Gazeteci Ziya Türk’e hakaret eden ve iftira atan Ayhan Yazlık’a hapis cezası

Ayhan Yazlık Gazeteci – Yazar Ziya Türk’e attığı iftira ve yaptığı hakaretlerin kurbanı oldu. Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi Ayhan Yazlık’a hapis cezası verdi. 

Van 29.10.2020 21:16:22 0
Gazeteci Ziya Türk’e hakaret eden ve iftira atan Ayhan Yazlık’a hapis cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Ayhan Yazlık’ın sanık olarak yargılandığı Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması bugün tamamlandı. Mahkeme, Gazeteci- Yazar Ziya Türk’e hakaret eden Ayhan Yazlık’a hapis cezası verdi. 

Attığı iftiralar ve yaptığı hakaretler bilirkişi raporu ile de kesinleşen Ayhan Yazlık, hukuk karşısında hak ettiği cezayı buldu.  

Gazeteci – Yazar Ziya Türk’e yönelik yazdığı yazılar ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar ile hakaret eden, iftira atan, kişilik haklarına saldıran ve itibar suikastı yapmak isteyen Ayhan Yazlık, Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 7 ay 8 gün hapis cezasına çaptırıldı.

AYHAN YAZLIK İÇİN DENETİMLİ SERBESTLİK
Van 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, sanık Ayhan Yazlık hakkında 1 yıl süresince denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

DENETİM SÜRESİNDE SUÇ İŞLEMESİ HALİNDE HAPSE GİRECEK
7 ay 8 gün hapis cezası alan ve denetimli serbestlik tedbirleri uygulanan Ayhan Yazlık’ın, TCK’nun 51/7 maddesi gereğince denetim süresi içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde ertelenen cezanın infazına mahkemece karar verilecek. 

NE OLMUŞTU?
Sanık Ayhan Yazlık, Gazeteci Türk’e sosyal medya hesabından, yazdığı yazılar ve yayınladığı haberler üzerinden ağır hakaretler etmiş, terör örgütlerine üye olmak başta olmak üzere birçok iftira atmıştı. 

Hukuk nezdinde hakkını arayan Gazeteci Ziya Türk, suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine açılan davada mahkeme Gazeteci- Yazar Ziya Türk’e hakaret eden ve iftira atan Ayhan Yazlık’ı 7 ay 8 gün hapis cezasına çaptırdı.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR