Fahiş uçak biletlerine bir tepki de Nayif Süer'den geldi

Van’a yapılan uçuşlar için uygulanan ve tüm tepkilere rağmen indirilemeyen fahiş fiyat uygulamasına karşı Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer de  tepki gösterdi.

Van 11.07.2019 17:33:54 0
Fahiş uçak biletlerine bir tepki de Nayif Süer'den geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Hava yolu firmaların Van’a uyguladığı fahiş bilet fiyatı uygulamasına karşı Van kamuoyunun gösterdiği tepki giderek büyüyor. Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer,  hava yolu firmaların Van’a uyguladığı fahiş fiyat uygulamasına karşı herhangi bir iyileştirme yapmamasını sert bir dille eleştirdi. Süer, uçak filet fiyatları ile ilgili var olan sıkıntılı durumu 7 ay öncesine kamuoyuna taşımalarına rağmen bir arpa boyu mesafe kat edilmediğini duyurdu. Tepkisini sosyal medya üzerinde duyuran Süer, “İl gündeminden düşmeyen uçaklarla ilgili sıkıntıları 7 ay önce defalarca dile getirmiş olup ve ilgilenmemize rağmen bir arpa boyu mesafe kaybetmemiş olmamız endişe vericidir. Halkımızın mağduriyetinin acilen giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

KAMUOYUNDA TEPKİ FİRMALARDAN SESİZLİK
31 Mart Yerel Seçimlerden önce gündeme taşınan ve hatta bazı partilerin seçim vaadi olan uçak bilet fiyatları ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir olumlu gelişme kamuoyuna yansımadı.  Uçuş biletlerinin makul bir fiyata çekilmesi Van’da nerdeyse bütün STK temsilcileri ve siyasi partilerin ortak gündem madesi olmuştu. En son AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Türk Hava Yolları yetkilileriyle bir görüşme yapmış ve bu konuda çalışmaların olacağını belirtmişti. Daha sonra AK parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye Vanlıların taleplerini içeren bir mektup gönderdiğini açıklamıştı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR