Çaldıran Belediyesi, haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarını sonlandırdı

Van’ın Çaldıran Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte ilçede haşerelere yönelik yaptığı ilaçlama çalışmalarını tamamladı.

Van 3.10.2017 17:53:57 0
Çaldıran Belediyesi, haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarını sonlandırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çaldıran Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonu boyunca yaptıkları haşere ilaçlamasında 450 litre insektisit, 200 litre granül kullanıldı. Her gün sabah ve aksam gece yarılarına kadar araç üzerinde makinalarla sivrisinek, karasinek ve diğer zararlı haşerelere karşı yapılan mücadele mevsim bitimi ve hava sıcaklığının düşmesi üzerine ilaçlama çalışmaları sona erdi.
 

Konu ile ilgili açıklama yapan Çaldıran Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "İlçemizde baharın başlamasıyla birlikte belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, düzenli olarak haşere ilaçlama çalışmalarında bulundular. Ancak yaz sezonunun bitmesi ve hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte bu yıl ki çalışmalarımıza son verdik. Ekiplerimiz haşere ve zararlı böceklerin bulunduğu Kaz gölü ve bataklık bölgelerinde düzenli ilaçlamalar yaparak kuluçka dönemlerinde üremenin önüne geçildi. Bu çalışmalarda 400 litre insektisit ve 200 litre granül ilaç kullanarak vatandaşlarımızın rahatça evlerinin bahçe ve balkonlarında oturabilmelerini sağlamaya çalışıldı. Gelecek yaz sezonu için şimdiden daha kapsamlı ilaçlanmanın yapılma çalışmalarına başlanacaktır" dedi.