkesine, demokrasisine, haklarına sahip çıkmıştır. Bu vesile ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, istiklal, istikbal ve demokrasimiz uğrunda kahramanlık yapan kadınlarımızı saygı ve minnetle anıyorum” diyerek konferansı düzenleyen AK Parti Van İl Kadın Kolları teşkilatına ve konferans vermek üzere katılım sağlayan YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zeki TAŞTAN'a teşekkür etti.

 

DURAN, ‘KADINLAR SİYASETTE DAHA AKTİF ROL ÜSTLENMELİ’

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan AK Parti Van Kadın Kolları İl Başkanı Havva Duran, AK Parti iktidarları ile kadının sosyal, ekonomik ve siyasi hayattaki yerinin ve öneminin arttığına değindi.

 

Kadınları siyasette daha aktif rol üstlenmeye davet eden Duran, “AK Parti iktidarları dönemi ile kadının sosyal hayat içerisindeki yerinin artmış olması her ne kadar sevindirici olsa da yeterli değildir. Siyasi parti teşkilatlarında, belediyelerde ve mecliste seçilen kadın sayısının artmış olması demokrasimiz açısından umut ve mutluluk veriyor. Önümüzdeki dönemde daha çok kadının temsil noktasında yer alabilmesi için siyasi çalışmalara daha çok katılım sağlaması büyük önem taşımaktadır” diyerek kadınlara çağrıda bulundu.

 

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yapılan konuşmaların ardından YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki TAŞTAN tarafından “Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi” konulu bir konferans verildi. 

 

YAZARLAR