Çelik, 'İpekyolu'nda insanımıza hizmet felsefesi ile çalışıyoruz'

Van FM’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem programına konuk olan İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Çelik İpekyolu Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Van 29.11.2018 15:30:37 0
Çelik,
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van FM’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem programına konuk olan İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Çelik İpekyolu Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Programda Gazeteci Ziya Türk’ün sorularını cevaplayan İpekyolu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Çelik, çalışmalarını insana hizmet felsefesi ile yaptıklarını ve vatandaşın memnuniyeti için daha çok çalışacaklarını belirtti.

 

‘’ENGELSİZ BİR HAYAT İÇİN UĞRAŞIYORUZ‘’

Amaçlarının engelli vatandaşlara, engelsiz bir hayat sunmak olduğunu söyleyen Zekeriya Çelik ‘’Engelsiz Yaşam Akademisi’ni, engelli vatandaşımızın sosyalleşmesi, ev içine kapanmaması, kendisini her birey gibi eksiksiz hmesi için yaptık. Engelsiz Yaşam Akademisi birçok ailemize huzur kattı. Engelli vatandaşımızın dışarıya çıkması, sosyal faaliyetlere katılması, hem engelli kardeşlerimizi hem de ailelerini mutlu etti. Evden çıkamayan engelli kardeşlerimizi kurslarla tanıştırdık. Her yaştan engelli vatandaşımızın yeteneğine ve isteklerine göre kurslara yerleştirdik. Bununla da kalmadık, sokağa çıkamayan kardeşlerimizi, şehir dışına geziye götürdük. Bu sayede sadece engelli vatandaşımıza değil ailelerin de hayatlarına olumlu donuşlar yapmış olduk” dedi.

 

‘’VAN TEMALI KISA FİLM FESTİVALİ‘’

Film festivaline beklediklerinden daha çok ilgi olduğunu ve festival düzenlemeye devam edeceklerini belirten Zekeriya Çelik ‘’Yapmış olduğumuz film festivaline yoğun ilgi vardı. Üniversiteden de destek geldi, çok yorucu bir ön hazırlığı oldu, jürilerin seçilmesi, filmlerin müracaat safhası, değerlendirme aşaması ve biz 100,150 film müracaat ederse çok iyi olur diyorduk. Ancak  400’ün üzerinde film müracaat etti. Festival kapsamında Van’da bir de atölye çalışması yaptık. Her kesimden insanlara 1 aya yakın eğitim vererek Van temalı filmlerle birlikte 450’ye yakın film değerlendirildi. İnsanların ve sanat camiasının ilgisi çok yoğun oldu. Van’a ilk kez gelen ünlü sanatçılar kente ve Van halkına hayran kaldı’’ dedi.

 

“10 BİN KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI”

Farklı kesimleri iftar sofralarında buluşturarak birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Zekeriya Çelik ‘’İftar programını sanat sokağında yaptık ve başlangıçta bir dirençle karşılaştık, ancak devamında büyük ilgi gördük.  Ardından Cumhuriyet caddesini kapatıp 10 bin kişilik büyük bir iftar yemeği vermek için harekete geçtik. Ramazan sizinle güzel, ramazan birlikte güzel sloganıyla, düğün hazırlığı gibi yaptığımız iftar programına 13 bin civarında Vanlı hemşerimiz katıldı. Bu yıl da Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırladığımız iftar programında hergün 5 bin kişiye yemek verdik. Ardından da çocuk oyunları, tiyatro, skeç ve konserler ile ramazan etkinliklerimizi yaptık. Gençlerden, çocuklardan ve halkımızdan çok olumlu tepkiler aldık’’ dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ŞİŞME OYUN PARKLARI‘’

Çocukların mutluluğunu her zaman önemsediklerini ifade eden Zekeriya Çelik ‘’ Biz şişme oyun parklarını ilk defa 23 Nisan 2017 genel şehir kutlamasında getirdik. Binlerce çocuk gelmişti ve gelen çocuklara sorulduğunda önceden hiç şişme oyun parkını görmediklerini söylediler. Biz onu o zaman kiralama usulü ile getirmiştik.  Çocukların mutlu olduğunu görünce şişme oyun parkını satın aldık ve planlama yaparak her okuldaki çocuğun faydalanmasını sağladık. Merkez dışından tutun merkezdeki tüm okullara, şişme oyun parkını taşıdık. Havaların soğumasıyla beraber, şişme oyun parklarını okulların spor salonlarına kuruyoruz.  Spor salonu olmayan okulları da oraya getirerek çocukları şişme oyun parkıyla tanıştırıp güzel vakit geçirmesini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra liseli öğrencilere Cuma günleri müzik etkinlik günleri düzenledik. Cumartesi günleri ortaokul öğrencilerimize tiyatro gösterileri, Pazar günleri de ilkokul, anaokulu öğrencilerine sinema gösterileri düzenledik. Etkinlik sonrası tüm çocuklarımıza küçük ikramlarda bulunduk. Bu sayede 200 bin çocuğumuzu farklı etkinliklerle tanıştırdık ve inanılmaz olumlu tepkiler aldık’’ dedi.

 

“3 BİN GENCİMİZİ SPOR, SANAT, EĞİTİM VE MESLEK KURSLARI İLE BULUŞTURDUK”

Gençleri çok çeşitli sosyal faaliyetlerle buluşturduklarına dikkat çeken Zekeriya Çelik ‘’ Atıl bir vaziyette bulunan, Berivan Kültür Merkezi, Maya Kadın Yaşam Merkezi ve Erçek bölgesinde  bir buçuk yıldır çok çeşitli kurslar düzenledik. Robotik kodlamadan tutun, piyano, keman kursuna kadar yaklaşık 3 bin çocuğumuza 1,5 yıldır kesintisiz kurs veriyoruz. Amacımız çocuklarımıza, gençlerimize dokunmak onlara iyi bir gelecek hazırlamak.’’ dedi.

 

“VAN GÖLÜ’NE DALIŞ EĞİTİMLERİ”

Van Gölü’nün altının sırlarla dolu ve keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğuna vurgu yapan Zekeriya Çelik’’ Karşımıza bir proje geldi ve bizim ‘ Van Gölü ‘nü dalış turizmi ile tanıtmamız lazım’  denildi. Biz de bunu hızlı bir şekilde planladık. 200 civarı talep aldık ve kursiyerlerimizi ücretsiz olarak Van Gölü‘nün derinliklerine dalabilmeleri için kurslar verilmeye başlandı. Hatta Sayın Kaymakamımız Cemil Öztürk Bey ve ben de bu kapsamda dalış yaptık. Böylece hayatımdaki ilk dalışımı Van Gölü’nde yapmış oldum. Şuan dalış kurslarının ikinci aşamasına geçtik ve bu hafta müracaatlar alınıyor. Federasyonla birlikte bir yıldız dalış eğitimi kursunu açtık. Artık burada 18 metreye dalıp ve ellerine bir belge alacaklar, bu işin eğitimcisi de olacaklar. Yine ilimizde oyun avcıları diye meslek öğreten bir merkez olduğunu gördük. Dezavantajlı çocukları oraya getiriyoruz orda meslekleri öğrenmelerin sağlıyoruz.  Yine bizim küçük gökevi diyebileceğimiz gök bilimcileri adı altında içine 50,60 kişinin girdiği uzay ve evren, dünyamız, ayımız, uydumuz ve diğer bütün gezegenlerle ilgili hem görsel, hem de sesli olarak çocuklara bilgi aktaran bir etkinlik faaliyetimiz var. Her gün bir okuldalar ayrıca Kent Meydanımıza da kurduk. Yine her gün bir tiyatro ekibimiz bütün okullarımızı geziyor ve çocuk oyunu oynuyor. Hedefimiz 110 bin çocuğun hem gök bilimcilerinden hem de tiyatrodan faydalanması “ dedi.

 

“KADINLARIMIZA HER HAFTA SEMİNER”

Çalışmalarında önceliği çocuklar ile kadınlara verdiklerini söyleyen  Zekeriya Çelik ‘’Çok ciddi sayıda kadın kursiyerlerimiz var. Bir kadın kursa gelmek istiyor gelemiyor, eşinden izin alamıyor, herhangi bir faaliyette katılamıyor. Biz de aile bireyleri arasındaki ilişkinin insani temellere dayalı olarak gelişmesi için aile üyeleri ile birlikte kadınlarımıza hak ve hukukları konusunda bilinçlendirme eğitimleri verdik. Annelik eğitiminden tutun, çocuk yetiştirme konularına kadar verilen eğitimleri, Sağlık Müdürlüğümüzle imzaladığımız proje protokolü doğrultusunda verdik. Eğitmen desteğini de oradan aldık’’ dedi.

 

‘’İPEKYOLU’NDA ÇOCUK KOROSU‘’

İpekyolu’na bir çocuk korosu lazım diyen Zekeriya Öztürk ‘’ 7,10 arası yaş gruplarında çocuklarımıza 1,5 aydır eğitim veriyoruz.  Çalışmalarımız devam ediyor,çocuklarımız hazır hale gelmek üzere. Hazırlıklar tamamlandığında ilk konserimizi sevgi evlerinde bulunan çocuklarımıza vereceğimizi şimdiden duyuralım’’ dedi.

 

“OKULLARIMIZA KIRTASİYE YARDIMI”

İhtiyacı olan herkesin yanındayız diyen Zekeriya Çelik ‘’ Biz kitap yerine özellikle okul çantası yaklaşık 11,12 parçadan oluşan yazı defteri, kareli defter, boyamadan tutun, boya kalemleri gibi setlerden oluşan kırtasiye malzemesini yaklaşık 2 yıldır 5 bin, 6 bin adet kırtasiye yardımını,  özellikle ihtiyacı olan bölgelere yapıyoruz ‘’ dedi.

 

“GENÇLERİMİZ İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ”

Gençlerin hayata daha güçlü hazırlanması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizen Zekeriya Çelik “Hem Erçek Mahalesi’nde,  hem de Sıhke Caddesi’nde Sürekli Eğitim Merkezi’ni açtık. İmkânı olmayan lise mezunu yaklaşık 500 gencimiz bu kurslardan faydalandı. 200 gencimiz de üniversite kazandı. Bu yıl 700’ün üzerinde gencimize eğitim vermeye devam ediyoruz. İkinci Sürekli Eğitim Merkezimizin hazırlıkları bitti. 1500’e yakın talep var ve biz bunların neredeyse tamamını kabul edeceğiz. Öğrencilerimize ihtiyaç duydukları kaynakları ve testleri temin ediyoruz. Ayrıca öğlenleri her bir öğrencimizebir sandviç ve meyve suyu vererek temel insani ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Amacımız gençlerimize destek olmak ve başarıyı yakalamalarına vesile olmak” dedi.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Gülten Sanca

           


YAZARLAR