Abdulahat Arvas; 'Gerçekleri konuştum'

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Eleştiri yapanlar ön yargılı ve açıklamalarımı saptırıyorlar. Metin doğru ama algı yanlıştır. Ben yanlış konuşmadım. Gerçekleri konuştum. Her platformda sözlerimi tartışmaya hazırım.

Van 24.01.2019 13:22:51 0
Abdulahat Arvas; 'Gerçekleri konuştum'
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas gazetemizi ziyaret ederek, gündemi değerlendirdi. İmtiyaz sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile görüşen Milletvekili Arvas, “Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 13 ilçede de çok iddialıyız. Van’da bütün belediyeleri almak için canla başla çalışacağız. Seçimi zaferle neticelendirirsek Ankara’da elimiz de güçlenir” diye konuştu.

ESNAFLAR TEHDİTLE DÜKKANLARINI KAPATIYORDU

Aday tanıtım toplantısında tepki çeken “AK Parti Van'da kazanmasa tüccarlar kaybedecek, başörtülüler caddelerde yürüyemeyecek, esnaflar huzurlu olmayacak, silahlı çeteler yine şehirde peydahlanacak, esnaf yine ikinci vergiye tabi olacak”  sözlerinin arkasında olduğunu kaydeden Arvas, “Önceki dönemde esnaflar tehditle dükkanlarını kapatıyordu. 6-7 Ekim olaylarında Van caddeleri yakılmadı mı? Parti üyelerimiz katledilmedi mi? İlçe başkanlarımız kaçırılmadı mı? Vergi adı altında esnaflardan tehditle haraç toplanmadı mı? Esnaflar kaçırılmadı mı? Okullar kamu kurumları, işyerleri yakılmadı mı? Endişe eden esnaflar, vatandaşlar Van’ı terk etmedi mi? Bu tehlikelerin, sıkıntıların bir daha yaşanmaması garantisini kim verebilir? Ben bunları hatırlattım” dedi.

LİSTEMİZ BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK ADAYLARDAN OLUŞTU

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayları listesinin herkesin ortak kararı olduğuna vurgu yapan Milletvekili Arvas, “Adaylarımızla ilgili halkımız değişiklik olsun talebinde bulundular. Genel merkezde halkın taleplerine duyarsız kalmadı ve listeleri tekrar inceleyerek yeni adaylara yer verdi. AK Parti emek verenlerin partisi olduğunu vefasıyla gösterdi. İlçe başkanlarının, teşkilatta görev yapanların ve Van’ın kanaat önderlerinin ortak önerileriyle ismi ön plana çıkanlar gösterildi. AK Parti’nin listesi Van’ın tüm kesimlerini kapsayacak, beklentilerini karşılayacak adaylardan oluştu. Partimizde kesinlikle küslük olmaz. Önceden aday gösterilip, sonradan ismi listeden çıkarılan arkadaşlarımızda AK Parti için cani gönülden çalışıyorlar. Zaten geçtiğimiz gün aday tanıtım toplantısına katılarak orada yeni açıklanan adaylarımızla kucaklaştılar. AK Parti küskünlerin, kırgınların partisi değil. AK Parti’nin felsefesi farklıdır. Elbette ki bir insan kendi içinde kırılabilir ama dargınlık noktasında kimse partiye mesafe koyamaz. Çünkü biz dava partisiyiz” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR VE 13 İLÇEDE ÇOK İDDİALIYIZ

Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçede iddialı olduklarını söyleyen Arvas, seçimden zaferle çıkmaları halinde Van’ın sorunlarını daha rahat çözüme kavuşturacaklarını belirterek, “Şuan seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız 31 Mart’ta sandığa gidecek. 7 yıl belediyeyi Van’ı yöneten HDP’yi halkımız gördü. İnsanlar sorunlarının çözülmediğini anladı. AK Parti belediyeciliği ve kayyumların atanmasıyla şehrin çehresinin nasıl değiştiğini vatandaşlarımız gördü. Şuan ilimizde ve bölgemizde huzur ve güven tesis edildi. 2017 yılında İran’dan 500 bin yabancı turistin ziyaret ettiği ilimiz 2018 yılında 1 milyona yakın yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmıştır. Huzur olan yere turistte gelir, yatırımcı da gelir. İnsanlar bir daha o karanlık, karmaşa, tehdit dolu eski günlere dönmek istemiyor. O yüzden bu seçimlerde vatandaşlarımızın tercihi AK belediyeler olacaktır. Sandıklarda hile yapılmazsa, mükerrer oy kullanılmazsa, baskı, şiddet, tehdit olmazsa seçimleri kazanırız. Çünkü insanlar hezimet partisini de, hizmet partisini de çok iyi biliyor. İktidarın gücünü arkasına alan bir yerel yönetimle Van’a çok güzel hizmetlerin geleceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 13 ilçede de çok iddialıyız. Van’da bütün belediyeleri almak için canla başla çalışacağız. Seçimi zaferle neticelendirirsek Ankara’da elimiz güçlenir. Her gittiğimiz yerde sözlerimizin itibari artar” şeklinde konuştu.

KADINLARIN SİYASETTE YER ALMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Siyasette kadınların yer almasına büyük önem verdiklerini söyleyen Milletvekili Arvas, “Belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde genel merkezin kriterleri var. Mutlaka inşaat, çevre, peyzaj mühendisi gibi teknik bilgi birikimleri olan adaylar olması gerekir. Belediye meclis üyeliklerinde liyakatli, ehliyetli, donanımlı, tecrübeli, karşılığı olan isimlere yer verilecek. Aday olmak isteyenler son güne kadar da müracaat edebilirler. Şuan yoğun talep var. AK Parti siyasette kadınların yer almasına da büyük önem veriyor. Kadınların her alanda önlerinin açılması için her türlü çalışmayı yaptık. İnşallah belediye meclis üyeliklerinde kadınlarımız yer alacak” diye konuştu. 

GENÇLİK SPOR BAKANI VAN'A STADYUM MÜJDESİNİ VERECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun seçim ziyaretleri kapsamında Van’a gelerek stadyum müjdesini vereceğini açıklayan Arvas, “Stadyumun yerinin tespit edilmesiyle ilgili gecikmeler oluştu. Biz Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştük. Kendileri stadyumun projede olduğunu, Van ziyaretinde Van’a modern bir stadyumun yapılacağını söyledi. Kendisi seçim ziyaretleri kapsamında Van’a gelecek. İnşallah aksi bir durum yaşanmazsa Van’da müjdeyi verecek” dedi. 

VAN'A DAİR GÜZEL PROJELERİMİZ VAR

Van’dan gönderilen müdürlükleri geri getirmek için çalışma yaptıklarını belirten Arvas, “TRT Van Bölge Müdürlüğünün kurulmasıyla ilgili herhangi bir çalışma bu zamana kadar yapmadık ama Van’a hizmet noktasında elbette ki biz TRT Van Radyosunu getirmek istiyoruz. Tarihi Tekel binasının Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınarak, Van Valiliğine devredilmesi için girişimlerimiz olacak. Tekel binasını Van Kent Kütüphanesi olarak değerlendirmek istiyoruz. Van’dan giden müdürlükleri tekrar getirmek için çaba sarf ediyoruz. İstinaf mahkemesi Erzurum’a taşındı. Allah nasip ederse Van’da binası tamamlanmış İstinaf mahkemesini tekrar Van’a getireceğiz. Önceki dönemlerde birçok müdürlük Van’ın elinden alındı ama biz Van için her zaman elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. 3 milletvekili olarak Van’a dair güzel projelerimiz var. Şahsi değil, kentimizin menfaatine olan bütün projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Ankara-Van arasında köprü oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE YOLU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesini kazanmaları halinde çevre yolu sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirten Arvas, “Çevre yolu daha önce kamulaştırmayla gündemdeydi ama 18. maddeyle açılmasına karar verildi. Seçime kadar fizibilite, harita, mekansal çalışmaları var. İnşallah belediyeyi kazanarak Van’ın çevre yolu sorununu çözeceğiz. Ayrıca şuan ekonomik anlamda finansal sıkıntılar var. Van Gölü Koruma Kanunu TBMM’den çıkacak. Bakanlıklarla yazışmalar devam ediyor. Hukuki açıdan komisyonlar Van Gölü Koruma Kanunu üzerinde çalışıyor. Süreç tamamlandıktan sonra kanunun çıkacağına inanıyoruz. Konunun takipçisiyiz” diye konuştu. 

RAKİPLERİMİZİ TEHDİT EDECEK BİR PARTİ DEĞİLİZ

Aday tanıtım toplantısında tepki çeken açıklamalarını değerlendiren Arvas, “AK Parti Van'da kazanmasa tüccarlar kaybedecek, başörtülüler caddelerde yürüyemeyecek, esnaflar huzurlu olmayacak, silahlı çeteler yine şehirde peydahlanacak, esnaf yine ikinci vergiye tabi olacak. Sözlerimin arkasındayım. Çünkü geçmişte bunların hepsini yaşadık. Biz asla rakiplerimizi tehdit edecek bir parti değiliz. Önceki yaşanan olayların tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Önceki dönemde esnaflar tehditle dükkanlarını kapatıyordu. 6-7 Ekim olaylarında Van caddeleri yakılmadı mı? Parti üyelerimiz katledilmedi mi? İlçe başkanlarımız kaçırılmadı mı? Vergi adı altında esnaflardan tehditle haraç toplanmadı mı? Esnaflar kaçırılmadı mı? Okullar kamu kurumları, işyerleri yakılmadı mı? Endişe eden esnaflar, vatandaşlar Van’ı terk etmedi mi? Yatırımlar durmadı mı? Kamu personelleri kaçırılmadı mı? Kapıköy Sınır Kapısında memurlar kaçırılmadı mı? Ticaret sekteye uğradı. Deprem yaralarını sarmaya çalışan Erciş’te 130’a yakın işyeri acımasızca yakıldı. Bayrak asanların camları, araçları taşlanmadı mı? Bu tehlikelerin, sıkıntıların bir daha yaşanmaması garantisini kim verebilir? Ben bunları hatırlattım” dedi.

TEHDİT ETMİYORUM UYARIYORUM

“Kazanamazsak başörtülüler sokakta yürüyemez” açıklamasını değerlendiren Arvas, “Ben tehdit etmiyorum, uyarıyorum. Son iki yılda ilimize ve bölgemize huzur geldi. İnsanlarımız, işadamlarımız, girişimcilerimiz şuan kendilerini güvende hissediyor. Kayyumlarımız döneminde şehrimiz güzelleşti. Önceki dönemlerle ilgili olarak herkes hafızasını yoklasın. Neler neler yaşadık. Göç, ölüm, tehdit, haraç, dükkanların kapanma olaylarını yaşadık. Van’a gezmeye gelen insanlar endişeyle geliyorlardı. Arife gecesi dükkanlar yakıldı. Billboardlarda çeşmelerden kan akıtıldı. Başörtülüler geçmişte caddelerde yürüyemedi. Başı açık bayanlarda, kapalı bayanlarda şikayetçiydi. Bu şehir bunların hepsini fazlasıyla yaşadı. Biz bunların canlı tanığıyız. Eleştiri yapanlar ön yargılı ve saptırıyorlar. Metin doğru ama algı yanlıştır. Ben yanlış konuşmadım. Gerçekleri konuştum. Her platformda da sözlerimi tartışmaya hazırım. Varsa aksini iddia edenlerle Van’ın esnafına yaşadıklarını sorsun. Bu açıklamaları herkesle tartışmaya hazırım. Parti olarak bizim bir çizgimiz var. Biz milletimizi, memleketimizi seviyoruz. Bu milletin değerlerine, saldırılara karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Elimizden geldiği kadar şehrimizde huzuru hakim kılacağız. Van ilim, irfan, kardeşlik, huzur kenti olsun” ifadelerini kullandı. 

ÜLKEMİZE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Açıklamalarının anlamından, içeriğinden koparılarak eleştirildiğini savunan Arvas, “Benim açıklamalarım geçmişte yaşadıklarımıza yöneliktir. Şehrimizde bir daha endişe, korku, acabalar yaşanmasın istiyoruz. Açıklamalarımdan sonra çok olumlu tepkiler aldım. Biz İzmir, Antalya’da yaşamıyoruz, Van’da yaşıyoruz. Van dışında açıklamalarımı değerlendirenler olayları yaşamadı. Gerçekleri bilmiyorlar. Bütün yaşanan hakikatleri dillendirmemiz lazım. Halkımızı uyandıracağız. Halkımızın üzerindeki kara bulutları yok etmek bizim görevimizdir. İç ve dış düşmanlara fırsat vermememiz lazım. Ekonomimizi baltalayanlara, insanlarımızın huzuruna kast edenlere, insanlarımızı birbirine düşürenlere, birbirinin kanını akıtmaya kendini endeksleyenlere fırsat vermememiz gerekiyor. Ülkemize, milletimize, huzurumuza, geleceğimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Hepimiz huzur, kalkınma, aş, iş istiyoruz. Tek derdimiz budur” şeklinde sözlerini sonlandırdı. Kaynak: Vansesi Gazetesi / Evren Doğruer


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR