Türk Hava Yollarından Dev Personel Alımı Planı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat açıkladı: 2023 yılında ülke ekonomisine 55 milyar dolar katkı ve 1900 yeni personel!

Van 30.06.2024 15:04:18 0
Türk Hava Yollarından Dev Personel Alımı Planı
Tarih: 30.06.2024 15:04

2023 EKONOMİK KATKISI VE BÜYÜME HEDEFLERİ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 2023 yılında Türkiye ekonomisine sağladıkları 55 milyar dolarlık katkıyı dile getirdi ve büyüme planlarına değindi. Bolat'a göre şirket, 300'ün üzerindeki uçak filosu ile bu başarıya ulaşmış durumda. Ayrıca 2033 yılı hedeflerinin arasında 810 uçaklık bir filoya ulaşmak da yer alıyor. Bolat'ın aktardığına göre, geçmiş yıllarda Avrupa'nın 10. büyük havayolu şirketi konumunda olan THY, şimdi ise liderlik koltuğunda yer alıyor.

1900 YENİ PERSONEL VE ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

THY bünyesine katılacak yeni personel sayısıyla ilgili de bilgi veren Bolat, 1000 kabin memuru ve 900 pilotun işe alınacağını duyurdu. Bunun yanı sıra, önümüzdeki 2 yıl içerisinde tüm uçaklarda yolcuların ücretsiz internet hizmetinden yararlanabileceğini ifade etti.

İSTANBUL HAVALİMANI'NIN GELİŞİMİ VE AKILDA KALICI DEĞİŞİKLİKLER

THY'nin yolcu ve transit yolcu sayılarıyla ilgili bilgileri paylaşan Bolat, İstanbul Havalimanı'nın capsının sürekli arttığını ve 3 pistin aynı anda çalışacağı bir düzenlemeyle çok daha verimli hale geleceğini belirtti. AnadoluJet'in Ankara merkezli yürütülen operasyonları ve yeniden yapılanma süreçleriyle ilgili detaylar da Bolat tarafından açıklandı. Yeni rotaların planlaması ve hedefler doğrultusunda Ankara'nın önemli bir turizm destinasyonu haline gelmesi için çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

THY'NİN DÜNYA ÇAPINDAKİ TARİZM KATKILARI VE PLANLARI

Bolat, THY'nin özellikle ABD'den gelen turistlerin sayısındaki artışa da dikkat çekti ve bu alandaki gelişmelere değindi. Turist sayısının kısa süre içinde 2,5 milyona ulaşmasının öngörüldüğü bildirildi. Avustralya piyasasıyla ilgili de planları paylaşan Bolat, büyük uçaklar devreye girdiğinde Melbourne'a doğrudan uçuşlar düzenleneceğini duyurdu.

TÜRK SPORUNA DESTEK VE ÇALIŞANLARDAN VURGU

THY'nin spor kulüpleri veçeşitli federasyonlara olan desteğinden bahseden Bolat, dünya ve Olimpiyat şampiyonu sporculara kadar farklı ödüllendirme sistemlerine vurgu yaptı. Bolat, toplam 88 bin çalışanları olduğunu ve THY'nin yıllık ihracat rakamlarını aktararak şirketin ekonomik gücünü de ortaya koydu.

GELECEK PLANLARI VE UÇAK ALIMLARI

Son olarak, THY'nin yolcu memnuniyetini ön planda tuttuğu ve yakın zamanda tüm uçaklarda ücretsiz internet hizmeti sunulacağı bilgisi üzerinde duruldu. Geçmiş yıllara nazaran en iyi hava yolu seçilme derecelerinin ve başarılarının altı çizildi. Uçak alımlarıyla ilgili de planlar paylaşılan Bolat, motor bulunabilirliği ve kalite güvenceleriyle ilgili süreçlerin titizlikle takip edileceğini belirtti.


YAZARLAR