Ezberciler İş Merkezi esnafından Büyükşehir’e çağrı: Yol ve kaldırım kotları düşürülsün

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Ezberciler İş Merkezi esnafı caddede yapılan kaldırım ve yol çalışması nedeniyle dükkânlarının yol ve kaldırım seviyesinin altında kaldığını belirterek, yol ve kaldırım kotlarının düşürül

Van Büyükşehir 14.10.2020 14:38:44 0
Ezberciler İş Merkezi esnafından Büyükşehir’e çağrı: Yol ve kaldırım kotları düşürülsün
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Ezberciler İş Merkezi esnafı kot farkının düşürülmesini isteyerek, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Mehmet Emin Bilmez’den destek istedi.

Ezberciler İş Merkezi esnafı, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde asfaltın kazınmasını ve kaldırım seviyesinin düşürülmesini isteyerek, dükkânlarının yol ve kaldırım seviyesinin altında kaldığını söylediler. Dükkânlarının mağara görünümü aldığını belirten esnaflar, dükkânlarına bu şekilde girip çıkamayacaklarını ve bu şekilde ticaret yapamayacaklarını söylediler.

Esnaflar oluşan kot farkı nedeniyle dükkânlarının yol ve kaldırım seviyesinin altında kaldığını ve bu nedenle de sorun yaşadıklarını belirterek, yol seviyesinin düşürülmesini ve caddedeki asfaltın Kazım Karabekir Caddesi’ndeki gibi kazınması istedi. Ezberciler İş Merkezi esnafları adına açıklama yapan Ömer Türkmenoğlu, dükkânlarının dükkanlık vasfını yitirdiğini belirtti.

“DÜKKÂNLAR MAĞARA GÖRÜNÜMÜ ALMAYA BAŞLADI”

Ezberciler İş Merkezi esnafları adına açıklama yapan Ömer Türkmenoğlu, “Ezberciler İş Merkezi yapıldığı dönemlerde yol seviyesine göre bütün dükkânlar 1 kaldırım daha yukarıdaydı. Fakat belediyelerin zaman içerisinde bilinçsizce asfalt dökmesinden dolayı dükkânlarımız yol seviyesinin altında kalmaya başladı. Bundan önceki dönemde yine belediyenin kaldırım ve yol çalışmasında yol ve kaldırım seviyesi yükseltilerek dükkânlarımız kimi yerlerde 30, kimi yerlerde 40, kimi yerlerde 50 santim kaldırım seviyesinden daha düşük duruma gelmiş oldu. Kimi esnafımız çözüm olarak dükkânını doldurdu. Fakat bu doldurma neticesinde tüm dükkânlar dükkanlık vasfını yitirdi. Dükkânlar mağara görünümü almaya başladı. Şehir merkezinde olan dükkânlar mağaza görünümünden ziyade mağara görünüme dönüştü. Tekrar yol ve kaldırım çalışması yapılıyor. O dönemde biz belediyeye itiraz ettiğimizde yol seviyesini indiriniz, dükkânlarımız kaldırım seviyesinde olsun ve bozulmasın diye itirazda bulunduk. Onlar ise bize ileriki planlamada yol seviyesini indireceğiz dediler. Bu planlama 7-8 yılı geçti” dedi.

“YOL VE KALDIRIMLAR DOLDURULDUKÇA DÜKKÂNLARIMIZIN SEVİYESİ BUNUN ALTINDA KALIYOR”

Mağazalarının mağaza görünümünden çıktığını belirten Ömer Türkmenoğlu, “Bu yıl yapılan çalışmada yetkililer bize yeni kaldırımın mevcut kaldırımdan 20-30 santim daha yükseleceğini ifade ettiler. Tekrar asfaltın üzerine asfalt dökülecek. Bu asfalta göre kaldırım seviyenin 40 santim yükselmesi gerekiyor. Bundan dolayı mağazalarımız göründüğü gibi mağaza görünümünden çıkıyor. Yol ve kaldırımlar dolduruldukça dükkânlarımızın seviyesi bunun altında kalıyor. Dükkânlarımızın yükseklik seviyesi kaybolmaya başladı. Dolayısıyla esnaflar olarak burada ciddi manada mağduruz. Yetkililere hep şunu ifade ettik; siz hizmet yapıyorsunuz ama bu hizmetiniz umumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Yeni yapılan yol çalışmalarında Maraş Caddesi diye adlandırdığımız Kazım Karabekir Caddesi’nde yol asfaltı kazınarak seviye düşürülmüştür. Fakat bizim Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde asfalt çalışması, yol çalışması yapılmayıp üstüne asfalt gelecek. Yol seviyesi düşürülmeden üstüne asfalt gelecek ve dolayısıyla kaldırımlarda asfalt seviyesine göre 40 santim daha yükselecek. Zaten düşük olan dükkânlarımız 40 santim daha düşmüş olacak” diye konuştu.

“BU MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Esnaflar olarak ciddi mağduriyete uğradıklarını belirten Türkmenoğlu, “Bu mağduriyetimizin giderilmesi için nasıl Kazım Karabekir Caddesi’nde yol çalışmasında esnaflar mağdur olmasın diye, mağazalar özelliğini yitirmesin diye yol seviyesi düşürüldü ise Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki esnaflar olarak yol seviyesinin düşürülmesini ve ona göre kot alınmasını, mağazalarımızın girişlerinin kaldırımlarla aynı seviyede olmasını istiyoruz. Bu şekilde yapılmaz ise mağazalar yol ve kaldırım seviyesinden 40 santim daha aşağıda olmuş olacak ve mağdur olmuş olacağız. Mağazalarımız bu şekilde mağaza özelliğini yitirecektir ve burada ticaret yapmamız zor olacaktır. Dükkân vasfını yitirmiş olacaktır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 2 dönemdir aynı haksızlığa uğruyoruz. Ezberciler İş Merkezindeki esnaflar olarak bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz burada yetkililerle konuştuğumuzda ve mağduriyetimizi anlattığımızda Sayın Valimizi bize adres olarak gösteriyorlar. Burada sizlerin aracılığıyla Sayın Valimizden destek bekliyoruz. Esnaflar olarak mağduruz ve bu mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kulandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR