Çaldıranlı kadınlardan mesaj var

Çaldıran Belediyesi bünyesinde üniversite sınavlarına giriş için hazırlanan kadınlar yaşadıklarını ve eğitim süreçlerini Vangölü TV’ye aktardı.

Van 24.08.2021 22:09:09 0
Çaldıranlı kadınlardan mesaj var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuyla ilgili Vangölü TV mikrofonlarına konuşan öğretmen adayı Öykü Acar, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Acar ;

‘’Bizim burada çalışmalarımız çok iyi diyemeyiz. Şartlar zor ve şu an ilçede spor salonumuz yok. Bu yüzden halı sahalarda çalışmak mecburiyetindeyiz. Fakat halı sahalarda şu an geçiciyiz. Spor salonumuz yapılıyor. Tamamlandıktan sonra biz oraya geçişimizi yapacağız. Önümüzdeki günlerde Van’a gitmeyi planlıyoruz. Oradaki salonlarda çalışacağız. Geçen sene de çalışıyordum, üniversiteyi kazanamadım ve bu sene tekrardan hazırlık yapıyorum. Bunun yanı sıra destek çok az. Aileden de gelen destek sadece manevi yönden oluyor. Ayakkabımızdan eşofman takımlarımıza kadar maddi yönden desteği belediyemiz veriyor.’’ dedi.

Aileleri tarafından okutulmayan pek çok kız çocuğu var, onlara yönelik neler söyleyeceksiniz?

Bölgede bazı ailelerin düşünce yapısının bu duruma engel olduğunu bildiren Acar, bundan ötürü gelen kız öğrenci sayısının düşük olduğunu söylüyor ; ‘’Biz geçen sene bu gruba geldiğimizde gelmek isteyip de gelemeyen kızlarımız oluyordu. Biz de hocalarımızla beraber kızlar gelsin diye köy köy dolaşıyorduk. Köylere gittiğimizde ve ailelerle konuştuğumuzda onlar kızlarının evlilik çağına geldiklerini söylüyorlardı. Ben açıkçası bir öğrenci ve bir kadın olarak çok üzülüyordum. Fakat bazen de sevindirici durumlar oluyordu tabi. Aileler, sınavları kazanan kız öğrencileri gördükleri zaman seviniyorlardı ve kızlarını göndermeye meyilli oluyorlardı. Bunun yanı sıra bazı aileler de ‘Ben kızımı bir top peşinde koşturmaya niye göndereyim ki? Evlensinler gitsinler.’ Diyorlardı. Dediğim gibi gelemeyen kızlarımızın evlerine özellikle biz kadın öğrenciler gidiyoruz. İzin almaya çalışıyoruz.’

Hepsi gelsin, çalışsın, kazansın.

Vangölü TV vasıtasıyla ailelere seslenen genç öğretmen adayı, ekseriyetle eğitim ve diğer alanlarda kız çocuklarının katılımının önemini vurguladı. Acar ; ‘Örneğin ben 5 yıl sonra buraya antrenör olarak geldiğim zaman benim için gurur verici bir durum olur. Aileler kızlarını buraya gönderdikleri zaman güvende olacaklarına emin olsunlar. Kızları bir şeyler başardıkları zaman özgüvenleri yerine gelir ve girişimci olurlar. Ailelere tavsiyem özellikle eğitim konusunda ve diğer konularda kızlarını geride bırakmasınlar, kızlarımızın hepsi gelsin, çalışsın ve kazansın. Bunu çok istiyorum.’ Dedi.

Kaynak : Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR