Diyetisyen Beydüz, "Van’da çölyak hastaları için yeteri kadar ürün satılmıyor”

Çölyak hastaları ile ilgili önemli bilgiler veren ve çektikleri sıkıntıları dile getiren Diyetisyen Beyhan Beydüz, "Çölyak hastalığı arpa, buğday, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık siste

Van 4.09.2021 11:59:46 0
Diyetisyen Beydüz, "Van’da çölyak hastaları için yeteri kadar ürün satılmıyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çölyak hastalığının, ince bağırsakta iltihaplanma ortaya çıkması neticesinde belirti verdiğini ve  çölyak hastaları ile ilgili olarak yeterli yerlerin olmadığını söyleyen Diyetisyen Beyhan Beydüz , “Biz bu konuda çok mustaribiz bütün çölyak hastaları ile birlikte. Hiçbir markette çölyak ile ilgili ürünler yeteri kadar satılamıyor. Biz bu konuda birçok çalışma yapılmasını istiyoruz. Fırınlarda ve diğer marketlerde hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bu ürünlere yer verilsin istiyoruz. Biz yaptığımız çalışmalar neticesinde herhangi bir sonuç alamadık çünkü yeteri kadar hasta olmadığı düşünülüyor. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bu çözüm önerileri şu şekilde olabilir; eğitimler verilebilir, kafeler açılabilir ve ya mevcut menüler değiştirilebilir, bu konuda ne kadar çok çeşitlilik artar ise çölyak hastaları da o kadar sosyalleşir” dedi.

GLUTEN BİRÇOK ÜRÜNDE VAR
Çölyak hastalarının glutensiz ürünleri almak zorunda olduklarını belirten Beydüz, “Bu konuda birçok yanılgı var. Gluten sadece yiyeceklerde değil birçok üründe var. Örneğin şampuan, diş macunu vb. birçok üründe bu mevcut. Hastaların herhangi bir ürün alırken çok dikkatli olmaları gerekir” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR