Ak Parti Van Bahçesaray İlçe Başkanı Sabırlı Kırım Tatar Sürgününün 76. Yıl dönümünü andı

Ak Parti Van Bahçesaray ilçe Başkanı Cumali Sabırlı Kırım Tatar Sürgününün 76. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Van 19.05.2020 13:35:33 0
Ak Parti Van Bahçesaray İlçe Başkanı Sabırlı Kırım Tatar Sürgününün 76. Yıl dönümünü andı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Ak Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününün 76. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı. 

Kırım Tatar Sürgününde hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet dileyen Başkan Sabırlı, “18 Mayıs 1944 günü ve sonrasında yaşananlar, tarihe utanç̧ verici, kara bir leke olarak geçmiştir. Bu gayri insani sürgünün yol açtığı zulmü̈ ve acıyı, akıl ve vicdan sahibi hiç̧ kimse asla unutmayacaktır. Bu matem gününün 76. sene-i devriyesinde sürgünde şehit olan, vatan hasretiyle gözlerini yuman tüm Kırım Tatarı kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum. ”dedi.

VAN BAHÇESARAYDAN KİRİM BAHÇESARAY ACINIZ AÇIMIZDIR
Kırım Tatar Sürgünü “nün 76'ncı yılı nedeniyle yayımladığı mesajında Başkan Sabırlı Kırım'da yaşayan Türklerin, Sovyetler Birliği lideri Josef Stalin'in emriyle evlerinden alınıp, hayvan ve yük taşımakta kullanılan vagonlara bindirilerek sürgüne gönderildiğini anımsattı. Sürgün edildikleri bölgelerde köle gibi çalıştırılan Kırım Türklerinin pek çoğunun içinde bulundukları ağır şartlar sebebiyle hayatlarını kaybettiğini vurgulayan Sabırlı dünyanın yaşanan katliam ve soykırımlara, öldürülen Türkler olduğu için yine sessiz kaldığını savundu. Kırımlıların, 1989'dan sonra dönebildiler. Kırım Tatar sürgününün 76. yıl dönümünde vatanlarına hasret kalan tüm soydaşlarımızı ve sürgün şehitlerini saygıyla, rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR