Atıf Çiçekli 'Edremit Türkiye'nin gözdesi oldu'

Gazeteci Ziya Türk'ün hazırlayıp sunduğu ve Van FM'de yayınlanan Van'da Gündem Programına konuk olan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Daha önce merkezi dahi olmayan Edremit'i, göreve geldikten sonra yeni iş yerl

Van 30.10.2018 00:35:11 0
Atıf Çiçekli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci Ziya Türk'ün hazırlayıp sunduğu ve Van FM'de yayınlanan Van'da Gündem Programına konuk olan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, yapılan hizmetler ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Kayyum belediyeleri içinde görevi devraldıkları anda borcu açıklayan ilk isim olduklarını belirten Çiçekli, “Bizler kayyum olarak görevlendirildiğimiz anda mevcut belediyenin borcunu açıklamaya başladık. Yine belediyenin kaynaklarının nereye gönderildiğini kamuoyuna duyurduk. Göreve başladığımızda belediyede sıkıntılar vardı. Personel çalışmasından tutun da, yapılan işlere kadar. Belediyeyi kurumsallaştırdıktan sonra, çalışmalarımıza başladık ve çok önemli işlere imza attık” diye konuştu.

 

“SAHİLE ÇÖREKLENENLER VARDI, SAHİLİ HALKA AÇTIK”

Edremit’te sahil bandını oluşturmak için çok zorlu süreçten geçildiğini söyleyen Çiçekli, “İnsanlarımız sahil bandına ihtiyaçları olduğunun bile farkında değildi belki. Bir talep olmadı. Vatandaşlar sahile sırtını dönmüştü. Bizler iki aylık süreçte insanlarımıza Van Denizi’ne yüzünü dönmenin önemini paylaştık. İnsanlarda bu algıyı oluşturduktan sonra, basının desteğini, bürokratın desteğini ve diğer destekleri aldığımızda sahile çöreklenenleri kaldırmak için harekete geçtik. Bizim yaptığımız vizyonel bir işti. Orada çok içkili mekânlar vardı. Biz, insanların yaşam düzenlerine karışmak amacıyla bunu yapmadık. Elimizdeki kamu gücünü, ‘Sen içki içemezsin!’ diye kullanmadık. Ama ne var? Kanunlara göre hareket ettik. Devlet, vatandaşı, gençleri alkolden, içkiden, kumardan korumak zorundadır. Belediyelerin de kanunlar konusunda yetkileri vardır. İçkili yerlerin bir yerde toplanması. İçkili mekanların açılması noktasında rantlar vardı. Belediyelere gidilip, ‘şurada içkili yer açmak istiyorum’ deyip, şöyle böyle yapanlar var. Oradaki işyerlerinin ruhsatı yoktu. İçki satma ruhsatı yok. Personellerin sosyal sigortası yok. Tüm bunlara rağmen kalkıp ‘Kaymakam içkiye karşı’ diye konuşacaklar. İnsanlarımız, aileler sahilde dolaşamayacak, gezemeyecek, bu alkollü mekânlardan dolayı sahilde oturup çay içemeyecekse, bizim o koltukta rahat rahat oturma hakkımız yoktur. Kronikleşmiş en büyük sorunları çözmek için harekete geçtik. Elbette oraya çöreklenenler de orayı terk etmemek için çok uğraştı. Ama biz bu işin üstüne cesaretle gidip o sorunu çözdük. Hakkâri, Ağrı, Bitlis, Van bu bölgelere bakın en güzel yer Van’dır. Van’daki en güzel yer de Edremit’tir. Dolayısıyla herkes burada yaşamak ister. Van Denizi’nden faydalanılacak en güzel mekânlar da o sahil bandının olduğu yerlerdi. Yaptığımız bu sahil bandı ve diğer çalışmalardan dolayı her taraftan tebrikler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BOYACILIK DA YAPTIM, İŞPORTACILIK DA”

Özel sektörden gelerek kamuda çalışmaya başladığını belirten Çiçekli, “Şimdi ‘Ya bu adam nereden çıktı? Standart bürokrat tanımına da uymuyor’ diyebilirler. Ben özel sektörden geldim buraya. Babam imamdı ve bizi okutamıyordu. Biz 3-4 kardeştik. Ben altı yaşında çobanlığa, 11 yaşında ticarete başladım. Okumak için çalışmaya mecburdum. Devlet parasız yatılı okula başladığımda, toptancıdan kutu kutu bisküvi, çikolata alıp, akşam gelip yatakhanede satıyordum. Benzin istasyonunda pompacılık da yaptım, kurban da kestim, rehberlik yaptım, otellerde çalıştım, sırtımda ilaç makinası ile evlerde ilaçlama yaptım, fuarlarda çalıştım… Şunu söylemek istiyorum, hayatın içinden ve zorluklarından geçtim. Şu an bulunduğum noktada da elimden geldiğince işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. ‘Ya şu işi yaparsam, şununla kötü olurum, ne gerek var, devletin işini yapmak bize mi kalmış?’ demedik. Hani bir kavga olur ya birileri izler, ama birileri gidip o kavgayı ayırır. Ben hep, o kavgayı ayıranlardan oldum” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların yoğunluğundan dolayı çoğu zaman ailesine zaman ayıramadığını da anlatan Çiçekli, “Bazen kızım annesine söylüyor, ‘Anne babam bugün de gelemeyecek galiba’ İnanı çoğu zaman hizmetlerden ve çalışmalardan dolayı ailemizle ilgilenemiyoruz. Eşimden hakkını bana helal etmesini istiyorum. Kızımdan da. Ama bazen çarşıda gezdiğimizde insanların bize olan ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Demek ki insanlar hizmeti görüyor” şeklinde konuştu.

 

“SAHİL BANDI EN BİLİNEN ÇALIŞMAMIZ OLDU”

Sahil Bandı çalışmasının Edremit’te en fazla bilinen çalışmalardan olmasına rağmen, ilçede sayısız hizmete imza attıklarını anlatan Çiçekli, “Şimdi en fazla yaptığımız çalışmalar arasında sahil bandı çalışması biliniyor. Ama bu ilçede çok önemli hizmetlere imza attık” diye konuştu.

 

Yaşı geçen korucuları emekli ettiklerini ve yerlerine genç korucu aldıklarını belirten Çiçekli, “Korucularımızı daha aktif kullanmak için yasal prosedürleri devreye soktuk. Özel güvenlik olarak korucuları çalıştırmaya başladık. Okul önlerine, sahillere ve kurumlara yerleştirerek, o hizmetin nitelikli bir şekilde değerlendirilmesine zemin hazırladık. Eğitimler verdikten sonra bunları yaptık. Hatta geçen yıl harika bir yemin töreni gerçekleştirdik. O kardeşlerimiz içinde birçoğu bizim farklı birimlerimizde görev yaptı. Güvenlik çok önemli. Bir uzman diyor ki, ‘Eğer iki kadın gece rahatlıkla bir kentte dolaşabiliyorsa, demek ki orası kent olmuştur’. Ben şimdi soruyorum Edremit’te gece iki kadın rahatlıkla dolaşabiliyor mu, dolaşıyor. Öyleyse biz bu konuda bir şeyler yapabilmişiz” dedi.

 

“EDREMİT’TE BİR MERKEZ YOKTU”

Göreve geldiklerinde Edremit’te bir merkezin bulunmadığını anlatan Çiçekli, “Edremit’te göreve başladık baktık bir merkez yok. Toprak damlı bazı iş yerleri var, çoğu kahvehane. Yeni iş yerleri de kahvehane olarak verilmiş. Biz merkez olarak belirlediğimiz bölgelerde zincir restaurantlar açılması için harekete geçtik. Bir yeri örnek vereyim, üç kez ihaleye çıktık. Markası olan bir kafe ve restaurant gelsin diye uğraştık. Özsüt, Kahve Dünyası, Kahve Deryası vs. Hiçbiri gelmedi. İhalelerimiz ortada. Ben onlara dedim ki Edremit’ten yer alın, buralar değerlenecek. Peki şimdi. Oralar hep değerlendi. Şimdi alamıyorlar. Hala söylüyorum, ‘Bakın bu ilçe daha çok değerlenecek. Gelin ve Edremit’e yatırım yapın’. Çünkü insanlar sahil bölgelerinde çay ve kahve içmeyi daha fazla tercih edecekler. İkinisan Caddesi güzel oldu, kafeler ve restaurantlar açıldı. Ama bir yere kadar. Orada kahve içtiğinizde dört duvar arasında içiyorsunuz, ama Edremit’te sahilde içilen bir kahve ileride daha fazla tercih edilecek. Şimdi Edremit merkezde güzel işyerleri açıldı ve açılmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Edremit’te Jandarma kampından, Maliye Kampına kadar mesire alanları oluşturduklarını anlatan Çiçekli, “2 bin 200 metrelik bir alanda, içinde tuvaleti, mescidi olan, güvenlik sorunu olmayan tamamen ücretsiz ve içinde 300 kamelya ve barbeküsü olan çeşmeleri olan gece 12’lere kadar piknik yapılacak mesire alanları oluşturduk. Bizim Allah rızası için vatandaşın memnuniyetinden başka bir niyetimiz yok. Buralar tam aile mekânı. Toplumun ihtiyaçlarını esas alarak hareket ediyoruz. Bu bölgelerde içki içilmiyor. İçki içenler için de ayrı bölgeler belirledik. Kurallar olmazsa, kentte yaşam olmaz” ifadelerini kullandı.

Çiçekli, Edremit Kız Kalesi’nin ihalesinin bittiğini ve bir ay gibi bir süre içinde hizmete açmayı planladıklarını söyleyerek, farklı mahallelerdeki yol, park gibi çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

 

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÖVGÜSÜ BİZİ MUTLU ETMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’daki konuşmasında Edremit’teki çalışmaları övmesinden dolayı kendisine teşekkür eden Çiçekli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığımız çalışmaları takdir etmesi bizi mutlu etmiştir. Kendisine Yüce Allah’tan sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Çiçekli, daha önce plajı olmayan bir kentte ilk halk plajını açtıklarını, daha sonra ikincisini hizmete soktuklarını belirterek, “Ama plaj açtıktan sonra iftira attılar. Plajın tuvaletinin bir mezarlık üstüne yapıldığını iddia ettiler. Allah’tan korkmayan bu zihniyeti bozuk şahıslar bize iftira attılar. Bunlar kesinlikle yalan. Buna kendileri bile inanmıyor. Bu aşağılık insanlar, ‘Ermeni mezarlığı’ yalanını uydurarak Avrupa’da bizim aleyhimize kampanyalar düzenlediler. Kürt kardeşlerimizi de provoke ederek bu işi sürdürüyorlar. Bunlara dikkat etmek lazım. Ben ümmetçi bir insanım. Bizler Müslümanların hakkını korumak çalışıyoruz. Irkçılığa da karşıyız. Eğer biri çok fazla Kürtçülük yapıyorsa, onun altını iyi deşmek lazım. Bu Türkçülük için de geçerli. Allah’ın lanetlediği bir durumdur. Kripto Ermeniler var, herkesin bunlara dikkat etmesi lazım. Yine vatandaşımızın bizlerden ne istediğini sormasını istiyoruz. Hizmet mi istiyorlar, ideoloji mi?, Sıkıntı mı görmek istiyorlar, güzel çalışma mı?’ Herkesin bunu kendisine sormasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda kafa yormasını istiyoruz” diye konuştu.

 

“ÖĞRENCİ VE GENÇLER İÇİN BİRÇOK KURS AÇTIK”

İlçede kültürel, sportif alanda hizmetlerin sürdüğünü anlatan Çiçekli, “Öğrencileri sinemayla, sporla buluşturuyoruz. Gençlerimiz için paintball sporu hizmete açtık. Birçok kişi için deniz turları düzenliyoruz. Aile destek merkezleri açtık. Kur’an kursları da var, yabancı dil kursları da. Birçok hizmeti insanlarımızın ayağına getirdik. TOKİ’ler… Dediler ki doğalgaz yok, götürdük. Bireysel kombi dediler, o hizmeti sunduk. Market istediler götürdük. Park istediler, futbol sahası istediler bu hizmetleri götürdük. Daha sayamadığımız çok sayıda hizmet götürüyoruz. Bir de bazı mahallelere hizmet yapıyoruz, hemen diğer mahalleliler de aynı hizmeti istiyor. İnşallah görevde bulunduğumuz süre zarfında yapılacak olanları da yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

Memur Sen TOKİ’lere doğalgaz götürülmemesinin nedenini de açıklayan Başkan Vekili Çiçekli, “Buralara yıllardır doğalgaz gelmemesinin nedeni, oradaki arsa sahibi olan o ailelerin devletten, belediyeden rüşvet istemeleridir. TOKİ’ler yapılmasına rağmen terkinlerini yapmıyorlar. Karşılığında bizden altı adet dolmuş güzergâhı hattı istediler. Yani rüşvet istediler. Ben onlarla toplantı yapıp yetkinin Büyükşehir’de olduğunu söyledim, anlamadılar. Ama biz başka bir çözüm bulup, yine o sorunu çözdük” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM, ADAY OLMAYACAĞIM”

Çiçekli, yapılan bunca hizmetin ardından siyasete girip girmeyeceği yönündeki soruyu da “Belki bazıları yapılan her işi başka bir göreve zıplamak olarak göreceğimizi düşünebilir. Ama kesinlikle böyle bir şey yok. Hiç bende bir korku emaresi gördünüz mü? Açıklamalarımda bir geri vites gördünüz mü? Ben Allah’a sığınır, işimi yaparım. Yaptığım her işi son kıymetli işim olarak görürüm. Bunun da hakkını vermek için gayret ediyorum. Adalet mahkemelerde tek olmaz, hayatın içindedir adalet. Bakın bazen nefsimi terbiye etmek için alışveriş merkezine gidip insanların yüzüne bakıyor ve kendi kendime diyorum ki, ‘Bunu da seviyorsun, şunu da seviyorsun’ Çünkü sevmek zorundayız. Yaradılanı, Yaradan’dan dolayı seviyorum. Edremit Belediye Başkanlığı görevine başladığımızda da zaman zaman bize ‘Sizi şurada da görmek istiyoruz’ diyenlere teşekkür edip, bundan sonra da hiçbir beklentimizin olmadığını söylüyoruz. Bu hizmetleri bir beklenti doğrultusunda yapmış olsaydık, tavrımız farklı olurdu. Siyasi konularda da hiçbir arzum ve isteğim yok, bunu bir kez daha hatırlatalım” diyerek sözlerine noktaladı.

 

Kaynak: Van Postası Haber


YAZARLAR