HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nden siyasi ayrımcılık

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran HDP Grubu, HDP'li Başkale Saray Erciş ve Batman'ın Kozluk ilçelerin eyardım yapılmasını onaylarken, AK Partili Gürpınar, Çatak ve Bahçesaray Belediyelerine

Van 11.07.2019 17:45:16 0
HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nden siyasi ayrımcılık
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL /  Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediye Meclisi'nin  HDP'li grubu, ilçe belediyelerine siyasi ayrımcılık yapmaya devam ediyor. 

AK Parti'li Gürpınar, Çatak ve Bahçesaray belediyelerinin mazot destek talebi Van Büyükşehir Belediyesi HDP Meclis Grubu tarafından reddedildi. Ancak Van Büyükşehir Belediyesi HDP’li Başkale, Saray, Erciş ve Batman'ın Kozluk Belediyesi'ne 5 tonluk mazot yardımı yaptığı ortaya çıktı. 

BELEDİYE BÜTÇESİ SADECE HDP’LİLERE DEĞİL VANLILAR İÇİN GELİYOR
HDP Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu'nun ayrımcılık yaptığını sosyal medya hesabından duyuran, Van Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Grup Sözcüsü Av. Mehmet Yıldız, "Van Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis oturumunda Gürpınar, Çatak ve Bahçesaray Belediyelerinin yakıt desteği talebi HDP Meclis Gurubu tarafından reddedildi. Daha önce Başkale, Saray, Erçiş ve Van ile ilgisi olmayan Batman’ın Kozluk Belediyesi’ne yapılan 5 tonluk yakıt yardımı, AK Partili belediyelere verilmedi. Van Büyükşehir Belediyesi kaynakları, tüm belediyelerin ihtiyaçlarına destek vermek için geliyor. Devlet tarafından Van’ın ilçe belediyelerine verilen paylardan da kesilerek oluşturulan Büyükşehir Belediyesi bütçesi, sadece HDP'li belediyelere destek vermek için oluşturulmuyor. Van'ın ilçe belediyelerine verilmesi gereken desteği AK Partili oldukları için reddeden HDP Belediye Meclis Grubu, Van'ın ilçelerinden olmayan Kozluk'a verdiği destek ile Vanlıların hakkını van dışına gitmesine nasıl müsaade ediyor. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi bütçesi partili partisiz ayrımı yapmadan Vanlılara hizmet için geliyor, HDP’li belediyelere destek verip, AK Partili belediyelere desteği reddetmek partizanlık ve siyasi ayrımcılıktır. Bunun adı demokrasi, insan hakları, eşitlik ve hizmet etmek değildir” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR