Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar: İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık 

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar Cumartesi günü karşılaştıkları ve 1-0 mağlup oldukları Kırşehir Belediyespor maçını değerlendirerek, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Spor 3.11.2020 12:28:26 0
Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar: İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık 
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Kırşehir Belediyespor karşısında, Bodrumspor maçındaki gibi ilk yarıya tutuk başladıklarını ve yaptıkları hatalarla kalelerinde golü gördüklerini belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, maçın ikinci yarısında buldukları net pozisyonları değerlendiremediklerini ifade etti.

Takım olarak önemli pozisyonlar bulduklarını fakat gol üretmekte sıkıntı çektiklerini belirten Gülpınar, gol atmada problemlerinin olduğunu ve bu sorunu çözmek için oyuncuları antrenmanlarda, mental çalışmalarda geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

2. Lig Kırmızı Grupta takımların bir birine yakın olduğunu söyleyen Gülpınar, az hata yapan takımın ipi göğüsleyeceğini belirtti. Gülpınar takım olarak mümkün olduğu kadar az hata yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

“ÖNEMLİ POZİSYONLARA GİRDİK AMA DEĞERLENDİREMEDİK”
Kırşehir Belediyesi maçını değerlendiren Gülpınar, “Kırşehir Belediyesi maçında Bodrumspor maçındaki gibi iyi başlayamadık. Duran toptan kötü bir gol yedik. Hem adam paylaşımında hem de ön direğe gelen topun uzaklaştırılmasında sıkıntı yaşadığımız iki tane hatayla beraber bir gol yedik. Tabi deplasmanda oynuyorsunuz. Rakibinizde geçen hafta deplasmanda kazanmanın moraliyle 1-0 öne geçti. 1-0 öne geçtikten sonra daha dirençli bir oyun ortaya koymaya başladılar. İlk yarı itibariyle Bodrumspor maçındaki gibi istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Ama ikinci yarıda hem oyuncu değişikliği, hem mevkisel değişiklikler yaptık. Daha diri oyuncular oyuna soktuk. 2-3 tane net pozisyon bulduk. Zafer’in, İlter’in, Yakup’un pozisyonları var. Önemli pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Rakibimiz 57. Dakikadan itibaren 10 kişi kaldı. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra baskıyı iyice arttırdık ama golü bir türlü bulamadık” dedi.

“GOL ÜRETMEKTE SIKINTI ÇEKİYORUZ”
Gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını belirten Gülpınar, “Şuan için gözüken en büyük problemimiz gol üretmekte sıkıntı çekiyoruz. Pozisyona giriyoruz ama gol atmada problemimiz var. Ona göre çalışmalar yapacağız. Sonuçta oyuncuları değiştirme şansımız yok ama geliştirme şansımız var. Bizde geliştirme adına ne yapabilirsek antrenmanlarda olsun, mental çalışmalarda olsun bunları destekleyip daha üretken, daha skorer bir takım olmayı deneyeceğiz. Kırşehir maçında oyuncuların fazla dinlenme şansı da olmadı. Buda ister istemez etkiledi. Kullanamadığımız oyucular var. Oktay gibi, Cem, gibi, Aydın gibi. Zaten kısıtlı bir kadromuz var. Hazır olmayan oyuncularımız var. Bir taraftan 3 günde bir maç oynamak zorundasınız, bir taraftan oyuncu hazırlamak zorundasınız. İnanılmaz sıkıcı bir dönem. Fazla antrenman yapma olasılığı da yok zaten. Hepsini bir arada kombinlemeye çalışıyoruz ama bu da ne kadar mümkün, imkanlar el verdiği sürece bunları yapmaya çalışıyoruz. Bazı oyunculara çok yük bindi ama maalesef yapacak çok bir şeyimiz yok” diye konuştu.

“AZ HATA YAPAN İPİ GÖĞÜSLEYECEK”
Bazı mevkilerde çok fazla alternatiflerinin olmadığını söyleyen Gülpınar, “Bazı mevkilerde oyuncu alternatifimiz yok. Bazı mevkilerde ise alternatif var. Bundan dolayı bazı bölgelerde mecburen aynı oyuncularla devam ediyoruz. Mümkün olduğu kadar az hasarla, az sıkıntıyla oyuncu kaybetmeden maç kazanarak devre arasına kadar maç kazanabildiğimiz kadar kazanmaya çalışacağız. Hedefimiz bu. Bu hafta rakiplerimizden de kaybedenler oldu. Puan farkı açılmadı ama bu lig böyle. Bizim grup biraz daha bir birine yakın takımların olduğu bir grup. Öyle olunca da ister istemez bazen kayıplar yaşanacaktır. Bundan sonrada yaşanacaktır ama az hata yapan sonuçta ipi göğüsleyecek. Bizde mümkün olduğu kadar az hata yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR