ASKON Van Başkanı Gültepe: Gençlere İŞKUR kapısı yerine, istihdam kapıları açılmalı

Anadolu işadamları derneği (ASKON ) Van Şubesi Başkanı Şeref Gültepe bölge istihdamıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Van 30.11.2019 11:43:56 0
ASKON Van Başkanı Gültepe: Gençlere İŞKUR kapısı yerine, istihdam kapıları açılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

ASKON Van Şubesi Başkanı Şeref Gültepe, Doğu Anadolu Bölgesinde İŞKUR’a umut bağlayan gençler için iş imkanları ve istihdam alanları açılması gerektiğini söyledi. 

Gençlerin kahve ve kafeler yerine önü açılan istihdam alanlarıyla çalışıp kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini belirten Gültepe, “Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeliyiz. Bu minvalde istihdamın artırılması istihdamın aratılması içinde iş adamlarına destek verilmeli. Bölgemizdeki gençlerin İŞKUR’a umut bağlamasından ziyade işadamlarımıza iş imkanları sunulmalı projelerine destek verilmeli ve önlerine engel olan prosedürler kaldırılmalı ki iş adamlarımız istihdam sağlayabilsinler. Bu anlamada başta Van valiliğimize ve belediyelerimize büyük iş düşmekte, Anadolu işadamları derneği Van Şubesi olarak gençlerimizin Kafelerde kahvehanelerde değil kendi ayakları üzerinde durmalarından yanayız.”dedi.

ASKON olarak her konuda gençlerin yanında yer alacaklarını ifade eden Gültepe, “Memleketimizin refahı ve huzuru için Vanlı iş adamlarımızın ve gençlerimizin her daim yanında olacağız ve diyoruz ki, ASKON Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” diye konuştu.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR