Van ile Birlikte 22 İlde PKK Operasyonu: PKK'ya Darbe, 239 Gözaltı!

Operasyon Bozdoğan-39 fırtınası: 22 ilde PKK'ya darbe, 239 gözaltı.

Van 17.05.2024 21:54:12 0
Van ile Birlikte 22 İlde PKK Operasyonu: PKK
Tarih: 17.05.2024 21:54

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik 22 ilde düzenlenen "Bozdoğan-39" operasyonunda 239 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

YAKALANANLAR VE SUÇ DOSYALARI

Operasyonlar kapsamında, kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan şüpheliler gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, suç dosyaları ve ele geçirilen mühimmatlara dair bilgileri basınla paylaşarak, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizdi. Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

OPERASYONUN KAPSAMI VE YAKALAMA DETAYLARI

Bakan Yerlikaya'nın aktardığına göre operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Adana, Adıyaman, Ankara ve diğer illerdeki Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin yürüttüğü eş zamanlı operasyonlarda, şüphelilerin yasa dışı eylemlere katıldıkları, terör örgütünün kırsal ve gençlik yapılanmasında yer aldıkları, yurt dışından örgüt mensuplarını ülkeye soktukları ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptıkları tespit edildi.

ELE GEÇİRİLENLER

Operasyon sonucunda 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilerek, terör örgütünün faaliyetlerine darbe vuruldu.


YAZARLAR