Van Büyükşehir Belediyesi'nin yeni araçları görücüye çıktı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alarak filosuna kattığı ulaşım ve hizmet araçları tanıtıldı.

Van Büyükşehir 28.04.2021 17:07:14 0
Van Büyükşehir Belediyesi'nin yeni araçları görücüye çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

İpekyolu ilçesi Kale Park’ta Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine kattığı ulaşım ve hizmet araçları sergilendi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van İl Müftüsü Ömer Keskin, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Van İl Tarım Müdürü İbrahim Görentaş, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, kurum amirleri ve Van Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ile daire başkanlarının hazır bulunduğu tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

VALİ BİLMEZ, "VANLILARI GÖL İLE BULUŞTURACAĞIZ"
 Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapacağı bazı hizmetleri anlattı. Mehmet Emin Bilmez konuşmasında Van Gölü’nün kirliliğine değinerek atık suların arıtılması için ileri biyolojik arıtma tesisinin yapıldığını, Edremit sahili dışında diğer bölgelerimizde de ıslah çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca çöplerin rehabilite edilip elektrik üretimine başlandığını, bir çok ilçede de çöplerden elektrik üretimine katkı sağlamak amacıyla çöp aktarma istasyonlarının yapıldığını belirtti. Van halkına 3 adet yeni millet bahçesi yapılacağı müjdesini veren Mehmet Emin Bilmez, aynı zamanda il halkı için muamma olan Eski Tekel Binası’nın da restore edilip Van Kültür Evi olacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi personelinin el ele vererek hummalı bir şekilde çalıştığını ifade eden Bilmez, Belediye çalışanlarına ve basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

DUALAR EŞLİĞİNDE KURBAN KESİLDİ
Yukarı Norşin Camii İmam Hatibi Yunus An’ın dini vecibeleri yerine getirdiği törende kurban kesildi ve hayır duaları okundu.

VALİ BİLMEZ OTOBÜS KULLANDI
Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Levent Böke’nin bilgilendirmeleriyle araçlar tanıtıldı.

Daha sonra şoför koltuğuna geçen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Bilmez otobüsü kullandı.

Kurdele kesimi ve aile fotoğrafı çekildikten sonra şehirde kısa bir tur atan araçlar ardından görev yerlerine intikal etti.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR