Başkan Faruk Alpaslan güven tazeledi

Bugün yapılan Van S.S Hazır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifi olağan genel kurulunda Faruk Alpaslan yeniden yönetim kurulu başkanı seçildi. 

Van 9.07.2021 00:44:44 0
Başkan Faruk Alpaslan güven tazeledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün saat 10.30’da sıhke caddesindeki bir düğün salonunda pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen S.S Van Hızır Esnaf Kredi Kefaret Kooparatifi Olağan Genel Kurulu çok sayıda davetli ve kooperatif ortağının katılımıyla yapıldı. 
KONGREYE KİMLER KATILDI?
Kongreye, Van Esnaf Sanatkarlar kredi kefaret kooperatifi başkanı Erdal Toktamış, Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Berberler Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Nurhan Dayan, lokantacılar tatlıcılar fırıncılar odası başkanı Osman Tuncil, sanayi kooperatifi başkanı Muhiddin Yıldızbaş ve Tuşba Halkbank şube müdürü Cengiz Barış Gazioğlu da katıldı.

ÇALIŞMALARINI RAKAMLARLA ANLATTI 
Esnafa sağladığı maddi desteği rakamlarla anlatan Faruk Alpaslan, “Esnafımıza kredi desteği veren ve Van’ın ekonomisinde lokomotif görevi gören kooperatifimizin genel kurul toplantısında çalışmalarımızı en güzel şekilde rakamlarla anlatabiliriz. 

Bu nedenle kurulduğumuz günden bu yana faaliyetlerimizi ve verdiğimiz destekleri özet olarak anlatmak istiyorum. 

2015 yılında 1 milyon 455 bin lira kredi kullandırarak başladığımız esnafımıza destek olma yolculumuzda, Sırası ile; 

2016 yılında 2 milyon 430 bin 500 lira, 
2017 yılında 12 milyon 703 bin lira, 
2018 yılında 24 milyon 647 bin lira, 
2019 yılında 43 milyon 258 bin lira,
2020 yılında 49 milyon 241 bin 964 lira,
2021 yılında 06.05.2021 tarihi itibariyle 30 milyon 118 bin 500 liradır

06.07.2021 tarihi itibariyle kooperatifimize gönderilen toplam plasman miktarı 111 milyon 500 bin liradır. 

Pandemi döneminde 285 esnafımızın her birine 25 bin lira verdiğimiz kredi toplamı 7 milyon 125 bin liraya ulaştı. 

Kuruluşumuzu gerçekleştirip faaliyete başladığımız günden bu yana esnafımıza sağladığımız kredi desteğinin toplam miktarı 163 milyon 854 bin 464 liradır. 

Aktif ortak sayımız ise 1240’a ulaştı.” dedi. 

“BU BAŞARI HİKAYESİ HEPİMİZİN ESERİ” 
Konuşmasında başarılı çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür eden Faruk Alpaslan, “Bu tablo ayakta alkışlanacak bir başarı hikayesini gözler önüne seriyor. Ben bu tabloyu alkışlıyorum.

Bu başarı hikâyesinin gerçekleşmesinde emeği geçen başta yönetim kurulu üyelerimize, kooperatif çalışanlarımıza ve siz değerli ortaklarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. 

Bu başarının en önemli paydaşı olan siz değerli ortaklarımızın yüzde 90’ından fazlası, aldığı kredilerin geri ödemelerini zamanında yaparak, başarılı çalışmaların yapılmasına büyük katkı sunuyor.” dedi.  

“ESNAFIMIZA 164 MİLYON LİRA DESTEKTE BULUNDUK”
Verdikleri kredi desteğinin Van ekonomisine cansuyu olduğuna vurgu yapan Faruk Alpaslan, “Çünkü biz esnafımıza verdiğimiz kredi desteği ile Van’ın ekonomisine ve ticari hayatına 164 milyon liraya yakın sıcak para desteğinde bulunduk. Bu da iş yerlerinin kepenklerinin kapanmaması, esnafımızın ayakta durması, işsizler kervanına yenilerinin eklenmemesi demektir. 

Pandemi süreci başta olmak üzere, ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik daralma dönemlerinde her zaman esnafımızın yanında olduk, bundan sonra da esnafımıza destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“AYRIM YAPMADAN TÜM ESNAFIMIZA DESTEK OLDUK”
Hiçbir ayrım yapmadan esnafın sesi olmak için çalıştıklarına değinen Faruk Alpaslan, “Hiçbir görüş, inanç ve etnik köken ayırımı yapmadan, herkesi değeri hak eden bir insan olarak görüp sorunlarının çözümünde destek olmaya dün olduğu gibi bugün de devam ediyoruz.  

Esnaf ve sanatkârın sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sorunları başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Eski Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, Yeni Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a ve ilgili tüm bakanlara her zaman ilettik ve iletiyoruz.” dedi.

“ALPASLAN AİLESİ OLARAK HER ZAMAN ESNAFLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Esnaf dostu olmanın bir aile geleneği olduğunu ifade eden Faruk Alpaslan, “Aile olarak gerek geçmişte esnafımıza hizmet eden Ağabeylerim olsun, gerekse şahsım her zaman esnafımızın hizmetinde ve dostu olduk. Esnafımızı hiçbir zaman gözden çıkarmadık, dost kalmaya da devam ediyoruz. Durumumuz ve konumumuz ne olursa olsun, kapımızı çalan, derdini sorununu anlatan esnaf kardeşimizin her zaman derdine ortak olduk, çözümde birlikte omuz omuza mücadele ettik.” dedi. 

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Esnafın sorunlarının çözümü konusunda destek olan devlet büyüklerini unutmayan Faruk Alpaslan, “Bu süreçlerde bizden desteğini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanlarımız Ruhsar Pekcan’a ve Mehmet Muş’a,  Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan’a, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın nezdinde tüm çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diyerek Van esnafları adına şükranlarını sundu. 

Genel Kurul Toplantısı yapılan yetkili organların seçiminin ardından verilen yemekle sona erdi. 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR