Edremit'te Regaip Kandili programı

Van’ın Edremit Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile Üsküdar Belediyesi tarafından Regaip Kandili nedeniyle bir program düzenlendi.

Van 31.03.2017 13:17:56 0
 Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00

Receb ayının ilk Cuma akşamına denk gelen Regaip Kandili nedeniyle Ulu Camii’nde düzenlenen programa Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanı Atıf Çiçekli, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile çok sayıda vatandaş katıldı. Akşam namazının cemaatle kılınmasıyla başlayan programa gelen vatandaşlar gül suyu kolonyasıyla karşılandı. Üsküdar Belediyesi tarafından getirilen ‘Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerin ardından Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, Regaip Kandiliyle ilgili bir konuşma yaptı.
 

İstanbul’a dönmesi gereken Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, camiden ayrılmadan kısa bir konuşma yaparak, “Bu gecenin hürmetine Cenab-ı Allah; birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Bu yıl ki Regaip Kandilini siz Vanlı dostlarımızla birlikte idrak etmek istedik. Cenab-ı Allah nasip etti ve sizlerle birlikteyiz. Şimdi ise güzel hatıralarla aranızdan ayrılmak durumundayım. Allah sizlerden razı olsun. Geceniz mübarek olsun” diye konuştu.
 

Atıf Çiçekli ise, camiye gelen vatandaşların Regaip Kandili tebriklerini kabul ederek, herkesin gecesinin hayırlı olmasını temenni etti.
 

Program, kandil simidi ve lokum dağıtılmasıyla son buldu.


YAZARLAR