Van Taşıt Devirlerinde Bölge Dördüncüsü! Doğu Anadolu Taşıt Pazarında Gözleri Üzerine Çekti!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde taşıt devri sıralamasında van 4. oldu.

Van 30.06.2024 21:53:19 0
Van Taşıt Devirlerinde Bölge Dördüncüsü! Doğu Anadolu Taşıt Pazarında Gözleri Üzerine Çekti!
Tarih: 30.06.2024 21:53

VAN'DA DİKKAT ÇEKİCİ TAŞIT DEVRİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan en güncel verilere göre, Mayıs 2024'de motorlu kara taşıtlarının şehirler bazında devri incelendiğinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Malatya başı çekerken, Van dördüncü sırada yer alıyor.

VAN VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDEKİ ARAÇ KAYITLARI

TÜİK'in paylaştığı 2024 Mayıs ayı verileri, Türkiye genelinde 232 bin 401 yeni taşıtın trafiğe kaydedildiğini gösteriyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise 25 bin 526 taşıtın devri gerçekleşti. Bu taşıtların içinde 14 bin 613 otomobil ve bin 752 motosiklet bulunuyor. Van'ın, böylece 2 bin 294 araç devriyle bölgede önemli bir konumda olduğu belirlendi.

TAŞITLARIN TÜRLERİNE GÖRE İLLERE DAĞILIMI

Söz konusu dönemde, bölgedeki taşıtların %57'si otomobil olurken, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, motosiklet gibi diğer kategoriler de belirli bir orana sahip. Noter aracılığıyla devri gerçekleşen tüm taşıtlar içinde otomobillerin payı dikkatleri çekti.

İL İL ARAÇ DEVİR İSTATİSTİKLERİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan devir işlemleri il bazında incelendiğinde, Malatya 6 bin 883 taşıtla ilk sırada yer almakta. Daha sonra sırasıyla Elazığ, Erzurum ve Van geliyor. En az taşıt devrinin gerçekleştiği ilin ise Hakkari olduğu gözlemlendi. Araç devirlerinde Van'ın bulunduğu dördüncü pozisyon, bölgedeki ekonomik ve sosyal hareketliliğin bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR