Van Kültüryolu Festivali Coşkuyla Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali dün büyük coşkuyla başladı.

Van 30.06.2024 13:28:00 0
Van Kültüryolu Festivali Coşkuyla Başladı
Tarih: 30.06.2024 13:28 Güncelleme: 30.06.2024 14:11

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Van Müzesi’nde düzenlenen törenle başlayan festival kapsamında dün, şehrin dört bir yanında etkinlikler düzenlendi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından Van Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda festivalin ilk günü Van Fotoğrafçılar Maratonu gerçekleştirildi. Ayrıca TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan moderatörlüğünde, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Başkanı Riccardo Busi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Fotoğraf Sanatında Uluslararası Örgütlenme” konulu söyleşi düzenlendi. Bussi’nin  ‘’Seyahatlerden’’ fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluştu.  Ayrıca “Van Faunasının Turizme Etkisi’’ başlıklı fotoğraf gösterisi de gerçekleşti.

 

Van Akdamar Kilisesi’nde de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarının akustik konserine Vanlılar’ın yanı sıra turistler de büyük ilgi gösterdi.

 

Van Kent Meydanı’nda da geleneksel “Van Oturma Gecesi” program düzenlendi.

 

Festival kapsamında ilk Türk kadın neyzen sanatçısı olan ve ulusalararası alanda da büyük başarıları bulunan Burcu Karadağ, “Ney in Ethno Jazz” konseriyle Van Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda Vanlılar ile buluştu.

 

Azerbaycanlı orkestra şefi ve piyanist Turan Manafzade’nin Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde sunduğu piyano resitali büyük ilgi gördü.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Festival kapsamında Atatürk Kültür Parkı’na Çocuk Köyü’nde, çocuklar gün boyunca birbirinden renkli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. Çocukların en sevdiği çizgi filmlerden Rafadan Tayfa’nın kahramanları da tiyatro oyunuyla çocuklarla buluştu. Tiyato sanatçısı Özgür Özgülgün’ün “Çocuklara Masallar” etkinliği de büyük ilgi gördü.

TURSAK 20. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında da Van AVM Paribu Cineverse’de en sevilen filmler çocuklarla buluştu. Van Müzesi’nde de çocuklara yönelik olarak oyunculuk ve film yapım atölyeleri düzenlendi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR