Murat Çevik Vanspor kongresini değerlendirip, yol haritaları hakkında bilgi verdi

Vanspor Futbol Kulübü Başkan Adayı Murat Çevik, düzenlediği basın toplantısında, salt çoğunluk sağlanmadığı için bir haftaya sonraya ertelenen Vanspor kongresini değerlendirerek, yol haritaları hakkında bilgi verdi.

Spor 10.08.2020 13:07:41 0
Murat Çevik Vanspor kongresini değerlendirip, yol haritaları hakkında bilgi verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Düzenlenen basın toplantısında, kongreyi, yol haritalarını ve hedeflerini açıklayan Vanspor Futbol Kulübü Başkan Adayı Murat Çevik, amaçlarının Vanspor’a sahip çıkmak olduğunu söyledi.
Başkan Adayı Çevik, Servet Yenitürk’ün Vanspor’u satılığa çıkardığını ve kendisine kim daha fazla para verirse takımı ona vereceğini belirterek, kongrenin bilinçli olarak ertelendiğini ifade etti.

“KONGRE SÜRECİYLE İLGİLİ BAZI TESPİTLERİMİZ VAR”
Vanspor’da dün yeterli çoğunluk sağlanmadığı için yapılmayan kongreyi değerlendiren Başkan Adayı Çevik, “Bugünkü basın toplantımızın amacı dünkü kongre sürecini ve bundan sonra nasıl bir yol haritası izlenecek onları açıklamak istiyoruz. Kongre süreciyle ilgili bazı tespitlerimiz var. Dün bilindiği gibi saat 15.00’te Vanspor’umuzun kongresi vardı. Bizde İstanbul’da bulunan işadamları arkadaşlarımla birlikte 10 günden bu yana burada bekliyoruz” dedi. 

“BU İŞİN ACEMİSİ DEĞİLİZ”
Vanspor’un ortada kalmaması için aday olduklarını belirten Çevik, “Yaptığımız çalışmaları, listelerimizi ve Vanspor Futbol Kulübü’nün ortada kalmaması adına Vanspor Kulüp Başkanlığına ve yönetime aday olduk. Ancak biz umduğumuzu, beklediğimizi Van’da yapılan hakaretlerle birlikte bunu Servet Bey’den bulamadık. Biz İstanbul’dan birçok arkadaşımızla birlikte STK başkanlarıyız. Kimimiz federasyonu başkanı, kimimiz vakıf başkanı, kimimiz dernek başkanlıklarını yapıyoruz. Bu işin acemisi değiliz. Dün saat 15.00’da yapılacağı duyurulan kongrede salon tıklım tıklım doldurulmuş, insanlar heyecanla sonucunu beklerken aniden Servet Bey tarafından 15:20 civarında kongrenin yeterli çoğunluk olmadığından dolayı yapılamayacağı açıklandı. Bir saat, yarım saat daha bekleyebilirdik” diye konuştu. 

“PLAN ÜSTÜNE PLAN YAPILDI”
Kongrenin bilinçli olarak yapılmadığını belirten Çevik, “Servet Bey bir yandan mesaj göndererek kongre var diyor, bir yandan da çalışanları tarafından delegeler aranarak kongreye gelmemeleri adına ellerinden ne geldiyse yapmaya çalışmıştır. Bu pandemi döneminde, bu hastalık döneminde dün o salonu tıklım tıklım dolduran, salonda hatta yer kalmayıp, dışarıda bizi bekleyen değerli Vanlı hemşehrilerimi ve Vanspor Futbol Kulübü’nün cefakar taraftarlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Plan üstüne plan yapıldı. Servet Bey çantayı boşaltmamak adına elinden geleni yaptı. Vanspor Futbol Kulübü’ne el konulmuş, delegelerinin tümünü akrabaları tarafından oluşturulmuş, eski delegelerin %80’ni silinmiş ve kendi akrabası, çalışanları tarafından düzenlenmiş, Vanspor Futbol Kulübü ortada kalmıştır. Yönetime talip olan arkadaşlarımızla böyle sorunlarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“VANSPOR’A SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ”
Vanlılara ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e çağrıda bulunan Çevik, “Biz bundan sonrada buradayız. Bir kez daha sizin huzurunuzda Vanlı hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Özellikle Van Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez Beye seslenmek istiyorum. Emniyet Müdürümüze seslenmek istiyorum. İl Spor Müdürümüze seslenmek istiyorum. Van YYÜ Rektörü Hamdullah Beye seslenmek istiyorum. Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve tüm kurumlara seslenmek istiyorum. Bütün milletvekillerine seslenmek istiyorum. Biz İstanbul’dan yola çıktık ve arkadaşlarımızla birlikte Vanspor Futbol Kulübü’nün ortada kaldığını ve bizden başka adayın olmadığını öğrenerek bu takıma sahip çıkmak adına bütçemizi oluşturduk, bütçemizle, arkadaşlarımızla birlikte geldik” dedi.

“VANSPOR FUTBOL KULÜBÜ VANLILARINDIR”
Van’ın ve Vanlıların bu durumu hak etmediğini belirten Çevik, “Bundan sonra da buradayız. Kentin yetkililerinden haber bekliyoruz. Vanspor Futbol Kulübü bir kişinin malı olmamalı. Bir şirketin güdümünde olmamalı. Vanspor Futbol Kulübü Vanlılarındır. Van şehri sporu seviyor, spora ihtiyacı var. 1. Lig görmüş bir kenttir. Van ve Vanlılar bunu hak etmiyor. Vanspor’un içine düştüğü acı durumu sizlerden istirham ediyorum. Dürüst bir şekilde, objektif bir şekilde Vanlılara anlatmanızı istiyorum. Hiçbir tane ilçe takımı, belde takımı, mahalle takımı Vanspor’un düştüğü duruma düşmemiştir. Bunun için siz değerli bürokratlarımızdan, değerli büyüklerimizden görev bekliyoruz. Onları da göreve davet ediyoruz. Servet Beyden takımı alsınlar. Biz bu takıma sahip çıkmak istiyoruz. Hemşehrilerimizin yanında olmak istiyoruz” diye konuştu.

“VANSPOR’UN, VANLILARIN OLMADIĞINI GÖRDÜK”
Vanspor’un Servet Yenitürk’ün olduğunu gördüklerini söyleyen Çevik, “Bu saatten sonra kim aday olursa olsun Servet Beyi razı etmeden, Servet Beye bir servet vermeden bu takımı alma şansı yok. Biz bunu öğrendik. Bundan sonra da Servet beyin vereceği karar bizi ilgilendirmez. Vanspor’un, Vanlıların olmadığını gördük. Vanspor Futbol Kulübü Servet Beyindir. Kim gelirse önce gidip Servet Beyle masaya oturacak, Servet Beyle pazarlık yapacak, Vanspor’u satın alacak. Bu da Vanlılara yakışmıyor. Bu bürokratlarımıza da yakışmıyor. Bürokratlar, Vanlılar şapkasını çıkarıp önüne koymalıdır. Bizim çekindiğimiz herhangi bir durum söz konusu değil. Herkes bunun bilincindedir. Biz buradayız. Biz Bu saydığımız ilin yetkililerinden haber bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“VANSPOR’U BU HALE KOYMANIN HESABI SORULMALI”
Göreve talip olduklarını belirten Çevik, “Bizim Servet Yenitürk’e verebileceğimiz 1 kuruş paramız yoktur. Vereceğimiz bir yer varsa, Vanlı hemşehrilerimizin, gençleri adına, spor şehri yapma adına Vanspor Futbol Kulübü’ne harcamak adına varız. Bunun dışında bir niyetimiz yok. Burada kim ne yapıyorsa yapsın, fakat Vanspor’u bu hale koymanın hesabı sorulmalı. Şuanda Vanspor’un Servet Beyin bize vermiş olduğu bilgilere göre 12 milyon borcu var. Buraya gelen yönetim, bu borçla mı ilgilensin, bir tane futbolcu yok, onunla mı ilgilensin, geçen yıl oynayan futbolculara 2 milyon 200 bin TL borç var, onlarla mı ilgilensin, yeni takım mı oluştursun, teknik heyeti mi oluştursun. Vanspor Futbol Kulübü’nün şuanda tesisleri kapalı, herhangi bir malzemesi ve bir el arabası dahi yok. Vergi ve SSK borçlarıyla mı uğraşsın. Böyle bir zamanımız da kalmadı. Rakip takımlar transferlerini tamamlamış, teknik heyetlerini almış, kamp yerlerini belirlemiş, neredeyse antrenmanlara çıkacak bir durumdayken, Vansporumuz maalesef hala belirsizliğini, acı bir durumda olduğunu konuşuyoruz. Vanspor için Vanlılar için canımızı, malımızı, elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya, her zaman Vanlıların ve Vanspor taraftarının emrindeyiz” dedi.

“TESPİTİMİZE GÖRE DÜN SALONDA 150’NİN ÜZERİNDE DELEGE VARDI”
Kongrenin ertelenmesinin sorumlusunun Servet Yenitürk olduğunu söyleyen Çevik, “Kongrenin yapılmamasının sorumlusu Servet Beydir. Bize delegelerin bazılarının telefonlarını verdiler. 246 kişinin telefonunu verdiler, bizde kendilerine mesaj atarak kongreye davet ettik. Ancak delegelerin çoğu kendi tanıdıklarından olduğundan dolayı bu delegeler tek tek aranarak kongreye gelmemeleri söylendi. Tespitimize göre dün 150’nin üzerinde salonda delege vardı. Aldığımız bilgiler bu yönde. Dün eğer Servet Bey çok samimi olsaydı, Vanspor’un bu haline acısaydı, Vanlıları sevseydi, Vanspor Futbol Kulübü ve taraftarlarını sevseydi, hemen çıkıp konuşur ve kongreyi yaptırırdı. Maalesef tamamen planlı ve projeliydi. Bu konuda ispatlarımız da var. Servet Beyin elemanları bu delegeleri arayarak kongreye gelmemelerini istemişler” diye konuştu.

“SERVET BEY ŞU ANDA ANKARA’DA, SALI GÜNÜ VAN’A GELECEK VE YÖNETİMİNİ BELİRLEYECEK”
Servet Yenitürk’ün karşılarına yeni bir aday çıkaracağını belirten Çevik, “Servet Yenitürk’ün adayı hazırdır. Servet Bey kendisi aday olmayacak. Çünkü Vanlılarda kendisini kabul etmiyor. Kendisi de bu durumun farkındadır. Fakat Servet Beyin kesinlikle adayı hazır. Servet Bey şuanda Ankara’da, Salı günü Van’a gelecek ve yönetimini de belirleyecek. Eski yönetim 15 kişiden oluşuyordu, 7+7’yle yönetimini kurmuş ve listesi de yanındadır. Servet Bey göreve gelir gelmez bütün delegeleri silmiş ve yerine kendi akrabası, köylüsünü yazdırmış. Sadece bu yıl 60 tane yeni delege kaydı yapıldı. Servet Bey takım Van Büyükşehir Belediyespor iken %80’nini silip kendi çalışanlarını, tanıdıklarını, akrabalarını yazmıştır. Yarın bizden başka kim aday çıkarsa çıksın kazanma şansı yoktur. Servet bey kimi işaret ederse o seçilir. Bizim burada bir karımız yok. Bizim burada bir para kazancı veya çıkar derdimiz de yok. Biz işimizi, gücümüzü bırakarak memleketimize bir vefa borcumuz var” ifadelerini kullandı.

“VANSPOR KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ OLMAMALI”
Vanspor’a sahip çıkmak için geldiklerini söyleyen Çevik, “Maddi ve manevi Vanspor’a, Vanspor taraftarlarına yardımcı olmak için geldik. Kendisinden bu alacağını Van’a, Vanspor’a bağışlamasını istedim. Yapmadı. Tamamen süreci tıkamak amacında. Servet bey Vanspor’dan servet edinme yolunda. Vanlı kardeşlerime de bir kırgınlığım var. Onlarda Vanspor’a sahip çıkıp, hesap sorsunlar. Yarın ben geldiğim zaman bana da hesap sorsunlar. Gerekirse yarın havaalanından beni içeriye sokmasınlar. Vanspor’dan hesap soracak herkesin kabiliyeti var. Vanlılar hesap sorma yetkisine sahiptir. Vanlılar bunu yapmadılar. Servet Beyin bu takımı bırakması gerekiyor. Vanlıların bu takımı ondan almaları lazım. Veya Servet Yenitürk bu takımın adını değiştirip Servet Yenitürk yapmalı. Vanlılarda kendilerine yeni bir takım kurup 2 yıl sonra 2. Lig’e çıksın. İnsan geçicidir ama Vanspor kalıcıdır. Vanspor kimsenin babasının çiftliği olmamalı. Burada 1 milyon 200 bin Vanlı nüfus var, Türkiye’de 1 milyon 800 bin Vanlı var, bütün Vanlılar bir olmuş Servet Beye baş geçiremiyoruz” dedi.

“VAN’I, VANSPOR’U, VANSPOR TARAFTARLARINI KÂİNATA REZİL ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK”
Vanlı bürokratlara sitemde bulunan Çevik, “Vanlı bürokratlardan bizleri göreve davet etmelerini bekliyorum. Bizim telefonlarımıza çıkmayanlara buradan seslenmek istiyorum. Bizi basamak yapıp bir yerlere varmak isteyenlere söylüyorum. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Dün Vanspor kongresi var, bir tane milletvekili, oda başkanı yok, Vali yok, emniyet müdürü yok, Vali yardımcısı yok, Van il spor müdürü yok. Bu kadar mı sahipsiz olunur, bu kadar mı duyarsızlık olur. Ben bu arkadaşlardan görev bekliyorum. Servet Beyi çağırıp takımı bırakmasını istemeliler. Van’ı, Vanspor’u, Vanspor taraftarlarını kâinata rezil etmeye ne benim, nede onların hakkı var. Servet Beyin hiç yok. Ayıptır, günahtır. Van’da yaşayanlar Van’ın kadrini bilmiyorlar. İnsanlar dışarıda Van’a gıpta ile bakıyorlar” diye konuştu.

“SERVET YENİTÜRK MÜŞTERİ PEŞİNDE”
Birçok kişi devreye sokarak bu sorunu çözmeye çalıştıklarını belirten Çevik, “Bizzat kendim Servet Beyle telefonla görüştüm. Daha sonra burada yüz yüze bir toplantı yaptık. Toplantıya Van’ın çok kıymetli insanları da şahit oldu. Bizim Servet beye tekliflerimiz oldu, ama Servet bey kabul etmiyor. Benim yönetimimdeki arkadaşlarım Servet Beyle oturup yemek yediler, çay içtiler, konuştular. Dün gece dahi kongre sürecinden sonra benim yönetimimdeki arkadaşlar Servet beyi aradılar. Servet Beyin yönetiminde olan arkadaşlarla ben dün gece görüştüm. Servet Bey kabul etmiyor. Servet Bey ben bu paramı almadan Vanspor’u vermem diyor. Kim bana daha çok para verirse ben takımı ona veririm diyor. Ben dün Servet Beyin çekini yazsaydım, parasını verseydim Vanspor benim olacaktı. Bende Servet Bey gibi Vanspor benimdir diyecektim. Servet Yenitürk müşteri peşinde. Vanspor Futbol Kulübü’nde başa gelirsem, bütün yaptığım harcamaları kulübü bıraktığımda bir kuruş Vanspor’dan, Vanlılardan, Vanspor taraftarından istemeyeceğimi yine beyan ediyorum. Sen kadim bir şehre 3 dönem Vanspor Futbol Kulübü Başkanlığı yapmışsın. Varsın sen 5.5 milyon harcamışsın. Bu şeref parayla mı kazanılır. 20 milyon vermek isteyen ama bu şerefe nail olamayanlar var” ifadelerini kullandı.

“VANSPOR’UN HAKKI ŞU ANDA SÜPER LİG'DİR”
Yönetim olarak hedeflerini de açıklayan Başkan Adayı Çevik, “Bizim arkadaşlarımızla beraber aldığımız karar şu yöndeydi; özellikle Vanspor’un alt yapısı, yani bugün sen Vanspor değil de Fenerbahçe, Beşiktaş’ta olsan alt yapıya sahip olmadığın müddetçe bir rüzgar gibi gelip geçersin. Kalıcı olamıyorsun. Öncelikle bu memleketin çocuklarını altyapıda yetiştirip ve getirisi olan bir altyapı haline getirmek lazım. Bizim hedefimiz Vanspor’un alt yapısını güçlendirmek. Alt yapıya, alt yapı hocalarına önem vereceğiz. Üst yapıya önem vereceğiz. Vanspor’un hedefi kesinlikle 1. Lig ve Süper Lig olmalı. Vanspor’un hakkı şuanda Süper Lig’dir. Şuanda Türkiye’de Van’ın ticaret hacmi, coğrafi hacmi ile Nüfus bakımından baktığımız zaman Türkiye’nin 16’ncı ilidir. Süper Lig’de şuanda 18 takım var. Şuanda Süper Lig’de ilçe takımları var. Vanspor ise 2. Lig’de. Bunun hesabını yaparak geldik. Bugün en azından bizim takımımız PTT 1. Lig’de bizi temsil etmesi gerekiyordu. Bizim hedefimiz Süper Lig’der. Amacımız alt yapıyı güçlendirmek” dedi.

“VANSPOR’A GELİRİ OLAN KALICI TESİSLER KAZANDIRACAĞIZ”
Artık bir dilenci gibi Vanspor’a oradan buradan para toplamayacaklarını söyleyen Çevik, “Vanspor’a kalıcı gelirler sağlayacağız. Dükkânlar, arsalar, yerler ve tesisleri Vanspor’a kazandırmak istiyoruz. Vanspor’a geliri olan kalıcı tesisler kazandıracağız. Tek hedefimiz budur. Van’ın 13 tane ilçesi var. 13 ilçede Vanspor için storlar yapacağız. Vanspor Servet Bey döneminde hangi ilçede tanıtıldı. Vanspor sadece merkeze ait bir Vanspor değil ki” diye konuştu.

“FEDERASYON TARAFINDAN TEFTİŞ GELDİĞİ ZAMAN, SERVET BEY MAHALLE ÇOCUKLARINA VANSPOR FORMASI GİYDİRİP, SAHAYA İNDİRİYOR”
Bir yönetici olarak sürekli Servet Yenitürk’ten hesap sorduğunu belirten Çevik, “Ben yönetici olarak Servet Beyi olağan üstü sıkıştırdım. Kurumlaşma yok, paraları kendi cebinden çıkarıp veriyorsun dedim. Bu böyle olmaz. Paraların hesaptan hesaba geçmesi lazım. Alt yapıdaki çocuklarımız deplasmana açık gidip, aç geliyorlar. Alt yapı hocalarına 5 yıldan beri maaş vermiyorsun. Paf takımımızdaki çocukların yatacak yeri yok. Çocukların kimi akrabalarının evinde, kimi otellerde kalıyor. Böyle bir takım olmaz. Bunların hepsini Servet beye teker teker anlattım. Federasyon tarafından bize teftiş geldiği zaman Servet Bey mahalle çocuklarına Vanspor forması giydirip, sahaya indiriyor. 9 yaş, 15 yaş, 16 yaş gruplarını sahaya sürüyor. Bunları alt yapı takımları olarak göstererek ve onlara ait federasyondan bir destek geliyor, A takımada ayrı bir destek geliyor. Servet Yenitürk’ü olağan üstü sıkıştırdık. Servet Bey kaçtı ve bize cevap vermedi. Belki kapasitesi bu kadardır” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİMDEKİ BİRÇOK KİŞİ İSTİFA ETTİ, AMA İSTİFALARI KABUL EDİLMEDİ”
Şuanda masanın üstündekilerini konuştuklarını belirten Çevik, “Masanın altına inersek bu Vanlılara yakışmaz. Bütün Vanlılar ve yönetimdeki arkadaşlar bunu biliyor. Yönetimdeki birçok kişi istifa etti ama istifaları kabul edilmedi. Böyle yöneticilik olmaz dedi ve istifa ettiler. Servet Bey birçoğuna siktir çekti. Servet Beyi Hacı İlbaş ile tanıştıran Ekrem Yalçın’dır. Doktor Ekrem Bey Vali beyi ikna etti ve o geceyi tertip etti. 1 milyon 600 bin lira insanlar taahhütte bulundu. Servet Bey 280 bin lira gelmiş diyor. Şimdi Ekrem Bey vatan hani, Vanspor haini, millet haini diyor. Ondan olmayan zalim, ondan olan melek oluyor” dedi.

“BİLGİ, BİRİKİMLİ VE GÜÇLÜ İNSANLARLA BURAYA GELDİK”
Özellikle dışarıda takım bulamayan Vanlı çocukları kazanacaklarını söyleyen Çevik, “4 tane Vanlı hocayla görüştük. Gerek Van’da, gerek Van dışında Vanlı hocalarımızla görüştük. Fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle Vanlı Süper Lig’de, PTT’de, 2. Lig’de oynayan çocukların isim listelerini istedim. Sahaya çıktığı zaman dişiyle, tırnağıyla mücadele edecek Vanlı futbolcuları alacağız. Birçok takımda yetişmiş fakat takım bulamayın Vanlılar var. Bunları denemeye alacağız. Bilgi, birikimli ve güçlü insanlarla buraya geldik. Biz buradayız” diye konuştu. 

“YOL HARİTAMIZI ARKADAŞLARIMIZLA DEĞERLENDİRİYORUZ”
Kongrede tekrar aday olup olmayacağı ve yol haritaları hakkında bilgi veren Başkan Çevik, “Biz şuanda bu süreci değerlendiriyoruz. Gerekenleri söyledik. Bundan sonra tekrar Servet beyin karşısına çıkıp rezil olmak istemem. Her defasında Servet Bey bizi oraya götürüp, getirecek ve bu pandemi döneminde hastalıkla verdiğimiz mücadelede gidip tekrar rezil olmak istemem. Ama ne olursa olsun süreci takip ediyoruz. Yol haritamızı arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Fakat bizim gönlümüzden şu geçiyor; Oda başkanları, mülkü amirleri, STK’larının Vanspor için harekete geçmesidir. Onları bir kez daha göreve davet ediyoruz. Bize görev vermelerini, destek vermelerini bekliyoruz. Benim tarafımdan, Servet Beyin tarafından yarın 2 gencimiz orada bir birini kırdığında Van’a yakışmayacak ve hoş olmayacak bir durum çıkarsa bunun hesabını kimseye veremeyiz. Bunların hesabını yapacağız ve ona göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu durumda buradayız. Birilerinin bize bir çay ısmarlamasını bekliyoruz. Yol haritasını büyükler bize göstersin. Bu ilin evlatlarıyız, çocuklarıyız. İçimiz yanıyor. Vanspor’un düştüğü duruma ağlayacak durumdayız. Vanlıların toplanıp Vanspor’a sahip çıkması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR