Van için buzlanma, don ve çığ uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü buzlanma, don ve çığ uyarısında bulundu.

Yaşam 16.01.2024 16:28:00 0
Van için buzlanma, don ve çığ uyarısı
Tarih: 16.01.2024 16:28 Güncelleme: 16.01.2024 16:31

Meteoroloji açıklamasında, “Bölgemizde havanın çok bulutlu, Muş ve Bitlis illeri ile Van'ın kuzey ilçelerinin aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Van Gölü İçin Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van’da 5, ve Muş ve Hakkâri’de 4, Bitlis’te 1 derece olacağı tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: buzlanma uyarısı

YAZARLAR