Gürpınar’da mahalleler arası futbol turnuvası final maçı

Van’ın Gürpınar ilçesinde gençlere yönelik çalışmalar ve spor yatırımları devam ediyor. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış öncülüğünde yapılan spor yatırımlarından tenis kortu ve spor okulunun açılışı yapıldı.

Van 12.10.2021 16:51:57 0
Gürpınar’da mahalleler arası futbol turnuvası final maçı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gürpınar’da spor yatırımlarının atması ve geçlerin spora yönlendirilmesi üzerine, Gürpınarlı milli sporcular olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmeye ve Van’ın gururu olmaya başladı.

Güneşin, suyun ve yeşilin başkenti Gürpınar’da spor adına güzel şeyler yaşıyoruz diyen Tanış, “Gürpınar belediyesi olarak gençlere çok önem veriyoruz. Bugün tenis kortunun açılışını yapıyoruz. Gürpark şuan Van’ın en büyük millet bahçesi 120 bin metrekare alanıyla. Sosyal aktiviteler vardı ama tenis kortu yoktu. Onu tamamladık ve tenis severlerin hizmetine sunduk. Bununla beraber spor okulunun açılışını yaptık. Bunu daha ilerletmek için belediye olarak büyük çaba ve katkı sunuyoruz.” dedi.

Futbol Eğitmeni Erhan Öner ise, “Her yıl yaz aylarında Gürpınar da spor okulları açıyoruz. Yetenekli olan çocuklarımızı eğitip amatör ligde yarışmacı olarak katılıyoruz. Amatör ligde U16-U18-19 olarak 160 lisanslı futbolcularımız var. Gürpınar’da da çok yetenekli çocuklarımız var. Elimizden geldikçe köyleri gezip yetenekli çocukları bulup eğitimlerini veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sporcular ise açılan spor okulundan çok memnun olduklarını belediye başkanlarına teşekkürlerini ilettiler.

MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI FİNALİ YAPILDI

Gürpınar da düzenlenen mahalleler arası turnuvanın final maçı yapıldı. Final maçı öncesi düzenlenen gösteri maçında Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ında ter döktüğü Kaymakamlık ve Belediye müsabakası heyecanı yaşandı.

Gürpınar Stadında düzenlenen turnuvanın finalinde ise Tutmaçspor ve Arkboyuspor karşılaştı. Tutmaçsporu penaltılarda 8-7 yenen Arkboyuspor 2021 mahalleler arası futbol turnuvasının şampiyonu oldu. Yoğun katılımın olduğu final maçının ardından Arkboyuspor futbolcuları şampiyonluk kutlaması yaptı.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR