Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, Murat Çevik'in iddialarını yalanladı

Vanspor da sular durulmuyor ve açıklama üstüne açıklamalar geliyor. 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü saat 15.00'de çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan genel kurul toplantısı ile ilgili başkan adayı Murat Çevik'in açıkla

Spor 10.08.2020 13:04:14 0
Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, Murat Çevik'in iddialarını yalanladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Kulüp tarafından yapılan açıklamada sat çoğunluk sağlanmadığı için kongrenin bir hafta sonraya ertelendiği belirtilerek, “Başkan adayı Murat Çevik’in bugün saat 10:00’da gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında genel kurul toplantısının 1 hafta sonraya ertelenmesine gerek olmadığını 1 saat sonra yapılması gerektiğini belirtmişse de ancak dernekler kanununun 14. Maddesinde açıkça belirtilmiştir. Kongreye salt çoğunluk sağlanmadığı takdirde en az 7 gün en fazla 60 gün ertelenmesi gerekmektedir. Bu da ekte görüldüğü üzere dernekler kanunun 14. Maddesinde belirtilmiştir” denildi.

“BELİRTİLEN MİKTAR KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR”
Vanspor için düzenlenen yardım gecesinde yapılan bağışlar içinde yapılan açıklamada, “Vali beyin düzenlemiş olduğu Vanspor'a destek toplantısında yine aday Murat Çevik'in katılımcılar tarafından 1.600.000 TL taahhüt edildiği ve kulüp hesabına aktarıldığını belirtmiştir. Ancak belirtilen miktar kesinlikle doğru değildir. Bahse konu destek gecesinde taahhüt edilen 513.000 TL, kulübümüze yansıyan 286.000 TL’dir. Taahhüt edilen ve aktarılan miktarlar ekte sunulmuştur. Bahse konu miktarlar Van Valimiz, Van Asayiş Kolordu Komutanımız, YYÜ Rektörümüz, Van TSO Başkanımızın ve tüm yönetim kurulu üyelerimizin bilgisi dahilindedir” ifadelerine yer verildi.

“MURAT ÇEVİK’İ KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”
Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yine aday Murat Çevik kongrede divan heyeti teşekkül etmeden, başkanın çıkıp açıklama yapması doğru değil, divan heyetini toplaması gerektiğini belirtmişse de kamuoyuna kongrenin ilanında gündem maddeleri sırası ile belirtilmiştir. Açılışın yapılabilmesi için yoklamanın gerçekleşmesi gerekmektedir. Ancak yapılan yoklamada salt çoğunluk sağlanmadığı için divan heyetinin teşekkülü ikinci madde olduğundan kongre açılamamıştır. Dolayısıyla orada kulüp başkanı herhangi bir açılış yapmamıştır. Sadece gerekli çoğunluk sağlanmadığı için kongrenin ertelendiğini belirtmiştir. Mevzuatlardan, kulübün idaresinden ve kongre sürecinden hiçbir bilgisi olmayan aday Murat Çevik’i kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi

GENEL KURUL YAPILMA USULLERİ

DESTEK GECESİNDEKİ TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRENLER


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR