Edremit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engelleri müzik ile aştılar

Van’ın Edremit ilçesinde Engelsiz Yaşam Merkezi kapılarını Vangölü TV ekibine açtı. Vangölü TV ekibine özel bir performans sergileyen müzik grubu, içinde bulundukları durumdan çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Van 14.12.2021 13:08:43 0
Edremit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engelleri müzik ile aştılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yakın zamanda Edremit ilçesini güzel bir şekilde temsil edecek şekilde konserler vereceklerini ifade eden müzik öğretmeni Baran Atabay, “Biz yaklaşık 3-4 yıl oldu bu ekibi kuralı, bundan önce buradaki arkadaşlarım ile enstrüman alanında bireysel eğitimlerimiz oldu. Kendi çaldıkları enstrüman alanında gelişince bizde bu müzik grubunu oluşturduk. Bu grup özel bireylerden oluşan bir grup, daha önce birçok açılışta, programlarda ve bayramlarda çaldık. En son 3 Aralık dünya engelliler gününde TRT müzikte sahne aldık. Bu özel bireylerin enstrüman alanında kendilerini bu kadar çok geliştirmeleri onları diğer bireylere örnek olmalarını sağlıyor. Bizler bu konuda çok fazla olumlu tepki alıyoruz. Bunun dışında diğer özel bireylerin de kuruma gelip gitmelerinde artış oluyor” dedi.
Bu grupta yer almasının kendisini toplumda çok saygı duyulan bir birey haline getirdiğine dikkat çeken  Engelsiz müzik grubunun bağlamacısı ve solisti İdris Çiçek, “Benim gibi özel bireyler kendilerini hiçbir zaman karamsar görmesinler, topluma karışsınlar kendilerini yalnız hissetmesinler. En önemlisi istekli olsunlar ve kendilerini toplumdan dışlamasınlar. Eminim ki bu tür faaliyetlerde bulunduklarında kendilerini daha mutlu his edecekler ”şeklinde konuştu.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler: