Van YYÜ'de Filistin Dayanışması: Sessiz Yürüyüş Düzenlendi

Van YYÜ'den Filistin'e destek: "Sessiz Yürüyüş" eylemi.

Van 12.05.2024 07:55:09 0
Van YYÜ
Tarih: 12.05.2024 07:55

FİLİSTİN DAYANIŞMASI SÜRÜYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) bünyesindeki akademisyenler ve öğrenciler, Gazze'de yaşanan zulmü protesto etmek amacıyla bir "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin halkına desteklerini ifade etmek amacıyla bu etkinliği düzenledi.

KAMPÜSTE SESSİZ ÇIĞLIK

Cuma namazı sonrasında, Edebiyat Fakültesi önünde toplanan kalabalık, kampüs içerisindeki merkezi yemekhane binasına kadar sessiz bir yürüyüş düzenledi. Etkinliğin sonunda 'Kampüs İntifadası Çadırı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basının ve katılımcıların dikkatini çeken açıklamayı, Van YYÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yücel İslam okudu.

"İSRAİL'İN TÜM DÜNYA İÇİN OLUŞTURDUĞU TEHLİKEYE " VURGU

Basın açıklamasında, Siyonist İsrail yönetiminin Filistinlilere yönelik baskıcı politikaları kınandı. Öğretim Görevlisi İslam, İsrail'in Gazze'deki kardeşlere "ya ölüm ya kölelik" dayattığını belirterek, dünya çapında İsrail işgaline ve soykırımına karşı yükselen seslerin önemine vurgu yaptı. İşgali destekleyen batılı ülkelerin tutumlarına eleştiri getirerek, tüm dünyanın tehdit altında olduğunu söyledi ve Gazze'deki Filistinlilere destek çağrısını yineledi.

DİRENİŞİN SİMGESİ: HER CUMA YÜRÜYÜŞ

Programın, İsrail'in Gazze'ye saldırıları durduruluncaya kadar her cuma günü yapılacağı duyuruldu. Bu sürekli eylem ile hem Filistin halkının yanında olduklarını göstermek hem de yaşanan zulme dikkat çekmek isteyen Van YYÜ öğrencileri ve akademisyenleri, düzenledikleri etkinliklerle sosyal sorumluluklarını yerine getirme çabasını sürdürüyorlar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi