Beş saniye yanan kırmızı ışıkta günde 5 trafik kazası

Van’da trafik ışıkları sorun olmaya devam ediyor. İskele caddesi Yeniyol mevkiinde bulunan kırmızı ışık sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatıyor. Uzun süredir sabit olarak kırmızıda 5 saniye olarak yanan ışık, çok sayıda kazay

Van 28.08.2021 22:12:49 0
Beş saniye yanan kırmızı ışıkta günde 5 trafik kazası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Trafik ışıklarındaki sorunun bir önce çözüme kavuşması için yetkililerden ilgi bekleyen esnaf, “Burası aşağıdan gelen kavşakla beraber çift yön olduktan sonra sorunlar yaşanmaya başlandı. Buralarda Trafik ışıkları yok herhangi bir geçiş üstünlüğü yok, sıkışıklık oluyor, kavgalar oluyor. 

İskele Caddesi Yeniyol Kavşağı’ndaki sorunun bir an önce çözülmesini isteyen esnaflar, “Okullar açılacak, sorunlu trafik ışıkları bu şekilde devam edemez. Işıklar var ama işe yaramıyor, uzun süredir sadece 5 saniye olarak gösteriyor. Bu nedenle kavşakta günde 3 ile 5 arası trafik kazası oluyor. Keşmekeş bir kavşak, bunun için sinyalizasyon sisteminin devreye girmesi lazım, öğrenci servisleri de devreye girerse burası çekilmez bir hal alacak. Kampüs, sanayi ve bölge hat minibüs güzergahında olan bu kavşaktaki trafik düzenlemesi bir an önce yapılmalı” dedi. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR