Van Valisi Bilmez, "Vanspor politikaya malzeme edilmemeli"

Vanspor’a Vanlıların takımı olduğu için sahip çıktıklarını söyleyen Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Vanspor’un etrafında gençlerimizi kenetleyeceğiz, birliğimize ve beraberlerimize vesile kıl

Spor 2.01.2020 12:08:31 0
Van Valisi Bilmez, "Vanspor politikaya malzeme edilmemeli"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanspor’un bir kesimin, bir kişinin, bir partinin değil, Van’da yaşayan bütün Vanlıların ve Van dışında yaşayan bütün Vanlıların takımı olduğunu söyleyen Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Böyle olduğu müddetçe destekte vereceğiz. Vanspor’u politikaya malzeme edersek, kutuplaşmaya malzeme edersek, birilerine basamak yapmaya çalışırsak o zamanda biz bu işte yokuz” dedi.
 
“BENİM DÖNEMİMDE İŞ VE İŞLEMLER KARŞILIĞI BAĞIŞ VE HİBE ASLA OLMAYACAK”
Valilik olarak hiçbir kuruma maddi destekte bulunmadıklarını söyleyen Bilmez, “Vanspor için ben, Emniyet Müdürümüz ve Ticaret Odası Başkanının da içinde olduğu Rektörümüzün başkanlığında Vanspor’a ne yapılabilir diye bir toplantı yapıldı. Büyükşehir belediyesi olarak sürekli dolaylı olarak personel, akaryakıtını, elektriğini, doğalgazını yaklaşık 250 bin lira olarak aylık Vanspor’a katkı sağlıyoruz, çok sıkıntımız olunca da bir şirketimiz üzerinden 1 milyon 600 bin lira destek verdik. 800 bin lira peşin verdik, geçtiğimiz hafta hesaplarına aktardık bu parayı, 400 bin lira da Şubat ayında, 400 bin lira da Nisan ayında kendilerine belediye olarak desteğimiz olacak. Önümüzde ki günlerde de Van esnaf ve tüccarıyla bir araya gelip, Vanspor’a sahip çıkılması gerektiği yönünde hatırlatmalarımızı yapıp insanlardan da destek isteyeceğiz. Burada belirtmek istiyorum, ne Valilikte ne de Büyükşehir Belediyesi’nde işi düşen hiçbir insandan ne Kur’an kursu için, ne cami için, ne okul için ne de Vanspor için bir lira dahi bağış, hibe altında bir şey alınmayacak ve istenmeyecek. Bu uygulama benim dönemimde asla olmayacak. Bundan dolayı eleştiri aldığımı da biliyorum, ciddi anlamda şikâyet edildiğimi de biliyorum, ama burada kamuya işi düşen kim olursa olsun petrol ruhsatı için müracaat eden şartları taşıyan kim olursa olsun, ona ruhsat verilecek, şartları taşımıyorsa kim olursa olsun ruhsatı verilmeyecek. Dolayısıyla git Vanspor’a yardım et, Vanspor’a destek ver veya falanca camiye destek ver, ben sana ruhsat vereyim demeyeceğiz. Allah’ın izniyle biz burada olduğumuz sürece bu olmayacak ve bu konuda kimse üzerimize gelmesin, geçmiş alışkanlıklardan dolayı ciddi bir baskıyla karşı karşıyayız.” diye konuştu. 

“VANSPOR ÜZERİNDEN KİRLİ İLİŞKİLERE BULAŞMAYACAĞIZ”
İhale karşılığı Vanspor’a destek olacaklarını ifade eden kimseye göz açtırmayacaklarını belirten Vali Bilmez, “Vanspor’a Vali destek olsun diyenlerin çoğu bunu kastediyor. Ben burada olduğum süre zarfında da bütün ihalelerimiz Allah’ın izniyle açık olacak, şeffaf olacak, internet ortamında da yayımlanıyor, ‘gel bu ihaleyi bana ver, bende Vanspor’a yardım edeyim’ şeklindeki bir yola müsaade etmeyeceğiz. Biz ilkelerimiz ve inançlarımız doğrultusunda yapabildiğimiz kadarını yaparız, elimizden gelen imkânlar ölçüsünde destek olacağız, o kirli ilişkilere bulaşmayacağız” dedi.

“VANSPOR TÜM VANLILARIN TAKIMI”
Vanspor’un herhangi bir fikrin, ideolojinin veya grubun değil, tüm Vanlıların takımı olduğuna vurgu yapan Vali Bilmez, “Vanspor kesimin, bir kişinin, bir partinin değil, Van’da ve Van dışında yaşayan bütün Vanlıların, Van’ı seven bütün Van dostlarının takımıdır. Böyle olduğu müddetçe destekte vereceğiz, yardımcı da olacağız, ama biz Vanspor’u politikaya malzeme edersek, kutuplaşmaya malzeme edersek, birilerine basamak yapmaya çalışırsak o zamanda biz bu işte yokuz. Vanspor’un etrafında gençlerimizi kenetleyeceğiz, birliğimize ve beraberlerimize vesile kılacağız. Vanspor üzerinden politik mesajların verilmesini doğru bulmuyorum. İster destekleyen, ister eleştiren olsun, Vanspor bizi bir araya getiren, bizi birleştiren, gençlerimizi sokaktan statlara çeken bir takım olmalıdır. Gençlerimizi kaynaştırmalıdır, gençlerimizin birliğine ve beraberliğine vesile olmalıdır, ben Vanspor’a bu gözle de bakıyorum.” şeklinde konuştu

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR