DAKA destekli ‘Geleceği Kodlayan 65 Vanlı Projesi’ eğitimleri devam ediyor

DAKA desteği ile ‘Dijital İpekyolu Atölyesi’ projesi kapsamında şimdiye kadar 160 çocuğa ileri düzeyde temel bilişim eğitimleri verildi

Van 4.07.2019 11:46:40 0
DAKA destekli ‘Geleceği Kodlayan 65 Vanlı Projesi’ eğitimleri devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

2018 yılında DAKA desteği ile Türkiye Bilişim Derneği ile İpekyolu Belediyesi tarafından ortaklaşa başlattığı Geleceği Kodlayan 65 Vanlı Projesi devam ediyor.Çocuk ve Gençlerin Kalkınmaya Entegrasyonu Mali Destek Programı kapsamında yapılan ‘Dijital İpekyolu Atölyesi’ projesi kapsamında şimdiye kadar 160 çocuğa temel bilişim eğitimleri verildi.

GELECEĞİN ÇOCUKLARI YETİŞİYOR
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yapılan açıklamada şimdiye kadar 9-14 yaşları arasındaki 160 çocuğa temel bilişim eğitimleri verildiğine dikkat çekildi. Bu eğitim kapsamında çocuklara Algoritma ve Akış Diyagramları Örnekleri, Microsoft Small Basic, Scratch ile Kodlama ve 3 Boyutlu Modellemenin Temelleri konularında eğitimler verildi.

ÇOCUKLARA İLERİ DÜZEY EĞİTİM
Yapılan açıklamada eğitim verilen 160 çocuk arasında seçen 43 çocuğa ileri düzey eğitimlere devam dildiği belirtildi. Açıklamada, “İleri düzey eğitimler kapsamında çocuklar eğilimlerine göre 3 ayrı gruba ayrılmış olup birinci grupta kodlama, yapay zeka, kriptoloji ve şifreleme, ikinci grupta üç boyutlu tasarım ve çevrimiçi oyun geliştirme, üçüncü grupta ise robotik programlama ve endüstri nesnelerin interneti maket ürün geliştirme eğitimleri verilmektedir. Eğitimlerin paralelinde çocuklar grup projesi, bireysel proje ve iş dünyasına yönelik 3 boyutlu ürün, mobil uygulama, web sitesi, logo tasarımı, mobil oyun vb. projeler geliştirmektedirler” denildi.

YENİ NESİL BİR GENÇ KUŞAK İÇİN
Açıklamada ayrıca 18-24 yaşları arasındaki 15 gence ileri düzey bilişim eğitimi ve kişisel becerileri geliştirme eğitimleri verildiğine dikkat çekerek; gençlerin teknik eğitimleri ise devam edildiği vurgulandı. Açıklamada, teknik eğitimler kapsamında Wordpress İleri Düzey Eğitimi, Modern Web Sitesi Tasarımı, Android Uygulama Geliştirme, Görsel Tasarım, Photoshop, Dijital Pazarlama ve E-Ticaret konuları işleneceği ifade edildi. Açıklamada, 15 gencin içinden seçilecek 8 öğrenci ise eğitici eğitimi ve teknoloji eğitimleri alacağı belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR