VASKİ’nin Edremit kanalizasyon projesi devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Edremit İlçesi’ndeki altyapı sorununu çözecek 82 kilometrelik kanalizasyon hattı yapım işi devam ediyor.

Van Büyükşehir 20.12.2021 16:52:42 0
VASKİ’nin Edremit kanalizasyon projesi devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ve İLBANK A.Ş. tarafından 23 Aralık 2020 tarihinde ‘Edremit Kanalizasyon İnşaatı Yapım İşi İhalesi’nin imzalanmasının ardından 19 Mayıs 2021 tarihinden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında startı verilen proje planlanan doğrultuda üç aşamada hızlı bir şekilde devam ediyor. 
Projesi kapsamında; Elmalık, Yeni Mahalle, Yeni Camii ve Eski Camii mahallelerinin altyapısını kapsayan proje 500 günde tamamlanması hedefleniyor. İlçedeki altyapı sorununu çözecek 60 milyon TL’lik yatırım bedelli proje 82 kilometrelik kanalizasyon hattı, 8 kilometre terfi hattı ve 5 adet terfi merkezi yer alıyor. Özellikle projenin tüm aşamalarının hayata geçirilmesi ile birlikte turizmde önemli bir ivme yakalayan ilçenin, altyapı sorunu ve kıyı şeridinde kirliliğe yol açan etkenlerin ortadan kalkması hedefleniyor.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR