Bölge Hastanesi Kavşak yapımı ne zaman bitecek?

2019 yılı Kasım ayında tamamlanması beklenen Edremit ilçesine bağlı bulunan S.B.Ü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘Köprülü Kavşak’ projesi çalışmaları devam ediyor. Yapımının uzamasından dolayı mağdur olan vatandaş

Van 5.09.2019 12:33:51 0
Bölge Hastanesi Kavşak yapımı ne zaman bitecek?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Karayolları Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz yıl Van’da bir köprülü kavşağın daha yapımını planladı. Yıllardır gelen talepler üzerine İpekyolu Caddesi üzerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir köprülü kavşak için ihaleye çıkan ve işin startını veren Karayolları Bölge Müdürlüğü, köprülü kavşak çalışmasını başlattı.

Sartı geçtiğimiz yıl verilen ve bitmeyen Bölge Hastanesi köprülü kavşak yapım çalışmalarının uzaması Vanlıları çileden çıkardı. 

Yaklaşık bir yıldır devam eden köprülü kavşak çalışması nedeniyle servis yolundan verilen trafik nedeniyle sıkışıklık yaşanıyor. Hastaneye ulaşmanın oldukça sıkıntılı bir hale geldiği süreçte vatandaş karşıdan karşıya bile geçemez duruma gelmesinden dolayı yetkililere sitem etti. Tepkisini dile getiren vatandaşlar bir yılı aşkındır devam eden ve kasım ayına tamamlanması beklenilen kavşağın hızlandırılması için yetkililere çağrıda bulundu. 

PERİŞAN OLDUK
Konuyla ilgili konuşan Vatandaş Ali Ölmez, “yol çalışması bir yılı nerdeyse geçiyor, burada hastaneye ulaşım konusunda perişan olduk. Van dışında bütün büyükşehirler en fazla bir ayda yol çalışmasını bitiriyor, vatandaşları mağdur etmemek için seri bir şekilde alt geçit, üst geçit çalışmalarını tamamlıyor. Van’ın çevre yolu yok, bu yol hem şehirler arası hem de şehir içi ulaşımı sağlayan trafiği yoğun bir yol. Van’dan geçecek bütün araçlar bu yolu kullanıyor. Çok şükür kasım ayında biteceği söylendi ama zaten bir yıldır vatandaşı mağdur ediyorlar, bitmese de şaşırmayacağız artık. Bu şekilde uzun zaman alacaksa, Van için bundan sonra bir çalışma yapmasınlar, çünkü Van’da çalışma yapacağız diyorlar ama Van’a yapacakları çalışma Van’ı 10 yıl geri götürüyor. Bu mağduriyetin Kasım ayına kadar da değil kasımdan önce bitirilmesi ve yolun trafiğe açılması lazım.” dedi.

VAN SAHİPSİZ
Van’ın sahipsiz olduğunu ifade eden Mehmet aslan isimli vatandaş, “Van sahipsiz bir şehir, bir sahibi olsa bir yıl boyunca bu kavşak bu halde olmazdı, Van’a sahip çıkacak birileri olsa böyle bir hava limanımız olmazdı. Bir yıldır bu kavşak bu halde, Kasım ayına kadar biteceği söyleniyor ama çalışma yapılırsa kasım ayından önce bitirilir, kasım ayında diyorlar bu memlekette o aylarda artık yağmur kar var, asfalt o yağışta nasıl yer tutacak, her yıl kaldırıp, kaldırıp yeniden mi yapacaklar. Burada hastaneye gelenler ayrı perişan Van’a dışarından gelenler ayrı perişan, Van’dan geçecekler ve toplu taşıma ile seyahat edenler ayrı perişan. Van’da bir çevre yolu olmadan burayı bu hale getirmek vicdansızlıktır, başka da bir şey değildir. İstanbul’da da yaşadık, bir üst geçit iki günde bitiriliyor, alt geçit iki hafta, bir ayda ama burada tam bir yıldır çalışma var, Van bunu hak etmiyor, yetkililer Van için elini biraz taşın altına koysun.” diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ
Çalışmaların hızlandırılması gerektiği ve can güvenliğini her şeyden daha üstün olduğu vurgusu yapan Aynur Ateş isimli vatandaş, “İnsanların toplu ulaşım araçları tarafından orta kısımda indirilmesi, durak olmaması karşıdan karşıya geçerken risk alması kabul edilemez. Burada bir aracın frenin patlaması insanların hayatını kaybetmesi demektir bunun sorumlusu kim olacak? Bunların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bir an önce işlerin hızlandırılıp, yayaların bulunduğu noktanın düzeltilmesi, gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VAN’I OLUMSUZ ETKİLİYOR
Çalışmanın bir türlü sonuçlandırılmadığını dile getiren Ahmet Tan ise, “Çalışma uzun süredir devam ediyor. Bulunduğumuz noktada araç problemi, toplu taşıma problemi, karşıdan karşıya geçerken gibi problemler yaşıyoruz. Özellikle çevre yolunun olmaması araç yoğunluğunun fazla olması ve hızlı geçmeleri büyük bir sıkıntı teşkil ediyor. Burada bir an önce düzeltilmesi gereken noktalar düzeltilmeli, Geçtiğimiz günler de trafik kazası yaşandı, vatandaşa çarpan araçlar oluyor. Şu an ailem ve çocuklarımla karşıdan karşıya rahat bir şekilde geçemiyorum. Bu olaya daha hızlı müdahale edilmesi gerekiyor. Yaklaşık olarak bir yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz, buda Van’ı çok olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR