AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu; Van’ımıza yakışır bir kongre gerçekleştirmek istiyoruz

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 31 Ekim Cumartesi günü Van’da yapılacak olan AK Parti 7. Olağan Kongresi öncesi açıklamalarda bulunarak, Van’a ve partilerine yakışır bir kongre gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Van 26.10.2020 18:00:12 0
AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu; Van’ımıza yakışır bir kongre gerçekleştirmek istiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

31 Ekim Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 12.30’da yapılacak olan kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif edeceğini belirten AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, tüm Vanlıları kongreye davet etti.

Başkan Türkmenoğlu, AK Parti’nin 2023 hedeflerine ulaşması için kendilerine verilen görevin çok önemli olduğunu ve bu görevin sorumluluk bilinci içerisinde AK Parti’yi Van’da en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN VAN’A TEŞRİF EDECEK OLMASI VAN HALKINI BÜYÜK BİR ŞEKİLDE HEYECANLANDIRMIŞTIR”

AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu, teşkilatlarıyla büyük bir heyecan içerisinde olduklarını belirterek, “Allah nasip ederse Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 7. Olağan kongremiz için 31 Ekim Cumartesi günü saat 12.30’da Van Şehir Stadyumu’nda yapacağımız kongremize teşrif edecekler. Bilindiği gibi daha önce ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik. Türkiye’de aşağı yukarı hemen hemen %90’nı ilçe kongrelerimiz bitmiş durumda. Akabinde de Cumhurbaşkanımız 18 Ekim’de ilk olarak Şırnak ilimizin il kongresine katıldı. Nihayetinde geçen Cumartesi günü Kayseri’de dün itibariyle de Malatya’da il kongrelerimizi gerçekleştirdi. 3’ncü büyükşehir olarak ta 3’ncü katılacağı il kongresi de inşallah Van’dır. Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın, Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a teşrif edecek olması tüm teşkilatlarımızı ve Van halkını büyük bir şekilde heyecanlandırmıştır” dedi.

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Van’da en iyi şekilde ağırlamak için tüm teşkilatlarıyla seferberlik halinde olduklarını belirten Türkmenoğlu, “Tabii ki bizde Van’ımızı teşrif edecek Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a gelmesinin gururunu yaşıyoruz. Özellikle her fırsatta dile getirdiğimiz kentimize, bölgemize, ülkemize büyük önemli hizmetler yapan Cumhuriyet tarihinin en büyük icraatları ve mega projelerini hazırlayan, özellikle dış politikada, sosyal politikalar üzerinde, iç siyasette adeta dünyaya bir rol model olarak öncülük yapan AK Partimizin Genel Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Van’da en iyi şekilde ağırlamak için tüm teşkilatlarımızla seferberlik halindeyiz. Kongremizde komisyonlarımız kuruldu, bu komisyonlarımız çok yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bugün kadın kolları başkanlığımız, gençlik kolları başkanlığımız keza aynı şekilde onlarda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Ana kademe teşkilatlarımızla birlikte özellikle Cumhurbaşkanımız Havaalanına indikten sonraki süreç içerisinde şehir stadına kadar olan güzergahımızda yoğun bir çalışma başlatacağız” ifadelerini kullandı.

 “İNSANLARIMIZ MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK ŞARTLARINA UYMAK KAYDIYLA HAYATLARINI İDAME ETTİRDİĞİ BİR SÜREÇ İÇERİSİNDEYİZ”

Van’a ve kendilerine yakışır bir kongre gerçekleştirmek istediklerini belirten Türkmenoğlu, “Bizim 6’ncı olağan kongremizde de sizlerle beraber bu kongre heyecanını yaşadık. Nur Tatar Kapalı Spor Salonu’nda 8 Nisan 2018 yılında bizim 6’ncı olağan kongremizi gerçekleştirdik. O gün için 50 bine yakın insanımız içeride ve dışarıda Cumhurbaşkanımıza sevgi seli gösterdiler. Müthiş bir kongre gerçekleştirdik. Bugünde aynı heyecan, aynı şevk ve aynı kararlılıkla o kongre heyecanlarımızı yaşatmak istiyoruz. Ama bugün malumunuz Van’ımız, Türkiye’de ve bütün dünyada çok önemli bir covid-19 salgını ile karşı karşıya. Haliyle covid-19 salgınından dolayı da son derece dikkat etmemiz gerektiğini ve covid-19 salgını ile ilgili mücadelemiz hükümetimizin, yereldeki kamu kuruluşlarımızın, sağlık teşkilatlarımızın, tüm insanlarımızın özellikle maske, mesafe ve temizlik şartlarına uymak kaydıyla hayatlarını idame ettirdiği bir süreç içerisindeyiz. Kongrelerimizi bu atmosfer içerisinde gerçekleştirecek olmamız tabii ki işimizin ne kadar zor olduğunu ve işimizi ne kadar titizle yapmamız gerektiğini bir kez daha bize gösteriyor. Bunun için mümkün olduğu kadar özellikle kongremizde temizlik, maske, mesafe kurallarına uymak kaydıyla çok büyük bir heyecanla katılımcıların bu konuda hassasiyet göstermesini siz basın yayın kuruluşları aracılığıyla da bir kez daha Van halkına hatırlatmakta fayda görüyoruz” diye konuştu.  

“AK PARTİMİZİ VAN’DA EN İYİ NOKTAYA TAŞIMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

AK Parti’yi Van’da en iyi noktaya taşımanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Türkmenoğlu, “Partimizin 2023 hedeflerine inşallah kongremizden sonra ulaşması için Van’da bize verilen görevin çok önemli ve görevin sorumluluğu bilinci içerisinde AK Partimizi Van’da en iyi noktaya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Onu da inşallah hep birlikte yaşayacağız. Cumhurbaşkanımızın Van’a gelişi tabii ki özellikle yol boyunca, güzergâhımızda halkımızın stadyumdaki pandemi çerçevesi içerisinde alınacak olan tedbirler çerçevesi içerisinde Cumhurbaşkanımızla göz temasında, Cumhurbaşkanımızı en azından görme arzusunda olan hemşehrilemizin hepsini yol güzergâhına davet edeceğiz. Bu yol güzergâhında halkımızla bu heyecanı yaşayacağız. Şehir Stadyumu’nda da pandemi kuralları içerisinde çok büyük bir coşku, büyük bir heyecan yaşatacağımıza inanıyoruz. Cuma günü bütün hazırlıklarımızı bitirmiş olacağız” dedi.

“DEPREMDEN DEĞİL, DAYANIKSIZ YAPILARDAN KORKMAMIZ GEREKİYOR”

Van depremine de değinen Başkan Türkmenoğlu, “Cumartesi günü de inşallah hep birlikte Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. 23 Ekim 2011 yılında bilindiği gibi Van’da çok trajik bir doğal afet medyana geldi. Bu süre içerisinde de deprem yıl dönümü anma adına tabii ki bu şehre o dönemlerde gelen yatırım, Türkiye’nin 83 milyonun tek vücut olup Van için seferber olduğu günleri de unutmamak lazım. Özellikle 2011 yılında 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerin yaşanan 2 depremden dolayı şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle doğal afetleri hiçbir insana yaşatmasın. Depremden değil, dayanıksız yapılardan korkmamız gerekiyor. Burada ve Türkiye’de özellikle TOKİ kanalıyla ve Cumhurbaşkanımızın son dönemlerdeki belediyelere vermiş olduğu mesaj, yatay mimariyi ön plana çıkarmasının altındaki gerçeklerden bir tanesi de budur. Özellikle Van ilinde bizim geçmiş dönemde ki hadiselerimizden dolayı bir hafta içerisinde Van’a 76 bin çadır geldi. 336 bin tane battaniye geldi. Bir anda 4 bin ısıtıcı geldi ve aşağı yukarı bine yakın iş makinesi adeta yağmur oldu Van’a yağdı” diye konuştu.

“25 BİN 742 TANE KONUTU 1 YIL İÇERİSİNDE HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK”

2011 yılında Van’da meydana gelen depremde hükümetin seferberlik başlattığını söyleyen Başkan Türkmenoğlu, “Deprem yaralarını sarmak için 8 bin 500 tane de dışarıdan görevlimiz geldi. Bunlar dile kolay. Bunlar gelişmiş hiçbir ülkenin beceremeyeceği büyük hizmeti Cumhurbaşkanımızın özellikle kendisini de buraya gelmesiyle büyük bir seferberlik başlatıldı ve nihayetinde 25 bin 742 tane konutu 1 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim ettik. Bunu yapan AK Parti’nin AK hükümetidir ve onun lideri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Deprem yıl dönümünde de bunu fotoğraflarla, yaşadığımız medyadaki o anılarla hatırlarken, bu yapılan 25 bin 742 konutu ve harcanan 11 milyar Türk lirasını unutmamak lazım. Bu güçlü hükümetlerin, liderlerin icraatlarının eserleridir. İnşallah kongremizde de sizlerin vasıtasıyla tüm halkımızı özellikle Cumhurbaşkanımızı, Genel Başkanımızı, Recep Tayyip Erdoğan’ımızı havaalanı ile stadyum arasındaki güzergahın büyük bir coşku koridoruna dönmesi için tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu vesile ile de kongremizin Van’ımıza, ülkemize ve siyasi partimize, halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR