Vali Balcı; “Eski Van şehrini yeniden Van’a kazandıracağız”

Eski Van şehrinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, Van’ı yeniden cazibe merkezi haline dönüştüreceklerini söyledi.

Van 1.12.2022 16:40:00 0
Vali Balcı; “Eski Van şehrini yeniden Van’a kazandıracağız”
Tarih: 01.12.2022 16:43

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte Eski Van şehrinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, eski şehrin tarihteki o görkemli günlerine dönmesi için projelendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Eski Van şehrinin camileri ile birlikte yeniden ayağa kaldırılmasının tarihe ve kültüre saygı olduğuna dikkat çeken Vali Balcı, yapılacak çalışma ile hem kültürel değerlerin yaşatılacağını, hem de Van’ın bir cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Eski Van şehrinde yapılan kazı çalışma alanlarında da incelemelerde bulunan Vali Balcı şu ifadeleri kullandı;

ESKİ VAN ŞEHRİNDEKİ CAMİLERİ ESKİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Eski Van şehrindeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene Kaya Çelebi Camii de ibadete açıldı. Kızılca Minare Camii ve Ulu Cami’nin restorasyon uygulama projeleri tamamlanacak. Ardından da Kültür Bakanlığımız Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz işbirliğinde ihaleleri yapılacak. Biz tarihe ve kültüre saygı anlamında o camileri de eski haline getireceğiz.

ESKİ VAN ŞEHRİ CANLANDIRILARAK VAN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
Çevre Şehircilik Bakanımızı ziyaret etmiştik, Eski Van şehrini de orada gündeme getirdik. Burayı da tarihteki şanına ve şöhretine yakışır bir şekilde ayağa kaldıracağız. Eski Van şehrini canlandırma projesinin çalışmaları devam ediyor. Sonuçta Eski Van şehrini ayağa kaldırdığımızda, hem tarihi ve kültürel değerleri yaşatmış, hem de Van’ı bir cazibe merkezi haline getirmiş olacağız.

SAHİL YOLU VE REKREASYON ALANLARI DA KATKI SAĞLAYACAK
Eski Van şehrinin alt kısmında Van Gölü kıyısında bir yandan sahil yolu yapılıyor, hemen alt kısmında da rekreasyon alanları yapılıyor. Eski Van şehrinin canlandırılması projesi ile birlikte düşündüğümüzde bu çalışma Van’ın kültürüne turizmine tarihine ekonomisine çok önemli ve anlamlı katkılar sağlayacak bir proje. Yüzüncü Yıl Üniversitesi liderliğinde sanat tarihi hocalarımıza ve öğrencilerimize kazı çalışmaları için müteşekkiriz.

DEVLETİMİZİN BÜTÜN İMKAN VE KABİLİYETİNİ KULLANACAĞIZ
Eski Van şehrini ayağa kaldırmak için devletimizin bütün imkân ve kabiliyetini kullanacağız. Bu alan tarihteki o görkemli günlerine dönecek. Van’a tarihi, kültürel, turizm ve ticaret anlamında bir değeri yeniden kazandırmış olacağız, şimdiden hayırlı olsun.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR