Abdullah Efeoğlu, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığından istifa etti

2006 yılından bu yana Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Abdullah Efeoğlu, yaptığı görevin zirvesinde olduğu bir dönemde gençlerin de önünün açılması gerektiğini düşünerek istifa ettiğini

Van 27.01.2021 13:47:28 0
Abdullah Efeoğlu, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığından istifa etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığı görevlerini yürüten Abdullah Efeoğlu, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığı görevinden istifa etti. 

Efeoğlu yaptığı açıklamada 2006 yılından bu yapan sürdürdüğü Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevinin zirvesinde olduğu sırada, gençlerin önünü açmanın bir erdemlik olduğunu belirterek istifa ettiğini söyledi. 

Efeoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

2006 yılından bu yana yürüttüğüm Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevimde üyelerimizin hak ve menfaatleri korumak ve geliştirmek tek önceliğimiz ve amacımız oldu. 

Sendikamızın sorumluluk alanımızdaki üye sayısını 5 bin 2 yüze çıkardık. Sendikamızın kendisine ait binası yoktu aldık. 

Gerek sendikal çalışmalarımızda, gerekse üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi ile ilgili yaptığımız çalışmalarda hiçbir zaman yalan olmadı, popülist davranmadık. 

Yaptığımız yüzlerce toplu iş sözleşmesini kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklarla değil, üyelerimizin görüşlerini alarak şeffaf bir şekilde yaptık. 

Sözleşme süreçleri başta olmak üzere, çalışma hayatında devamlı üyelerimiz ve işverenlerimiz arasında bir köprü görevini yerine getirdik. Yıllarca sendikacılık yaptım, yapılması gereken bütün toplu iş sözleşmelerini tamamladım. Yapılabilecek bütün üyelikleri yaptım. 

Yaptığım işi zirvesinde bırakmayı bir erdemlik olarak görüyorum. Ayrıca uzun yıllar yaptığım bu görevde gençlerin de önünün açılması gerektiğini düşündüğümden istifa etme kararı aldım.

Son dönemde yapılan sözleşmeler ve çalışma hayatındaki üyelerimizin konuları ile ilgili olarak bizlere gösterdikleri iyi niyetli yaklaşımları nedeniyle,  başta Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez olmak üzere, bütün belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Üyelerimin tümüne hakkımı helal ediyorum, onların da haklarını helal etmelerini ümit ediyorum. Bu güne kadar bize güvenen, bu göreve layık görerek bizi seçen bütün üyelerimize de teşekkür ederim.

“HAK-İŞ İL BAŞKANI OLARAK ÜYELERİMİZİN HİZMETİNDEYİM”

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı görevinden istifa eden Abdullah Efeoğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanlığı görevine devam edeceğini belirtti. 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Van İl Başkanlığı görevine devam etmesini istediğini belirten Abdullah Efeoğlu, “HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a vefasından dolayı teşekkür ediyorum. Hizmet-İş sendikası Van Şube Başkanlığı görevimden istifa ettim, Sayın Genel Başkanımız HAK-İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanlığı görevimi yürütmeye devam etmemi, aileden kopmam gerektiğini belirtti. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de HAK-İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanı olarak, başta Hizmet-İs Sendikası olmak üzere konfederasyonumuz bünyesindeki sendikalarımız ve üyelerimizin hizmetinde olacağım” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR