Gazeteci Ziya Türk’ü tehdit eden, Muradiye eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’ya hapis cezası

Gazeteci – Yazar Ziya Türk’e yaptığı hakaret ve tehditler, AK Parti Van Muradiye eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’nın yanına kalmadı. Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi, İbrahim Vanlı’ya 5 ay hapis ve 1.740 TL adli para cezası verdi. 

Van 29.10.2020 16:33:47 0
Gazeteci Ziya Türk’ü tehdit eden, Muradiye eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’ya hapis cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

AK Parti Van Muradiye eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’nın sanık olarak yargılandığı Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında karar açıklandı. 

Yaptığı tehditler ve hakaretler, Gazeteci – Yazar Ziya Türk’ün mahkemeye sunduğu deliller ile kesinleşen İbrahim Vanlı hukuk karşısında hak ettiği cezayı aldı. 

AK Parti Van İl Kongresi’nden sonra İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu tarafından bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında İbrahim Vanlı Gazeteci – Yazar Ziya Türk’e saldırı girişiminde bulunmuştu. Ağır hakaretler eden ve “Ben senin kafana 50 tane sıkarım” diyerek saldırı girişiminde bulunup, adeta terör estirerek Gazeteci- Yazar Ziya Türk’ü tehdit eden AK Parti Van Muradiye eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’ya tehdit etmekten 5 ay hapis ve hakaretten 1.740 TL para cezası verdi.

İBRAHİM VANLI’YA TEHDİTTEN HAPİS CEZASI
Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi sanık İbrahim Vanlı’nın üzerine atılı "Tehdit" suçunu işlediği sübut bulmuş olmakla, sabit olan eylemine uyan 5237 Sayılı Yasanın 106/1-1. cümle maddesi uyarınca, suçun işlenmesindeki biçim ve özellikler, sanığın kastı, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak takdiren asgari hadden ceza tayiniyle 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

İBRAHİM VANLI’YA 5 YIL SÜRE İLE DENETİMLİ SERBESTLİK
Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi 5271 sayılı yasanın 231/6-(a)-(c) maddelerinde belirtilen şartların oluştuğu ve aynı yasanın 231/6- (b) maddesi gereğince sanık İbrahim Vanlı hakkında bu suçtan kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık İbrahim Vanlı’nın 5271 sayılı Yasanın 231/8 maddesi uyarınca 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

İBRAHİM VANLI 5 YIL İÇİNDE SUÇ İŞLERSE KARAR BOZULACAK
Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi sanık İbrahim Vanlı’ya 5271 sayılı Yasanın 231/8 maddesi uyarınca 5 yıl süreyle denetime tabi tutulması kararı aldı. Bu süre içerisinde suç işlemesi halinde cezanın açıklanmasının ertelenmesi kararı bozulacak.

İBRAHİM VANLI’YA HAKARETTEN PARA CEZASI
Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi sanık İbrahim Vanlı, üzerine atılı “hakaret” suçunu işlediği sabit olduğundan, 87 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına, 5237 sayılı Yasanın 61/8 maddesi yollaması ile aynı yasanın 52/1, 52/2 ve 52/3 maddesi gereğince verilen 87 tam gün cezanın, günlüğü takdiren 20,00 TL’den paraya çevrilerek 1,740,00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Sanık İbrahim Vanlı AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen basın toplantısına katılmak üzere orada bulunan Gazeteci Ziya Türk’e saldırı girişiminde bulunarak, "seni gökte ararken yerde buldum", "beni neden yazıyorsun", "ben senin kafana 50 tane sıkarım" diyerek tehditler savurmuş ve hakaretler etmişti. Gelişen saldırı girişimi nedeniyle AK Parti İl Başkanlığı tarafından planlanan basın toplantısı da sabote edildiği için yapılamamıştı.

Hukuk nezdinde hakkını arayan Gazeteci - Yazar Ziya Türk, suç duyurusunda bulunmuş ve bunun üzerine açılan davada mahkeme sanık İbrahim Vanlı’yı 5 ay hapis ve 1.740 TL para cezasına çaptırdı.

ÖMER BERAT VANLI DA HAPİS VE PARA CEZASI ALMIŞTI
İbrahim Vanlı’nın oğlu Ömer Berat Vanlı da sosyal medya üzerinden Gazeteci-Yazar Ziya Türk’e hakaret ve tehditler savurmuştu. Hakkını hukuki yollardan arayan Ziya Türk’ün suç duyurusu üzerine yargılanan Ömer Berat Vanlı, tehdit etmekten hapis, hakaret etmekten de para cezası almıştı.

ÖMER BERAT VANLI İÇİN 6 AY 7 GÜN HAPİS CEZASI
Van 1. Asliye Ceza Mahkemesi Ömer Berat Vanlı’nın Gazeteci – Yazar Ziya Türk’e karşı üzerine atılı 5237 sayılı TCK’nun 106/1. maddesi kapsamındaki tehdit suçunu işlediği anlaşılmakla 6 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. 

ÖMER BERAT VANLI İÇİN 5 YIL DENETİMLİ SERBESTLİK
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi nedeniyle 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına, denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmesi halinde mahkemenin hükmü açıklayacağının, denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranılması halinde durumunun yeniden değerlendirileceğinin sanığa bildirilmesine karar vermişti.

ÖMER BERAT VANLI’YA HAKARETTEN PARA CEZASI
Van 1. Asliye Ceza Mahkemesi Ömer Berat Vanlı’nın Gazeteci – Yazar Ziya Türk’e karşı üzerine atılı 5237 sayılı TCK’nun 125/3-b. maddesi kapsamındaki düşünce ve kanaatlerin açıklanması nedeniyle gerçekleştirilen hakaret suçunu işlediği anlaşılmakla bir gün karşılığı takdiren 20,00 TL esas alınmak suretiyle sanığın 442 gün adli para cezası karşılığı toplam 8.840,00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti. 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR