Gazeteci Ziya Türk, Van Bostaniçi MTAL’de öğrencilerle sohbet etti

Bostaniçi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencilerinin  meslek derslerinde gördükleri bilgilerin pekiştirilmesi ve sektörde çalışan gazetecilerin deneyimlerinden yararlanılması amacıyla belirli aralıklarla düzenlenen etk

Van 14.11.2019 12:00:39 0
Gazeteci Ziya Türk, Van Bostaniçi MTAL’de öğrencilerle sohbet etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Bostaniçi MTAL Müdürü İbrahim Seçkin’den Gazetecilik Alanı ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve oluşturulan stüdyo ile ilgili bilgi alan Gazeteci Ziya Türk, Gazetecilik Alanı öğrencilerinin çıkarmış olduğu Bostaniçi Haber Gazetesi'ni inceledi. Yapılan çalışmaların geleceğin gazetecilerini yetiştirmek adına çok önemli olduğunu ifade eden Türk, Bostaniçi MTAL Müdürü İbrahim Seçkin ile Gazetecilik Alan Öğretmenleri Derya Yılmaz, Serpil Kaplan ve Sevgi Koçoğlu’nu öğrencilere sağladıkları imkan ve verdikleri destek için tebrik etti. 

Bostaniçi MTAL Konferans Salonu’nda 10. ve 11. Gazetecilik sınıfı öğrencileriyle bir araya gelen Türk, gazetecilik mesleği üzerine öğrencilerle sohbet etti. Uzun yıllar bu mesleği yaptığını belirten Türk, öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulundu. 

"GAZETECİLER BOL BOL KİTAP OKUMALI"
Aslen Manisalı olduğunu, 1990 yılında gazeteciliğe başladığını ve 2003 yılından itibaren de mesleğini Van’da devam ettirdiğini belirten Türk, öğrencilere şu açıklamaları yaptı:
‘2003 yılında Van’a geldim İkinisan ve Şark Yıldızı Gazetelerinde çalışmaya devam ettim. Aynı zamanda makale yazıyorum. Sizler de gazetecilik okuyan gençler olarak bol bol kitap okumalısınız ve yazmalısınız. Kaleminiz güçlü olmalı. Gazetecilik mesleği zor ancak keyifli bir meslektir. Sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bu mesleği yapmanın zor yanları var, ama bu mesleği iyi yaptığınız takdirde yararlı bir iş yaptığınızı anlıyorsunuz. Önemli olan vicdanınızın sesini dinleyerek doğru, tarafsız haberler yapmaktır. Yaptığınız haberleri en az iki kaynaktan doğrulatmak gerekir ve doğruluğundan emin olunduktan sonra, haberi yayınlamak gerekir. Gazeteci, görünmeyeni gören bir kişiliğe sahip olup, mesleğini yaparken belli etik ilkelere göre haberini yazması gerekir.’

Etkinliğin sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Türk, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

HABER: Bilnaz ESER 11GZTA

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR