Alpaslan, '15 Temmuz, dünyaya demokrasi dersi verme günüdür'

Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, '15 Temmuz darbe girişimi sözde çağdaş batı medeniyeti tarihine kara leke, imanlı kahraman halkımızın tarihine de büyük bir zafer ve onur olarak geçmiştir'

Van 14.07.2017 19:46:06 0
Alpaslan,
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün haberi

 

Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, "15 Temmuz darbe girişimi sözde çağdaş batı medeniyeti tarihine kara leke, imanlı kahraman halkımızın tarihine de büyük bir zafer ve onur olarak geçmiştir" dedi.

 

‘15 TEMMUZ İŞGALE KARŞI İMANIN ZAFERİDİR’

“15 Temmuz 2016 tarihinde Ordumuzun içerisinde sinsice örgütlenmiş, din adamı kisvesi arkasında saklanmış Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarının vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı bir işgal girişiminde bulundular. 15 Temmuz Darbe girişimi ülkemizi ele geçirmek isteyen satın alınmışlar  tarafından yapılan alçak bir işgal hareketidir. Ellerindeki modern silahlar ile milletimizi esir almak, ülkemizi işgal etmek isteyen darbecilere baş kaldıran insanımız, oynanan oyunu büyük bir cesaret örneği göstererek bozguna uğrattı. Milletimizin üzerinde oynanan bu karanlık oyunlar sözde çağdaş batı medeniyeti tarihine kara leke olarak geçmiştir. İşgal girişimine karşı, kadın erkek, genç yaşlı demeden canını ortaya koyan halkımız, imanı ile tanklara, uçaklara, silahlara göğsünü siper ederek dünyaya hem demokrasi dersi vermiş, hem de insanlık tarihinin sayfalarına şerefli büyük bir zaferi onurlu bir kahramanlık destanı ile kaydetmiştir” dedi.

 

‘SON NEFESİMİZE KADAR VATAN NÖBETİNE DEVAM’
Dünyanın egemen güçlerinin açık bir şekilde desteklediği, işgal  girişimine karşı kahraman halkımızla verilen mücadelede 250 kişinin şehit, 2 bin 301 kişinin de gazi olduğunu hatırlatan Faruk Alpaslan, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz. 15 Temmuz da siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin tek yürek ve tek yumruk oldu. İşgal girişimi haberlerini alır almaz biz de Van’da sokağa döküldük, meydanları doldurduk, gövdemizi siper edip işgalin önünde onurlu bir şekilde dim dik durduk. Bundan böyle de gözümüzü kırpmadan, ülkemize, devletimize, halkımıza, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımızı, hainlere karşı her türlü mücadeleyi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum” diyerek son nefesine kadar vatan nöbetine devam edeceğini ifade etti.

 

“HAİNLER HAK ETTİKLERİ CEAZALARI ALMALI”

Kendi halkına ateş edebilen gözü dönmüş katillerin ve devlet içerisindeki kripto uzantılarının ortaya çıkarılarak hukuk içerisinde yargılanıp hak ettikleri cezalara çarptırılmalarının önemine değinen Faruk Alpaslan, “Süreci sulandırmak isteyen, katilleri masum göstermek isteyen işbirlikçilerin yalan, hile ve oyunlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Buna benzer hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için devletin her kademede gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor. Devam eden soruşturma ve kovuşturma aşamasında ki dosyaların bir an evvel sonuçlandırılması, katillerin hak ettikleri cezalara çarptırılması halkımızın acılarını bir nebze olsa dindirecektir” diyerek şehitlerin hesabının bir an önce sorulmasını istedi.

 

‘TÜRKİYE’Yİ VESAYETÇİLER DEĞİL MİLLETİN İRADESİ YÖNETİYOR’

15 Temmuz işgal girişimi karşısında halkın Türkiye’yi milletin iradesi dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini dünyaya ilan ettiğinin altını çizen Faruk Alpaslan, “Çeşitli bahaneler ile ülkemizi istikrarsızlaştırıp yönetimde söz sahibi olmak isteyen vesayetçilere, halkımız 15 Temmuz işgal girişimi karşısında ayağa kalkarak unutamayacağı bir ders verdi. 15 Temmuz 2016 zaferinden sonra Türkiye çok daha güçlü ve emin adımlarla aydınlık geleceğine birlik ve beraberlik içerisinde yürüyor. Halkımız birlik ve beraberlik içerisinde, güçlü bir şekilde ‘SÖZ DE KARAR DA MİLLETİN’ diyerek ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bir kez daha bozdu. Artık bundan sonra milletin iradesi dışında hiçbir güç ülkemizi yönetemeyecek. Buna asla müsaade etmeyeceğiz” diyerek milli iradenin önemine vurgu yatı.

 

‘YENİDEN BEŞYOL’DA MİLLİ İRADE NÖBETİNDEYİZ’

15 Temmuz’un yıl dönümü olan Cumartesi günü Van Beşyol Meydanı’nda buluşma çağrısı yapan Faruk Alpaslan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 29 gece boyunca demokrasi nöbeti tutarak tarihimizin en karanlık ihanet girişimini boşa çıkarmıştık. Ülkesine ve devletine sahip çıkan halkımızı, İşgal hareketine karşı şahlanma tarihi olan 15 Temmuz’un 1. Yıl dönümü münasebetiyle, yeniden aynı heyecan, coşku ve kararlılıkla, geleceğimizi karartmak isteyenlere karşı Beşyol Meydanı’nda buluşmaya davet ediyorum” diyerek 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma gününü kutladı.

 

Van Postası Haber

 


YAZARLAR