Halk HDP/PKK'dan değil onlar halktan korkacak

Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden annelerin, HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

Van 9.09.2019 14:23:46 0
Halk HDP/PKK'dan değil onlar halktan korkacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

HDP desteği ile dağa götürüldüğünü iddia eden oğlunu yaptığı 4 günlük eylem sonrasında teröristlerin elinden alan Hacire Akar ile başlayan tepki dalgası çığ gibi büyümeye başladı. Hacire Akar tarafından başlatılan ve sonuca ulaşılan eylemin ardından çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, akın akın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelmeye başladı.

Çocuklarının HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ederek, dün HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya ile Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in başlattığı oturma eylemi, yakınlarının da katılımıyla sürüyor.

Evlatlarına kavuşmak için eylem yapan annelere, bir destekte Güvenlik Korucuları, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu'ndan geldi.

Güvenlik Korucuları, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman’ın Van Postası Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada Hacire Ana’nın başlattığı bu harekete PKK ve siyasi destekçisi HDP’yi şaşkına çevireceklerini söyledi. Kahraman, “PKK terör örgütü tarafından dağa evladı kaçırılan bütün analar PKK’nın destekçisi olan HDP binalarını ve HDP yöneticilerine haklı olduğunuz davanızı yüzlerine haykırın, biz arkanızdayız.” dedi.

BU HAREKET PKK’YI VE SİYASİ DESTEKÇİSİ HDP’Yİ ŞAŞKINA ÇEVİRECEKTİR    
Dağa kaçırılan ve örgüt adına çalıştırılan bütün çocukların haklarını arayan annelerin yanında olduklarını söyleyen Kahraman, “Hacire ana bu eylemi başlatarak büyük bir akıma neden oldu. PKK terör örgütüne ve siyasi destekçisi HDP’ye en büyük operasyonu Hacire ana yapmıştır. Hacire ana yaralı ana yüreklerine merhem olmuştur. Diyarbakır’da başlayan bu eylem dağlara evlatları kaçırılan HDP’nin yardımıyla PKK terör örgütüne teslim edilen çocukların bütün analara ilham kaynağı olmalı. Biz şehit ve gazi aileleri olarak Hacire ananın başlatmış olduğu protesto hareketini destekliyoruz. Çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan bütün anaların arkasındayız. Bu hareket PKK’yı ve siyasi destekçisi HDP’yi şaşkına çevirecektir. Kahraman yürekli Hacire ananın evlat hasretiyle yanan yüreği silahtan üstün gelmiştir. Sağ salim evlatlarını kollarına almıştır.” Diye konuştu.

EŞ BAŞKANLARIN ÇOCUKLARI NEDEN DAĞDA DEĞİL
Yüreği yaralı bütün annelere buradan seslenen Kahraman, “Sizlerin önüne hiçbir güç engel olmayacaktır. PKK terör örgütü tarafından dağa evladı kaçırılan bütün analar PKK’nın destekçisi olan HDP binalarını ve HDP yöneticilerine haklı olduğunuz davanızı yüzlerine haykırın. Onlara biricik evlatlarınızı vermeyin. Can parçası evlatlarınızı elinizden alanlara fırsat vermeyin, korkmayın onlar sizden korksun. HDP’lilerin çocukları yazlıklarda, villalarda yaşarken sizin çocuklarınız dağlarda harap olmaktadır. Asla müsaade etmeyiniz. PKK terör örgütü destekçisi HDP genel başkanı ve eş başkanlarının vekillerinin çocukları neden dağa çıkmıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR