Gelecek denilen doğalgaz gelmedi, Ercişli kışa girerken ortada kaldı

Ercişli vatandaşlar doğalgazı dört gözle bekliyor. Zorlu kış şartlarının yaşandığı ilçede vatandaşlar bu kışı sıcak bir şekilde geçirmek için doğalgazın gelmesini bekliyor.

Van 12.10.2021 23:26:27 0
Gelecek denilen doğalgaz gelmedi, Ercişli kışa girerken ortada kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha önce yaklaşık olarak 6 bin aboneye güzergahlar da belirtilerek doğal ile verileceği yönünde yapılan açıklamaya rağmen, sadece bin civarında aboneye doğal gaz verilmesi için çalışma yapıldığı iddia ediliyor. 
Vatandaş iddia edilen açıklama nedeniyle evlerine doğalgaz tesisatı döşeyip kombilerini bağladı. Bazı siteler de doğalgaz geleceği için kalorifer kazanlarını söktü. Şimdi de doğalgaz çalışmaları durunca ortada kaldı. Doğalgaz geleceği için kömür almayan vatandaşlar, hem kömürsüz hem doğalgazsız kaldı. Bu durumu fırsat bilen bazı kömürcülerde ise fiyatlar tavan yaptı. 
KÖMÜRCÜLERDE DOĞALGAZ FIRSATÇILIĞI
Konuyla alakalı Camii kebir Mahallesi Muhtarı Necat İşler; ‘Doğalgaz bu yıl 60 kilometre gelecekti, bunu dur durdular ve şu anda kat edilen mesafe 4 kilometre. Milletvekilimiz Abdulahat Arvas ilgilendi, görüştü. Vatandaş bu yıl doğalgaz yönünden perişan durumda, mağdur oldu ve doğalgaz gelecek diye kömür almadılar. Ayrıca kömür fiyatı geçen sene 1400 liradayken bu sene 3500 liraya çıktı. Bu bir fırsatçılık mıdır, ya da dışarıdan mı getiriyorlar bunu bilemiyoruz. Dediğim gibi doğalgaz konusunda bu sene Erciş’i mağdur ettiler. Bir an önce doğalgaz gelirse iyi olur.’ diye konuştu.
Detaylar 18:30’da Vangölü TV Ana Haber Bülteni’nde…

Kaynak : Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR