Van İçin Fırtına Uyarısı: Güneşin Ardından Gelen Tehlike!

Van'da hava durumu alarmı: Yağmur geri dönecek!

Van 19.05.2024 01:48:35 0
Van İçin Fırtına Uyarısı: Güneşin Ardından Gelen Tehlike!
Tarih: 19.05.2024 01:48

GÜNEŞLİ GÜNLERİN ARDINDAN YENİDEN YAĞIŞ UYARISI

Van'da son günlerde etkisini gösteren sağanak yağışların yerini güneşli bir hava aldı. Ancak Van Valiliği, vatandaşları Pazar gününden itibaren tekrar yağışların başlayacağı konusunda uyardı. Hafta sonu hava güneş açtı fakat Van Valiliği'nin uyarıları, güneşli günlerin kısa süreceğini gösteriyor.

VALİLİKTEN KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bölgenin Pazar günü öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışa ve gök gürültülü sağanaklara hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Pazar günü rüzgarın öğle ile akşam saatleri arasında kuvvetli eseceği ve yer yer fırtına şeklinde etkili olabileceği belirtilerek, olası ağaç devrilmesi, çatı uçmaları, enerji hatlarında kopma ve deniz ulaşımındaki aksamalar için vatandaşların ve ilgili mercilerin tedbirli olması gerektiği aktarıldı.

METEOROLOJİDEN HAFTALIK YAĞIŞ TAHMİNİ

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanan hava tahmin raporuna göre, Van'da sağanak yağışların ve gök gürültülü hava koşullarının Perşembe gününe kadar süreceği öngörülüyor. Yeni hafta ile birlikte tekrar yağışlı günlerin kapıda olduğu haberi, vatandaşları tekrar şemsiyelerini yanlarında bulundurmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


YAZARLAR