AK Parti Van Milletvekili Arvas "İllede eğitim" diyor

Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İlde çeşitli açılışlar ve temaslar sonrasında Ankara’ya dönerek Bakanlık ziyaretlerine start verdi.

Van 12.02.2021 16:40:36 0
AK Parti Van Milletvekili Arvas "İllede eğitim" diyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milletvekili Arvas, Bakanlık ziyaretleri kapsamında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u ziyaret etti.

KALKINMAK İÇİN İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ YEGÂNE ŞEY İLİM VE BİLİMDİR

Milletvekili Abdul AHat Arvas ve Erciş Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ziyaretler kapsamında ziyaret ettikleri Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile görüşerek eğitimin önemini vurgu yaptılar.

Yapılan görüşmede, “Van’ın acil ihtiyaç duyduğu Temel Eğitim yatırımlarının, toplamda 623 derslik 50 adet okul 300 kişilik pansiyon 2 adet Atölye ve 2 adet Lojmanın yapımının elzem olduğunu dile getirdiler. Ülkemizin şehirlerimizin ve nesillerimizin geleceği için eğitimin önemini arz eden Milletvekili Arvas ancak İlim ve Bilim ile kalkınabiliriz, bunun için ihtiyaç duyduğumuz taleplerin bir an önce imkanlar dahilinde hayata geçmesi gereklidir.” Şeklinde konuştu

BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM

Görüşmede, Hz. Ali’nin, ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ sözünü baz alarak konuşmasına devam eden Arvas, “Eğitimin ne denli önemli olduğuna vurgu yapan Milletvekili Abdulahat Arvas Türkiye gibi gelişmiş bir ülkede eğitim kurumlarının da modern ve teknolojik olması gerektiğini söyledi. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin dünyada önde gelen mimari örnekler olduğunu ve yeni yapılacak eğitim kurumlarının da Selçuklu ve Osmanlı mimarilerine uygun olarak yapılması gerektiğini dile getiren Milletvekili Arvas bu mimari yapılar ile geçmişimize ve kültürel değerlerimize ışık tutacak, Selçuklu ve Osmanlı ruhunu yaşatmış olacağız.” dedi. 

AK PARTİ GENÇLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Arvas ziyaret esnasında Ak Partinin gençliğe verdiği öneme değinerek, “Ak Parti gençliğe ve genç fikirlere çok değer veriyor, gençlerimiz için yapılan yatırımların heba olmaması, spor ve sanat faaliyetlerini yürütürken eğitimlerine de sıkı sıkı sarılabilmeleri için modern okullarımızda gençlerimize en iyi eğitimleri sunmalıyız diyen Milletvekili Arvas Van’ın eğitim konusunda üst sıralara çıkabilmesi için taleplerimizin hızlıca yerine getirilmesi gerekir.” İfadelerini kullandı.

Arvas, ‘’Kalem kılıçtan keskindir’’ sözünden yola çıkarak, artık savaşların dahi eğitime ve bilgiye dayalı olduğunu, zaferlerin masa başlarında kazanıldığını, yeni nesil ‘’Z’’ kuşağının iyi bir eğitime ihtiyaç duyduğunu ifade ederek ihtiyaç duyulan eğitim yuvalarının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.”

GENÇLERİMİZİ TOPLUMA KAZANDIRMAMIZIN TEMELİ EĞİTİMDEN GEÇMEKTEDİR 

Van Milletvekili Arvas son olarak, Bölgemizdeki çocuklarımız ve gençlerimiz işlenmemiş Pırlanta değerinde çok zeki ve çalışkan bireylerdir, bu çocuklarımızı ve gençlerimizi topluma kazandırmamızın temeli eğitimden geçmektedir. Bizler yeni açacağımız eğitim kurumlarında bu çocuklarımızı eğitecek ve onları topluma yararlı bireyler haline getirmiş olacağız. Eğitimde aile, eğitmen ve öğrenci dayanışması ile şehirlerimizin ve Ülkemizin geleceğini dava edinerek bütün imkanlarımızı genç nesillerimizin geleceği için seferber edeceğiz. Eğitimde yol alıp eğitimli bireyler yetiştirdikçe, bölgemizin kronikleşmiş sorunlarından olan Fakirlik, Cehalet ve haset girdabından da kurtulmuş olacağız.” dedi. 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR