Diyanet Birlik Sen'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Diyanet Birlik Sen Van İl Başkanı Hüseyin Altıok, Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı yayımladı.

Van 3.10.2019 12:12:31 0
Diyanet Birlik Sen'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyanet Birlik Sen Van İl Başkanı Hüseyin Altıok, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Camilerin Cuma dışında bütün vakitlerde doldurulması gerektiğini söyleyen Hüseyin Altınok, cemaatin camilere sahip çıkması gerektiğini ve yarım kalan camilerin, cemaat eliyle birlik ve beraberlik içinde tamamlanması gerektiğini ifade etti.

CAMİLER DİN GÖREVLİSİYLE HAYAT BULUR
Camilerin her vakitte dolması gerektiğini ve camilere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Altınok, “Aslî görevleri, toplumu dinî konuda aydınlatmak olan ve bu görevini en güzel şekilde yapmaya çalışan, Gözden ırak, samimi hizmeti ile millet ve devlet arasında gönül köprüsü kuran, İnsanlarımıza doğumundan ölümüne kadar şikâyet etmeden hizmet veren. Görev yerlerinde yaşayan insanların her derdiyle, kendi derdiymiş gibi ilgilenen, Toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasında önderliği ile sosyal hayata katkı sağlayan, Mesai mefhumu gözetmeden 7/24 saat görev yapan, Din görevlilerimiz, Diyanet Çalışanları! Öncelikle, Camiler ve Din Görevlileri Haftamız kutlu olsun! Unutulmamalıdır ki, Camiler din görevlisiyle hayat bulur. Din Görevlisi ile cemaat bulur. Camilerin ziyneti ve süsü, çinileri, avizeleri, halıları, mermerleri değil, insanları hak hakikat yoluna davet eden, Din gönüllüleri ve Din görevlileridir. Din Görevlilerimizin misyonları, toplumun birliği ve beraberliği için çaba göstermek, irşat dilini kullanarak bütünleştirici olan bu hizmeti her türlü olumsuzluğa rağmen seve seve yerine getirmektedir.” Dedi.

30 BİNE YAKIN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ
Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak Camiler ve Din Görevlileri haftasında, Din Görevlilerinin çalışma şartları ortaya konması gerektiği belirtilen Altınok, “Din görevlisinin daha verimli, daha huzurlu görev yapması için, Başkanlığımız uygulamada sıkıntı çıkaran yönetmeliklerde Diyanet çalışanlarını rahatlatıcı bir düzenlemeye gitmelidir. Din Görevlisinin moral ve motivasyonunu artırmaya yönelik zaman kaybetmeden adımlar atılmalıdır. En ücra köylerde görev yapan Din görevlisinin lojman problemi mutlaka çözülmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 4/B Sözleşmeli olarak istihdam edilen 30 bine yakın Sözleşmeli personelin mağduriyeti giderilmeli ve bu hocalarımız kadroya geçirilmelidir. Geçici Görev yapan Kuran Kursu Hocalarımızın Sürekli ertelenen özlük ve mali hakları bir an önce düzeltilmelidir. Bu problemlerim çözümüne ve olumlu yönde gerçekleşmesine samimiyetimizle katkı sağlamak ve sorumluluğumuzun gereğini yapmak için Başkanlığımızın yanında olacağız. Bu haftanın Din görevlilerimizin ve Diyanet Çalışanlarının emeklerinin, hizmetlerinin, başarılarının, çektikleri sıkıntıların konuşulduğu bir Camiler ve Din Görevlileri haftası olması dileğimle, Din görevlisi, Kuran Kursu hocalarıma ve Diyanet camiasına selam ve saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR