Vali Balcı, ilçe belediye başkanları ile Gürpınar'da bir araya geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Van 12.01.2023 21:39:00 0
Vali Balcı, ilçe belediye başkanları ile Gürpınar
Tarih: 12.01.2023 21:41 Güncelleme: 12.01.2023 23:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Gürpınar Belediyesi tarafından ev sahipliğinin yapıldığı değerlendirme toplantısında, yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında yol haritası belirlendi.

Van Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Vali Ozan Balcı, Gürpınar Belediyesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Fatih Çelikel, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Belediye Başkanı Salih Akman, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve Gevaş Belediye Başkanı  Murat Sezer ile bir araya gelip değerlendirme toplantısı yaptı.” İfadesi kullanıldı.

VALİ BALCI GÜRPINAR'DA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
Vali Balcı değerlendirme toplantısından sonra Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ile birlikte  esnafları ziyaret etti. Daha sonra bir çay ocağında çay içen Vali Balcı, vatandaşlarla sohbet etti.

Hayata geçirilen ve yapılması planlanan projeler ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Vali Balcı, “Koyun projemiz kapsamında Gürpınar’ı merkez yaptık. Norduz koyunu meşhurdur zaten. Sıfır faizli, bir yıl ödemesiz ve 5 yılda vadeli desteğimiz olacak. Tarımsal sulama göletlerimizi de faaliyete sokacağız. Çiftçilerimize sertifikalı arda buğday yem desteğimizde olacak. Köylerimizdeki içme suyu problemlerimizi de hallediyoruz. Allahın izniyle imkanlarımızı zorlayarak daha çok iş yapacağız. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve refahlarına etki edecek şekilde canla başla çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR