Van Halkı VASKİ Genel Kurulu’nda Suya İndirim Yapılmasını İstiyor

31 Mart 2024 seçimlerine kadar Türkiye’nin en pahalı suyunun Van’da olduğu iddia ediliyordu. Van Halkı VASKİ Genel Kurul Toplantısı’nda su fiyatlarında indirim yapılmasını istiyor.

Van 20.05.2024 10:22:14 0
Van Halkı VASKİ Genel Kurulu’nda Suya İndirim Yapılmasını İstiyor
Tarih: 20.05.2024 10:22

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Yılda 2 kez toplanan ve Van Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan VASKİ’nin Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinden oluşuyor. DEM Partili meclis üyelerinin ağırlıkta olduğu VASKİ Genel Kurul Toplantısı’nın ilki 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü (bugün) saat 14.00’de meclis toplantı salonunda yapılacak

Bugün yapılacak olan VASKİ Genel Kurul toplantısı gündeminde 19 madde bulunuyor. 

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYUNUN VAN’DA OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

DEM Parti’ye yakın haber siteleri başta olmak üzere, Van basını “ Van’da su fiyatlarına yine zam geldi”, “VASKİ’nin yaptığ ıen iyi hizmet: ZAM”, “VASKİ’den suya bir zam daha”, “Van’da suya 5. Zam yapıldı” “Vanlı her ay zamlanan su faturalarına yetişemez oldu” “Van’da suya gizli zam” şeklinde başlıklarla yayınladığı haberler ile sık sık gündeme getirdiği konuların başında su zamları oldu.

Yayınlanan haberlerde ve sosyal medya paylaşımlarında Türkiye’nin en pahalı suyunun Van’da olduğu yönündeki iddialar gündemin ilk sıralarındaki konular arasında yer aldı.

VAN HALKI SUYA İNDİRİM İSTİYOR

Yayınlanan haberler ve sosyal medya paylaşımları ile Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığına inandırılan Van halkı, 31 Mart 2024’de seçilip göreve başlayan Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetiminden ve DEM’li üyelerin çoğunluğu oluşturduğu VASKİ Genel Kurulundan su tarifesinde indirim yapmasını bekliyor.

SUYA İNDİRİM KARARI VASKİ GENEL KURULUNDA ALINIYOR

Su tarifesinde yapılacak olan indirim veya zam kararları VASKİ Genel Kurulu tarafından alınabiliyor. Genel Kurul’un aldığı kararlar VASKİ Yönetim Kurulu tarafından uygulanıyor.

SU FİYATINA İNDİRİM GENEL KURUL GÜNDEMİNDE YOK

DEM'li yönetimin 19 maddelik VASKİ Genel Kurul Toplantısı gündemi içerisinde su tarifesinde indirim maddesi bulunmuyor.

VASKİ GENEL KURULU’NDAN SU FİYATINA İNDİRİM ÇIKAR MI?

DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan’ın başkanlığında yapılacak olan VASKİ Genel Kurulu’nda DEM Partili meclis üyeleri çoğunluğu oluşturuyor.

Her fırsatta Van halkına hizmet için çalıştıklarını dile getiren DEM'li Van Büyükşehir Yönetimi ve DEM’li meclis üyeleri VASKİ Genel Kurulu Toplantısında suya indirim kararı çıkaracak mı merak ediliyor?

Van halkı, göreve başlayıncaya kadar su fiyatlarından şikayetini sık sık gündeme getiren DEM’li siyasetçilerin suya indirim kararı almasını istiyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


YAZARLAR