Gelecek Partisi Van İl Başkanı Karabıyık, Vangölü TV’ye 15 Temmuz’u anlattı

15 Temmuz 2016 tarihin de FETÖ terör örgütü tarafında ülkemizin birliğine beraberliğine, bayrağına kast eden hainler, Türk milleti tarafından engellendi.

Van 18.07.2021 01:32:25 0
Gelecek Partisi Van İl Başkanı Karabıyık, Vangölü TV’ye 15 Temmuz’u anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü TV özel
O gün Van da bulunan ve haberi duyar duymaz sokağa çıkan ilk beş kişiden biri olduğunu söyleyen Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık o geceyi Vangölü TV’ye anlattı.
15 Temmuz hain darbe planını aradan geçen 5 yılda tekrar lanetliyor ve kınıyoruz diyen Karabıyık.“ Düşünün işte yıllarca hem o ülkenin resmi üniformasını giyeceksiniz hem de bir üst düzey makamda olacaksınız hem de tankı ile tüfeğiyle, uçak savlarıyla çıkıp o ülkenin vatandaşlarına yağmur gibi mermi indireceksiniz bu olacak şey değil“ .dedi. 
“HALKA RAĞMEN DARBE YAPILAMAZ“ 
 15 Temmuz gecesi sosyal medya hesabında şunları paylaştığını dile getiren Karabıyık, “Halka rağmen darbe yapılamaz ifadesini kullandım halen daha söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Buna halkta izin vermez hak ta izin vermez. Bir daha 15 Temmuz gibi hain darbe planının olmaması için geçmişteki o darbe gecesini nasıl tanklara, tüfeklere göğsünü siper ederek püskürtüysek, Yarın Allah korusun böyle bir darbe planı olursa veya böyle bir hesapları olanlar varsa o geceyi hiç unutmasınlar bu halk böyle bir şeye asla bir daha prim vermeyecektir. Böyle bir planları olanlar varsa 15 Temmuz gecesini unutmasınlar. Göğüslerini siper eden tank paletlerinin altlarına yatanlarını unutmasınlar. Vatandaşlarımız, Vatanını, bayrağını teslim etmedi ve şehadete yürüdüler. “sözleriyle anlattı.
 “AİLEMLE HELALLEŞEREK SOKAĞA ÇIKTIM”
 2014 yılından itibaren Ak Parti de aktif olarak görev aldığını, darbe gecesin de ise AK Partide aktif bir görevde olmamasına rağmen söz konusu bu ülkenin birliği beraberliği olduğunda canını vermeye hazır olduğunu söyleyen Karabıyık,
“ bugün yarın ve her zaman canımızı vermeye de hazırız. Dönemin başbakanı Sayın Bin ali yıldırım tarafında bizlere mesaj geldi.  TRT de yayınında darbenin olduğunu bildirdiler. Daha sonra İstanbul’daki olayları, köprülerin kapatılması, meclisin bombalanması gibi birçok hain planları olduğunu öğrendik bize gelen mesaj ile beş yol mevkiindeki toplandık. Oraya gelen ilk beş kişiden biri benim, elimizde silah bayrak hiçbir şey yok. Sokağa inin talimatı gelmeden sokağa çıktık. 
Milletini, bayrağını, ülkesini seven biri olarak ailemle helalleşerek sokağa çıktım. Daha sonra megafonla ve arkadaşlarımıza da mesaj atarak sokağa çıkmalarını istedik. Bu hain darbe planıdır herkes sokağa çıksın dedik. Biz beş yol mevkiinden kışlaya doğru yürüdük, kitle gittikçe büyüdü o gece Van halkı sağcısı, solcusu, siyasi fark gözetmeksizin herkes birbirine kenetlendi. Kışlaya doğru yürüdük, asker o saate kadar kışladan çıkacak olursa ilk önce bizi öldürün ya da dışarı çıkmayacaksınız gece kışlalardan çıkacak tanklara tüfeklere göğsümüzü siper edeceğiz. “şeklinde konuştu.
 “30 GÜN BOYUNCA DEMOKRASİ NÖBETİ“
 Cumhurbaşkanın İstanbul havaalanına indikten sonra cep telefonuyla halka bir seslenmesiyle, bütün herkesin sokaklara akın ettiğini belirten Karabıyık, “Bizde Van da beş yol meydanın da sokağa indik. Sabaha kadar orada kaldık, namazımızı çok geniş bir kitle ile kıldık. ve imkânlarımızı geliştirdik bayraklarımızı aldık, gece 12:00 da sala okundu. Tekbirler getirildi. Anladık ki halka rağmen darbe yapılamıyormuş o gece 3 saat uyuduktan sonra tekrar meydanlara geldik. 30 gün boyunca biz o darbeyi lanetleyen ve kınayan açıklamalarımızla orada olduk. Halkımıza bunların gerçek yüzünü anlattık. Halk olarak biz bu darbeyi püskürttük.30 gün boyunca beş yol mevkiin de kesintisiz nöbetlerimiz devam etti. 30 gün boyunca aynı ramazan ayında olduğu gibi aynı bir ibadet yapar gibi oradaydılar. Çünkü bir ülkenin geleceği söz konusuydu. En önemlisi orada yaşlısıyla genciyle,90 yaşındaki yaşlılar geldiler oradaydılar. En çok ta bizi duygulandıran bedensel engelliler oldu. Akülü arabası olan olmayan herkes oradaydı. Sabaha kadar bedensel engelli kardeşlerimiz oradaydılar. Bu ülke gerçek anlamda sahipsiz değil. Benim için 30 günün her biri ayrı bir anı.“ 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR