Tarih: 20.09.2019 13:24

Butik sokakları seven Van esnafı devamını istiyor

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kayyum döneminde İpekyolu Belediyesi tarafından altyapı, yol, kaldırım sıkıntısı çözülen Ordu caddesi esnafı, yapılan bu çalışmalardan memnun. Ancak yapılan çalışmalara butik sokak çalışmasının da eklenerek Ordu Caddesi’nin cazibe merkezi olması talebinde bulundu.

Van’da iki yıla yakın süreçte İpekyolu Belediyesi ve kayyum olarak görev yapan Cemil Öztürk öncülüğünde yapılan butik sokaklar en çok dikkat çeken çalışmaların başında geldi. Van’da birçok sokak yenilenirken İpekyolu bir taraftan da kentte esnaflara yeni ticari alanlar kazandırdı. Kentin birçok noktasında oluşturulan butik sokaklar yeni istihdam ve iş alanları olurken, aynı zamanda kente gelenlerin de ilk uğrak yerleri oldu.

Özellikle kent park, geri dönüşüm sokağı, Kültür Sokak, Şemsiyeli sokak gibi çalışmalar Van’da değişim yaratırken, bir talep de bu kez ordu caddesi esnafından geldi. 

ŞEMSİYELİ SOKAK GİBİ BİR ÇALIŞMA İSTİYORUZ
Konuyla ilgili konuşan esnaf Ahmet Kaburak,  “Ordu caddesinin daha modern, daha temiz ve daha doğal olmasını istiyoruz. Dış yapı ve kaldırımlar daha önce yapıldı. O dönemde kayyum tarafından yapıldı, o güne kadar hiçbir belediye bu caddeye el atmamıştı, kaldırım, yol, altyapı yoktu. Şimdi yollar, kaldırımlar, refüjler güzel cadde esnafı olarak, butik sokak istiyoruz, şemsiyeli sokak gibi bir cadde olmasını istiyoruz. Bizde caddemizin daha otantik, daha temiz ve daha modern bir görüntüye sahip olmasını ve Van’da yapılan diğer butik sokaklar gibi bizimde ordu caddesine el atılmasını talep ediyoruz ”dedi.

NEDEN BİR KÜLTÜR SOKAK GİBİ OLMASIN
Yol, altyapı ve kaldırım çalışmalarından ötürü eski Belediye Başkanı Cemil Öztürk’e teşekkür eden Zeki Uçak, “Ordu caddemiz daha hijyenik daha temiz bir görüntüye kavuşmasını istiyorum. Şuan ki durumda bulunan sokağımızın göze hitap etmesini müşterilerin rahat oturabilecekleri bir ortamda olmasını istiyorum. Ordu caddesi olarak bilinen ve Van’ın merkez camisinin de bulunduğu sokaklarımız, neden bir kültür sokağı ya da şemsiyeli sokak gibi olmasın? Bizim sokağın da böyle modern olmasını istiyorum. Caddemizin modern bir çalışma ile isim yapması hem şehrimiz, hem halkımız, hem de bizim için daha iyi olacaktır. Belediye dilekçe yoluyla başvuruda bulunduk. Şuan ki mevcut belediyeden talebimiz sokağımıza el atılması yönünde. İş yapmayacaklarsa koltukta oturup akşama kadar yan gelip yatmasınlar, bu güne kadar bu cadde de bir çalışma yapılmamıştı. Kayyum kötü diyorlar ama hizmeti de kayyum yaptı.” diye konuştu.   

KAYYUM YAPMIŞTI
Caddenin cazibe merkezi haline gelmesiyle ilgili taleplerinin olduğunu söyleyen Selim Öztunç “Ordu caddesinin Kültür Sokağı ve Şemsiye Sokağı gibi benzer bir çalışmanın bizim sokakta da yapılmasını istiyorum. İnsanların daha çok rağbet edebileceği, ailelerin çocuklarıyla gelip hijyenik bir ortamda oturacağı ve vakit geçirebileceği bir ortam olmasını istiyoruz. Sokağımızda genel görüntü olarak dış yapı alt yapı çalışması ve kaldırımlar yenilenendi, şimdi caddemizin görünümü noktasında bir çalışma yapmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BUTİK SOKAK BU CADDDEYE YAKIŞACAK
Kahvaltıcılar sokağı gibi caddenin tamamının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kerem Aslan, şöyle konuştu: “İpekyolu Belediyesi tarafında proje kapsamında alınan Kahvaltıcılar Sokağı Van’a yakışır bir görünüme kavuştu. Sokakta üst tarafların kapatılması tek tip olması sokağa farklı bir hava vermiş. Bizim sokakta da böyle bir çalışma yapılabilir. Sokakta üst tarafların kapanıp açılır bir sistemle yağış havalarda sokaktaki canlılığın devamı için böyle bir çalışmada yapılabilir. Van’da en kalabalık, köylülerin uğrak yeri olan bu caddede butik sokak çalışması ile daha cazip hale gelebilir” dedi.

ŞEHRİN KALBİNİ KORUYUN
Caddenin Van’ın kalbi olduğunu ve Van’ın kalbine iyi bakılması gerektiğini ifade eden Fatih Esenboğa, “Talebimiz sokağımızın daha temiz her kesimin gelip alışveriş yapacağı, oturabileceği bir ortama kavuşması. İnsanların sokaktan geçerken, istenmeyen görüntülerden kurtulmasını istiyoruz. Ordu caddesini Van’da herkes bilir ki, şehrin kalbidir. Kahvaltıcılar Sokağı ve Kültür Sokağı çok güzel olmuş, neden bizim de böyle olmasın ki?  Bizim de talebimiz caddemizin daha modern temiz olması yönünde” diye belirtti.   

CADDENİN CANLANMASINI İSTİYORUZ
Yol, kaldırım ve alt yapı çalışmalarından sonra butik sokak projesi kapsamında ordu caddesinin cazibe merkezi haline gelmesini isteyen Esnaf Kemal Tuğrul, “Belediyeden talebimizin kayyum döneminde yol ve kaldırımları yenilenen caddemizin cazibe merkezi olması yönünde.  Yeni bir konsept çalışması ile caddemizin her kesime hitap edecek canlanması istiyoruz. Sokağımızın daha temiz daha modern her kesimin gelip alışveriş yapacağı, yemek yiyeceği, oturacağı bir ortama kavuşmasını talep ediyoruz. Zor bir çalışma olmaması lazım, kayyum atanan belediye bunu yapmıştı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —