AK Parti Van Kadın Kolları yerli ürün pazarını kurdu

Ak Parti Van İl Kadın Kolları Kadınların tarafından üretimi yapılan yerli ürün pazarı kuruldu.

Van 14.12.2019 12:43:47 0
AK Parti Van Kadın Kolları yerli ürün pazarını kurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

AK Parti Van İl Kadın Kolları "Milli Üret Yerli Tüket" sloganıyla kentteki Kadınların tarafından üretimi yapılan yerli ürün pazarı kuruldu.

Van İpekyolu ilçesine bağlı cumhuriyet caddesi üzerinde kurulan Pazar vatandaşlar tarafından iliyle karşılandı. İki gün boyunca vatandaşa bu noktada hizmet verecek Ak Parti Kadın Kolları üyeleri ve gönüllüleri elde edilen geliri yetim ve kimsesiz çocuk ile ailelere bağışlayacak.

İKİ GÜN BOYUNCA EL EMEKLERİ VATANDAŞA SUNULACAK
Konuyla ilgili Muhabirimize Konuşan AK Parti Van Kadın Kolları üyesi Hatice Turan, “Bugün burada hayır amaçlı kadınlarla toplandık. Eşyaları kendimiz yapıp satıyoruz, yemek, tatlı, pasta gibi yiyecekleri de bayanlarımız evde yapıp getiriyor. Bütün ilçelerimizden bayanlar bu etkinliğe katılıyor. İki gün bu şekilde halkımıza el emeğimizle yaptıklarımızı sunacağız.” dedi.

YETİMLER YARARINA SATIŞ YAPILDI
Kadın kolları üyesi Ayşegül Şener, “Bu program çok güzel bir program, kadınlar için çok verimli bir program oldu. İhtiyacı olan çocuklar için yardımlar yapıldı. Gözleme, yemekler birçok şey yetimler için satıldı. Yetim ve yoksul insanlar için iyi bir çalışma oldu, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

VERİMLİ VE GÜZEL BİR ÇALIŞMA
Safiye Akyüz isimli gönüllü ise, “Bayanlar evde kendi ürettiği ve kendi el emekleriyle hazırladıkları çeşitli yiyecekler ve el işlerini burada sergilediler ve ilk günümüz bu şekilde güzel geçti, inşallah ikinci günümüzde güzel geçer. Vatandaşlar tarafından baya ilgi gördü, şimdi dolu ve yağmur yağdığı için toplanmak zorunda kaldık ama gayet verimli ve güzel geçti. Bu tip organizasyonlar sürekli yapılmalı, halk burada el emeğiyle yapılan el işleri, yemek ve tatlılardan faydalanırsa ve kadınlarda burada kendi yaptığı ürünleri sergilerse daha çok faydasını olur. ”şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR